2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen hi_axy07

Konu: Alerjen Gıdalarla ilgili uygulama metodları?

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    12 May 11
    Yaş
    35

    Mesajları
    9
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Alerjen Gıdalarla ilgili uygulama metodları?

    Merhaba arkadaşlar.
    Bir otelde Gıda Mühendisi olarak göreve başladım.
    Alerjen gıdalarla ilgili uygulama başlatmam istendi.
    Bu sektörde çalışan arkadaşlardan ricam nasıl bir uygulama içinde oldukları?
    Restoran ve alacarte girişlerinde genel bir uyarımı var yoksa bütün yemek etiketlerinde ayrı ayrı uyarı yazılarımı var?
    Yani neler yapıyorsunuz?

  2. #2
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: Alerjen Gıdalarla ilgili uygulama metodları?

    Selam..
    Öncelikle kendine Allerjen gıdalar talimatı oluştur ve yapılması gerekenleri tanımla:

    Bendeki uygulama:
    Ön büronun check in lerinde misafirlere doldurttuğu OTEL KONAKLAMA BELGESİN'de Allerjen gıdalarla ilgili bir satır ekledim.
    bu sayede otele giren misafirlerin hangi gıdalara karşı allerjisi olduğunu tespit ediyorum.
    Ön büro allerjisi olan kişiyi ve doldurduğu konaklama belgesinin fotokopisini bana, aşçıbaşına ve servis müdürüne bildiriyor.

    Akış diyağramlarına uygun olarak ürün reçetelerini oluştur. ve bu reçetelerdeki Allerjen gıdaları belirtilmiş durumda.

    Büfelerde sunulan yemekerin üzerinde: türkçe, almanca ve ingilizce olarak yemek isimleri ve Reçetelerde yer alan bu yemeklerin içindekiler yazıyor. Allerjen gıdalar bu isimliklerde farklı yazı karakteriyle yazılmış.

    allerjisi olan kişiye büfede Servis müdür veya aşçı başı refakat ediyor. Refakat etmee bile yemek adlarına bakan kişi allerjisi olduğu gıdayı rahatlıkla görebiliyor.

    Mutfaktada uygulamalar yap. dolaplarda allerjen gıda olan ürünleri ayrı bir rafta depola ve bu rafı allerjen gıda rafı olarak tanımla.

    Allerjen gıda içeren ürünleri üretirken kullanılan alet ve akipmanın farklı olması gerekmektedir. özellikle pastane kısmına dikkat et.

    Kolay gelsin
    iyi çalışmalar..
    melsen ve EKORKMAZ bunu beğendiler.

Benzer Konular

  1. Dondurulmuş Gıdalarla İlgili sorulan Sorular
    Dondurulmuş Gıdalar forum içinde, yazan sultanfatih
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-07-2009, 20:58
  2. fonksiyonel gıdalarla ilgili sunum
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan unuttum
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23-03-2009, 13:43
  3. Alerjen(Yardım talebi)
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan cherry79
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 18-02-2009, 22:10
  4. Gıdalarda alerjen problemi
    Güncel Haberler forum içinde, yazan haykan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-12-2008, 23:35
  5. dondurulmuş gıdalarla ilgili sık sorulan sorular
    Dondurulmuş Gıdalar forum içinde, yazan hulya1987
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-12-2008, 22:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed