8 sonuçtan 1 ile 8 arası
Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 1 gönderen solway
  • 1 gönderen solway
  • 1 gönderen solway
  • 1 gönderen solway

Konu: ACİL ! ET pH-METRESİ HANGİ MARKA DAHA İYİ,KULLANIŞLI...

  1. #1
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    230
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    175
    Harcanan
    0
    Kalan
    175

    Question ACİL ! ET pH-METRESİ HANGİ MARKA DAHA İYİ,KULLANIŞLI...

    Arkadaşlar Merhaba;
    Daha önce başka bir başlıkta et ile yaşadığım sıkıntılardan bahsetmiştim.Bu sorunların sonrasında mal kabullerinde et pH ını ölçmeye karar verdim ve sonuç olarak iyi bir pH-metre araştırıyorum.
    Daha önce tecrübe edenleriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum.Araştırmalarımda karşıma gıda pH-metresi ve et pH-metresi olarak 2 ayrı pH-metre geldi.Farkları nedir? birde ben şoklu ette te pH ölçmek istiyorum ama bir kaç markada en düşük -2 derecede ölçüm aralığı denk geldi maalesef.

    Konuyla ilgili kalite,kullanışlı,pratik bir marka-model önerebilecek var mı?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

    "Gökyüzü KARTALındır!"

  2. #2
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: ACİL ! ET pH-METRESİ HANGİ MARKA DAHA İYİ,KULLANIŞLI...

    etliye sütlüye karışmam ama wtw iyidir. uygun uç seçimi şart tabi. toledo da iyidir derler ama çabuk bozdm ben onu.wtw alaman işidir. kaba, istikrarlı ve sağlam, o bir alman;P
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  3. #3
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    230
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    175
    Harcanan
    0
    Kalan
    175

    Standart Cevap: ACİL ! ET pH-METRESİ HANGİ MARKA DAHA İYİ,KULLANIŞLI...

    Alıntı solway Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    etliye sütlüye karışmam ama wtw iyidir. uygun uç seçimi şart tabi. toledo da iyidir derler ama çabuk bozdm ben onu.wtw alaman işidir. kaba, istikrarlı ve sağlam, o bir alman;P
    Peki şoklu et ürünlerinde pH ölçülebilir mi?Bİr de uygun uç seçiminde nelere dikkat etmek gerek?Konunun tamamen acemisi olduğum için detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim
    Teşekkürler..
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  4. #4
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: ACİL ! ET pH-METRESİ HANGİ MARKA DAHA İYİ,KULLANIŞLI...

    şoklu et ürünlerinde ph'nın doğru ölçleceğini sanmam. wtw uçlar konusunda ben de bir kitapçık olacak, bulabilirsem yolarım. ayıca bu uçların servis hzmetini veren bir fimanın telefonunu verebilirim.yazablirsem;P
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  5. #5
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    230
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    175
    Harcanan
    0
    Kalan
    175

    Standart Cevap: ACİL ! ET pH-METRESİ HANGİ MARKA DAHA İYİ,KULLANIŞLI...

    Alıntı solway Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şoklu et ürünlerinde ph'nın doğru ölçleceğini sanmam. wtw uçlar konusunda ben de bir kitapçık olacak, bulabilirsem yolarım. ayıca bu uçların servis hzmetini veren bir fimanın telefonunu verebilirim.yazablirsem;P
    Valla yardım için çok teşekkürler.HANNA nın bir modelini almaya karar verdim.Artık iyisiyle kötüsüyle...Kafamda karıştı zaten.Ben şoklu et ürünlerinin de mal kabulü esnasında ph ını ölçüp uygun olmayanı reddetmek istiyorum.Ama şoklu üründe ölçüm yapabilen bir model bulamadım.Olanın da probu cam uçlu olduğu için çabuk kırılabilir gibi geldi.Neyse bende durum böyle olunda metal bıçak uçlu bir model buldum.Özellikle et için üretilmiş.Bir de yardımcı olabilirseniz ölçümden sonra değerlendirme için , et cinsine göre ph aralıkları lazım ???? bir de tabi şoklu üründe nasıl bir kıyaslama yapmalı?
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  6. #6
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: ACİL ! ET pH-METRESİ HANGİ MARKA DAHA İYİ,KULLANIŞLI...

    o söylediğiniz marka, internette çamur atmıyım ama en nazik ve bilimsel üslupla söylemek gerekirse, pek iyi bir marka olmayabilir.kaldı ki donmuş üründe ph, doğru ölçülemez. cihazda çok sapma olur. esasen phmetre sıvılarda ölçüm yapması daha uygun.donmuş bir yüzey taştan farksız bence.bir miktar et çözüp sıcaklığa göre kendınız bir deneme yapıp tazeliğinden emin olduğunuz evinize aldığınız et vs... ile kıyaslama yaparak taze olduğunu düşündüğünüz üretim değrlerini bir kç gün içinde bulabilirsnz. tabi phmetrenizi kalibre etmeyi, doğrulama yapmayı ve 6 ay sonra onu çöpe atmayı unutmayın.illallah geldi yalnız.sinan beyyyyyy.yazamıyoruzzz
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  7. #7
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    230
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    175
    Harcanan
    0
    Kalan
    175

    Standart Cevap: ACİL ! ET pH-METRESİ HANGİ MARKA DAHA İYİ,KULLANIŞLI...

    Alıntı solway Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o söylediğiniz marka, internette çamur atmıyım ama en nazik ve bilimsel üslupla söylemek gerekirse, pek iyi bir marka olmayabilir.kaldı ki donmuş üründe ph, doğru ölçülemez. cihazda çok sapma olur. esasen phmetre sıvılarda ölçüm yapması daha uygun.donmuş bir yüzey taştan farksız bence.bir miktar et çözüp sıcaklığa göre kendınız bir deneme yapıp tazeliğinden emin olduğunuz evinize aldığınız et vs... ile kıyaslama yaparak taze olduğunu düşündüğünüz üretim değrlerini bir kç gün içinde bulabilirsnz. tabi phmetrenizi kalibre etmeyi, doğrulama yapmayı ve 6 ay sonra onu çöpe atmayı unutmayın.illallah geldi yalnız.sinan beyyyyyy.yazamıyoruzzz

    Aslında sadece otelcilikte malzeme kabulünde kullanacağım için pek yıpranmaz gibi geliyor,sonuçta bir et tesisi olsa kullanma sıklığı vs. nedeni ile yıpranma riski daha yüksek olabilir.Tabi benim ki sadece tahmin birde otelcilikte satınalma meblağları önemli oluor
    onun dışında zaman ayırıp yanıtlıyorsunuz çok teşekkürler.Son olarak dana,kuzu eti için ideal ph değerleri ve ideal değerlerden sapma varsa ölçülen değeri nasıl yorumlamalı.?
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  8. #8
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: ACİL ! ET pH-METRESİ HANGİ MARKA DAHA İYİ,KULLANIŞLI...

    rica... ph yıpranır. aletin garantisi bile yok. doğasında sorun çıkarmak var. kullanmasanız da üretldikten sonra raf ömrü 1-2 yıldır onu da verimli geçirmez. et ph larının farkını bilmem. nötre yakındır ette ph. değer, muhtemelen bozulurken 7 nin altna doğru gidiyodur. cok bozuklarda iyice asitleşir sanırım. ölçerek siz bulacaksınız. kıymalarda değerler daha kötü gelebilir tahminimce. hazır üretim dğeri yoktur.siz bulacaksınız firma değerlerinizi...
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. ACİL !! -kırmızı et neden olması gerekenden daha geç pişer !
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan BLACKEAGLE-BJK
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 26-02-2015, 09:50
  2. Daha az uyuyup daha enerjik uyanmak için
    Gıda Sektöründe Kişisel Gelişim forum içinde, yazan Burçin Musluoğlu
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 16-03-2011, 14:47
  3. Erkek, kadından hem daha zeki hem daha aptal !!!!!
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan antakyalı
    Yorum: 12
    Son Mesaj: 25-09-2007, 11:14
  4. HANGİ VİTAMİN HANGİ GIDADA BULUNUR ?
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 28-06-2007, 17:50
  5. Daha çok yiyerek daha fazla kilo vermek mümkün
    Güncel Haberler forum içinde, yazan fatihalt
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 18-06-2007, 12:59

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed