4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: 2 konu

  1. #1
    Ön Lisans Üye aspergillus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 Sep 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    128
    Konuları
    32
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Talking 2 konu

    İlki 2 gündür dikatimi çeken bir konu.Benimde zaman zaman alışveris yaptığım İstanbulda bir marketin yaptığı. İyi bir tavuk firmasının hazır ürünleri(köfte v.s) markette dolapta yer olmadığı için dışarda 20 derece civarında öylece satılıyor. Bugün baktım tekrar ürünler çamur gibi olmuş Hala da alanlar var belki.Kontrolsüzlük ve bilinçsizliğin tam bir örneği olarak görüyorum bunu.

    Diğer paylaşmak istediğim konu ise bir iş ilanı hakkında.Okuduğumda yine dedim ki bizden ucuzu yok sanıırm İlanda bir kaç büyük markette bir ürünün tanıtımı için gıda müh. çalıştıracaklarmış 4 hafta yenibiris.com da ilan yayında. C.tesi ve pazar 8 er saat çalışacakmış.Ücret kısmı ise 4 haftax 55 lira. Yani 2 gün için 55 lira günlüğümüz 30 lira bile değil demek ki

    Paylaşmak istedim

  2. #2
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: 2 konu

    büyük marketlerin kesinlikle yeterli büyüklükte depoları ve soğuk hava odaları olması lazım; bu da yetmez; depo ve buzdolabı ısılarının depoladıkları ürün için uygun olması lazım;bu da yetmez;bu alanların düzenli olarak dezenfekte edilmeleri lazım.
    yukarıda bahsettiğim hususlara kaç markette riayet ediliyor acaba? yüzdeye vursanız %5'i , 10'u geçmeyeceğine eminim.
    bir çok market yüklü siparişler verip gelen ürünleri nereye koyacağını şaşırıyor.market yöneticileri ürün giriş-satış dengesini iyi ayarlamalı.ucuz fiyattan toplu mal alacaksa bile bunu depolayacak uygun alanları olmalı ve ne kadar ucuza alırsa alsın,aldığı ürünün satış hızını önceden doğru yorumlayabilmeli ve buna göre alım yapmalı.
    ayrıca marketlerde stoğa ilk giren ilk çıkar prensibine genelde uyulmuyor.her gelen bir öncekinin üstüne yığılıp ürünler eziliyor ya da son kullanma tarihleri geçirtiliyor.tabi ürünlerin bu hale gelmesinin nedeni onlara göre belli: "sağlam mal göndermeyen üretici". suçlu ilan edilip iade alan da o.
    aslında ürünleri paldır küldür yığıp sağa sola atan işçiye ve buna engel olamayan yöneticiye de aynı muameleyi yapmalı.kafaları gözleri dağıldığında ürünlerin neden kırılıp döküldüğünü,ezildiğini anlayabilirler belki.
    ambalajı zarar görmüş, uygun ısıda saklanmamış ürünlerin en büyük sakıncası tabi ki halk sağlığını tehdit etmesi.5 derecede saklanması gereken ürünü 10 derecede sakla,dolapta yer yoksa yer açılana kadar oda sıcaklığında sakla.3-5 kutudan fazla üst üste konmaması gereken kutulu tenekeli malzemeyi tavana kadar yığıp istif yap.poşetli ürünleri küt küt yere at.kim denetliyor bu marketleri?

  3. #3
    Ön Lisans Üye aspergillus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 Sep 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    128
    Konuları
    32
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: 2 konu

    Hiçkimsenin denetlemediği belli zaten. Bu konuyu tavuk firmasına yazdım. İlgilenirler mi bilmiyorum. Bu tavuk firmasıyla bir iş görüşmem olmuştu aslında. Bence onlarında hatası eğer ürünlerinin üstüne ıso 22000 ıso 9001 yazıyorlarsa ürünler tüketilene kadar sorumludurlar. Benim yaptığım görüşme istanbuldaki büyük bir depoydu. Gözlemlediğim açıyolar telefon elimde şu mal var şu fiyata bırakıırım diyerek satıyorlar Ama o sattıkları yerin altyapısı hakkında bir fikirleri var mı? Sanmam. Market yöneticileri içinse bir şey demiyorum. Sanırım çoğu büyük bir bakkala sahip olduklarını sanıyorlar Bence bütün perekande dükkanlarında bizler yönetici olmalıyız hehe

  4. #4
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: 2 konu

    marketlerde denetleme mekanizması hakikaten içler acısı...
    fazla büyük olmayan fakat zincir halde bir markete 4 sayfa şikayet yazmıştım neler yapmaları gerektiğine dair, değil uygulamak nezaketen bir mail dahi gelmedi. ya da dondurmayı kasa yanında erimeye terk ettiklerinde kasiyeri gıda güvenliğini - halk sağlığını tehlikeye atmakla suçladığımda gene bişey olmuyor...

    zaman zaman çalıştığım tavuk tedarikçisi yaz ortasında 10 derece piliç gönderip, araç kasasında temizlik kimyasalı taşıyıp, ya da yumurta kolisi koyup ardından ürünü reddedince telefonda bana posta koyabiliyordu "c....... bile alıyor bu şartlarda, siz koskoca market zincirinden daha mi iyisiniz" diye...
    evet, daha iyiyiz demiş, 2 ay sipariş vermemiştik...

    kesinlikle gıda ile ilgili sorumlu istihdam etmesi gereken yerler marketler, şarküteriler... ama işlerine gelmez, o ayrı.

    büyük firmalarda (misal yukarıda adı geçen c...... adlı firmada) merkezde gıda mühendisleri var, hijyen kontrolleri v.s. yapılıyor ama satış alanında işi bilen biri olmayınca yeterli verim alınamıyor.

    şahsen ben tavır koyuyorum =) misal şarküteri bölümünde eldiven kullanmıyorlar mı, et ürünleri ve peynir için iki ayrı dilimleyici yok mu... almıyorum, zorda kalmadıkça da hiç alışveriş yapmıyorum... kötü reklamlarını yapmaktan çekinmiyorum...

Benzer Konular

  1. hormonlu bir konu
    Güncel Haberler forum içinde, yazan mentol
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-02-2008, 15:57

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed