1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    14 Dec 14
    Yaş
    26

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Ayçiçeği Yağı ve Yan Ürünlerinin Değerlendirilmesi

    : Ayçiçeği Yağı ve Yan Ürünlerinin Değerlendirilmesi
    : Ppt
    :

    Ayçiçeği Yağı ve Yan Ürünlerinin Değerlendirilmesi

    AYÇİÇEĞİ TOHUMU VE BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİ
    Ayçiçeğinin anavatanı Amerika'nın batı kıyıları olup, yabani olarak Meksika ve Peru'da yetişmektedir. FAO 2002 kayıtlarına göre, Dünya toplam üretimi 23.850.000 ton olan ayçiçeği üretiminde ilk sırayı 3.600.000 tonla Rusya almaktadır. Buna koşul olarak bu toplam yağ üretimimizin %50'si ayçiçeğinden sağlanmaktadır.
    Ülkemizde ayçiçeği üretiminin yaklaşık %75'i Trakya bölgesinde yapılmaktadır. Sırasıyla Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illeri bölge üretiminde en fazla paya sahip olan illerdir. Trakya bölgesini, Çukurova ve Karadeniz Bölgesi takip etmektedir.

    Ülkemiz yerli üretim ile en fazla ortalama 400-450 bin ton ham ayçiçek
    yağı üretebilmektedir. Bu üretim yıllık ortalama 700 bin ton civarında olan ham ayçiçek yağı tüketimimizi karşılayamamakta, meydana gelen açık ithalatla kapatılmaktadır. Bu durum ülkemizin ayçiçeği alanında net ithalatçı ülkeler arasında yer almasına sebep olmaktadır. Karadeniz ve Trakya Bölgeleri dışında sırasıyla Çukurova, Ege Bölgesi ve daha çok çerezlik olarak İç Anadolu Bölgesinde ayçiçeği ekimi yapılmaktadır.

    Ülkemizin hemen her bölgesinde kuru veya sulu şartlarda yetişebilen ayçiçeğinin adaptasyon alanları oldukça geniş olmasına rağmen ekim alanlarımız yıllar boyunca 500–600 bin hektar düzeyinde seyretmiştir
    Bu veriler dikkate alındığında tüm bölgeler itibariyle Türkiye, son on yıl ortalamasına göre 930 bin tonluk ayçiçeği üretimi ile son on yıllık ortalaması 32 milyon ton olan dünya ayçiçeği üretiminin yaklaşık %3’ünü gerçekleştirebilmektedir.

    DÜNYADA ÜRETİMİ
    2010/11 sezonunda dünya yağlık ayçiçeği tohumu üretimi 33,6 milyon ton, ekim alanı 24 milyon hektar, verimi ise 1,4 ton/ha olarak gerçekleşmiştir. 2011/12 sezonunda üretim 39,5 milyon ton’a, ekim alanı 25,8 milyon hektara ve verim 1,53 ton/ha yükselmiştir. 2012/13 sezonunda ekim alanlarında bir değişim olmayacağı ancak verim düşüşlerinden kaynaklı olarak üretimin 36,3 milyon tona gerileyeceği tahmin edilmektedir.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 3,33 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 17 Kez
    Konu Busra Timur tarafından (22-12-2014 Saat 10:33 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Süt Atıkları Ve Değerlendirilmesi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan elegance1
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-06-2014, 07:50
  2. gemi atıkları yönetmeliği
    ISO 14001 forum içinde, yazan gidaalanya
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-07-2011, 10:02
  3. et ve et ürünleri atıkları
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan zzynpp
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-03-2010, 23:46
  4. Et ve et ürünleri atıkları
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan ewin3
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-07-2009, 13:32
  5. Ambalaj Atıkları
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan haticetuncer
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 24-06-2007, 20:01

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed