7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Feb 11

    Mesajları
    8
    Konuları
    6
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart antibiyotikli sütler

    Merhaba yeni girdiğim süt ürünleri işletmesinde gördüğüm kadarıyla antibiyotikli sütleri işliyorlar.Benim bildiğim peyaz peynirde sorun çıkarmasına rağmen alıp işliyorlar.Elbetteki belki almamak gerek ama işverene almıyorum diyemiyoruz bildiğim kadarıyla..
    Bu antibiyotikli sütler hakkında bilgi alabilirmiyim, antibiyotikli sütler için nasıl bi yol izlemeliyim..
    Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum..

  2. #2
    Onursal Üye ewin3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01 Aug 08

    Mesajları
    781
    Konuları
    244
    Eklentileri
    44
    Kredisi
    2284
    Harcanan
    0
    Kalan
    2284

    Standart Cevap: antibiyotikli sütler

    Forumumuza hoşgeldiniz.. Vereceğim linki inceleyin antibiyotikli süt hakkında bilgi vermiş.. İnş. işinize yarar..

    Link: http://www.forumfood.net/antibiyotik...iz-t13005.html
    R F

  3. #3
    001
    001 çevrimdışı
    Lisans Üye 001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Jun 09
    Yaş
    34

    Mesajları
    408
    Konuları
    122
    Eklentileri
    60
    Kredisi
    3073
    Harcanan
    37
    Kalan
    3036

    Standart Cevap: antibiyotikli sütler

    Mrb!
    Daha öğrenciyim pek tecrübeli değilim. Ancak bildiğimi paylaşmak isterim.

    Normalde antibiyotikli sütler kullanılmamalıdır. Çünkü risk unsuru çok fazladır. buna antibiyotik alerjisinden tutunda antibiyotiğin kullanıldığı hayvandaki hastalığa kadar uzanan bir liste daha net anlatır.

    Ancak işletmelerde süt sıkıntısından dolayı yada bazı işletmelerde yapıldığı gibi daha düşük ücret ödenmesi nedeni ile kabul edilmekte. Bu sütleri ~+4 C de yaklaşık 24 saat bekletme ile sütün antibiyotiğin etkisi yok denecek kadar azaltılabilmektedir. Mekanizması nedir nasıl olur. Bunu bilmiyorum. Ayrıca bazı süt üreticilerinin bozulmayı önlemek için kattığı peroksit te aynı antibiyotik gibi test cihazında uyarı vermektedir. ve bu sütü 24 saat bekletmeniz pek bir şey değiştirmeyecektir. Kanımca laktoperoksidaz sistem aşırı peroksidi elimine edemiyor sanırım. Tabi bu benim yorumum. Bu durumda da 4 - 5 kg lık süt alıp deneme yapıp öyle işlemeye başlamanızı tavsiye ederim.

    bu tür sütler ise genellikle peynire işleniyor. başka şekilde değerlendiriliyor mu onu bilmiyorum. Umarım sorunuzu yanıtlayabilmişim dir.

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Feb 11

    Mesajları
    8
    Konuları
    6
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: antibiyotikli sütler

    sorum antibiyotiğin ürünler üzerine etkisi değildi
    antibiyotikli sütlerin alınmamasına nasıl karşı çıkabilirim bunun izleme politikası nedir? daha gerçekçi konuşmak gerekirse bunu sormak istemiştim

  5. #5
    Onursal Üye mutlu_571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Jun 08
    Yaş
    37

    Mesajları
    740
    Konuları
    77
    Eklentileri
    38
    Kredisi
    2100
    Harcanan
    0
    Kalan
    2100

    Standart Cevap: antibiyotikli sütler

    bazı işletmeler bu konuda oldukça duyarlı ve besiciyi uyarıyor. bir iki defa antibiyotik çıkan sütü besicinin gözü önünde kanala deşarj ettiler. besici birdaha (ben oradayken) antibiyotikli süt getirmedi. antibiyotikli olduğundan şüphelendiği sütü ayrı kapta getiriyordu...
    HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

    Yine dağların sevdası düştü yüreğime anne
    Kurşunların sevdası,
    Zulümlerden bıktım usandım
    Yüreğim kanıyor anne,
    Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş gider
    Dünya zulüm, zulüm kokar anne
    ...

  6. #6
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: antibiyotikli sütler

    hangi antibiyotik kiti diyelim o zaman?
    çin malı almayın kötü diyorlar ama her metodun bir handikapı var. sıkıntılı işler bunlar...

  7. #7
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    02 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    94
    Konuları
    6
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    218
    Harcanan
    0
    Kalan
    218

    Standart Cevap: antibiyotikli sütler

    Öncelikli antibiyotikli sütler kültür aşılama ile elde edilen ürünlerde kullanılamaz sütte var olan antibiyotik aşılama yapılan kültürün gelişimini baskılar ve düşük kalitede nihai ürün elde edersiniz. Peynir grubuna işlenebilir elbette ancak ana sıkıntı toplum sağlığı açısındandır. İşvereni bu hususta bilinçlendirmek en sağlıklı caydırma yoludur. Antibiyotikli süt tüketimi ile insan bağışıklık sistemi bu cins antibiyotiğe bağışıklık kazanıyor ve ilerleyen aşamalarda karşılaştığı enfeksiyon, bulaşıcı rahatsızlıklar ve hatta kanser tedavisin de dahi etkin bir iyileştrime süreci olmuyor. Gıda maddeleri canlılığın sağlıklı bir şekilde devamlılığı için varken durum sadece süt ve ürünlerinde bu kadar vahim olabiliyor. Tüm bunlara rağmen antibiyotikli süt alımı yaparsanız sütü Sterilizasyon sıcaklığından yüksek derecelerde ısıl işleme maruz bırakarak antibiyotiğin etkinlik derecesini kırabilirsiniz ancak bu kesin bir çözüm değildir. Ancak size tavsiyem kesinlikle paçal işlemi yapmayınız.

Benzer Konular

  1. Fermente Sütler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ZEYTİN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-07-2010, 15:51
  2. Antibiyotikli Sütler ve Sağlığımız
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan AlgaReN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23-09-2008, 13:27
  3. Hijyen” kutu sütler zararlı mı?
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan gıdacıfatma
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 23-10-2007, 15:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed