1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Jan 12
    Yaş
    34

    Mesajları
    5
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart 4 ºC’de Depolanan Sardalya Marinatlardaki Adaçayı, Kekik ve Biberiye Ekstraklarının..

    : 4 ºC’de Depolanan Sardalya Marinatlardaki Adaçayı, Kekik ve Biberiye Ekstraklarının Antioksidan Etkilerinin Değerlendirilmesi
    : Pdf
    : Dr. Aslı CADUN YÜNLÜ, Arş. Gör. Şebnem TOLASA

    Türkiye’nin Batı Karadeniz, Marmara ve Ege Bölgelerinde avlanan su ürünlerinin önemli bir kısmını sardalya oluşturmaktadır. Sardalya Türkiye’de bol miktarda avlanmakta ve taze tüketimin yanı sıra diğer türlere oranla oldukça yüksek oranlarda konserve ve marinat teknolojilerinde ham materyal olarak kullanılmaktadır. Pek çok gıda maddesinin bozulmasının önemli bir kaynağının oksijen olduğu bilinmektedir. İstenilmeyen lezzet ve koku oluşumlarına neden olan oksidatif acılaşma reaksiyonu nem, ısı, ışık, metaller, metal içeren bileşikler ve enzimler ile katalizlenebilmektedirler. Uçucu yağlar, gerek sahip oldukları değişik fizyolojik ve farmakolojik aktiviteleri nedeniyle, gerekse lezzet düzenleyici olarak başta gıda sanayinde ve daha pek çok endüstri alanında da değişik amaçlarla kullanılmaktadırlar. Bitkilerden uçucu yağ elde etmenin farklı yöntemleri vardır. Bu çalışmada farklı bitkiler ile bu bitkilerin farklı yağ ekstraksiyon yöntemleri uygulanarak bunların sardalya marinatları üzerindeki etkileri, fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, dokusal açıdan incelenmiştir. Bu proje TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 420,3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 9 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 4
    Son Mesaj: 04-04-2012, 20:47
  2. Tavuk Köftesinde Soğan ve Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan bayhonur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-12-2009, 23:46
  3. Adaçayı
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10-11-2007, 01:14
  4. Medyanın Toplum Üzerindeki Etkisi
    Genel Kültür forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-10-2007, 16:50
  5. Biberiye
    SAĞLIK forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-08-2007, 21:04

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed