1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye lejyoner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Dec 10

    Mesajları
    6
    Konuları
    6
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Thumbs up Ayçiçek İşleme Teknolojisi Fizibilite Raporu

    : Ayçiçek İşleme Teknolojisi Fizibilite Raporu
    : Pdf
    : Edirne Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş

    Edirne Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1950’li yıllardan beri ham yağ üretimi ile yağ sektöründe öncü bir yere sahip bir aile şirketi tarafından kurulmuştur. Tesislerin temeli, Edirne şehir girişindeki sanayi bölgesi içinde 34 dönümlük arazi üzerinde 6 Mayıs 1972 tarihinde atılmıştır.

    Günde yaklaşık 200 ton ayçiçek tohumu işleyebilen tesisin kapasitesi daha sonra ilave edilen ön pres tesisinin yardımıyla 300 tona çıkarılmıştır. İlk yıllarda üretilen hamyağ daha çok margarin üreticilerine, ekstraksiyondan yan ürün olarak elde edilen ayçiçek küspesi ise yem fabrikalarına ve bölgedeki hayvan yetiştiricilerine pazarlanmıştır. Ekstraksiyon ünitesinde üretilen küspenin değerlendirilmesi amacıyla aynı arazi içinde 1978 yılında karma yem fabrikası işletmeye açılmıştır. Yıllık ortalama 25,000 ton olan üretimi ile bölgede özellikle çok yaygın olan süt hayvancılığına hizmet etmektedir.

    Entegrasyonu tamamlayıcı son tesis olarak “batch sistem” rafineri ünitesi de 1978 yılında devreye alınmıştır. Bu tesiste hamyağ nötralizasyon, ağartma, vinterizasyon ve deodorizasyon işlemlerine tabi tutularak, rafine ve vinterize yemeklik sıvı ayçiçek yağı üretimine başlanmıştır. Ekstraksiyon tesisinde üretilen hamyağı ilaveten iç piyasadan ve ithalat yoluyla temin edilen hamyağ ile rafineri ünitesinin hammadde ihtiyacı karşılanmaktadır. Önceleri 80 ton olan günlük kapasite yıllarla yapılan ilaveler ile günlük 140 ton yemeklik sıvı yağ üretecek boyuta ulaşmış ve 20,07,1992 tarihinde TSE belgesi alınmıştır. 1993 yılında modernizasyon ve kapasite artırımı tekrar gündeme gelmiş ve kontinü sisteme geçiş süreci başlamıştır. “Alfa-Laval” İsveç firması tarafından geliştirilen ve tesis edilen “softcolumn” kontinü deodorizasyon ünitesi 7 ekim 1996 tarihinde devreye alınarak günlük kapasite 250 tona çıkarılmıştır. Dünyadaki ilk uygulama olan bu tesis ile kapasite artırımının yanında ürün, kalitesi yönünden dünyada en iddialı konuma gelmiştir.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 280,8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 83 Kez

Benzer Konular

  1. Et ve Et ürünleri İşleme Teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 39
    Son Mesaj: 09-06-2013, 16:15
  2. Et Ve Balık İşleme Teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan mutlu_rmzn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20-12-2010, 20:54
  3. Tahıl İşleme Teknolojisi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan ZEYTİN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-07-2010, 15:30
  4. Tahıl İşleme Teknolojisi
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan filiz özgüç
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-03-2010, 13:02
  5. Fındık İşleme Teknolojisi
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan sonkahraman
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01-10-2009, 22:32

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed