1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Dec 11
    Yaş
    27

    Mesajları
    8
    Konuları
    4
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Ayçiçek Yağı Hakkında Bilgi

    Ayçiçek yağıvbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','',', yağ oranı yüzde 39-45 arasında değişen ayçiçeği (Helianthus annuus L.) bitkisinin tohumlarından presleme, özütleme ','vb','. işlemlerden geçirildikten sonra rafinasyona tabi tutularak elde edilen, berrak, sıvı halde ve yağ asitlerinin yapısını değiştirmek amacıyla esterleştirilmemiş yağdır.')
    Ayçiçeği dünyada ve ülkemizde en önemli yağ bitkilerinden biri olup, ülkemizde çoğunlukla yağlık olarak yetiştirilir. Dünya ayçiçeği üretimi son yıllarda 23 milyon ton civarında olup, Türkiye üretimde ve ekim alanlarında ilk on ülke arasında yer almaktadır. Ülkemizde yağlık ayçiçeği üretimi, genelde Trakya-Marmara Bölgesinde yoğunlaşmış iken, çerezlik üretimi ise, çoğunlukla İç ve Doğu Anadolu Bölgesinde, az miktarda diğer bölgelerde de ekimi yapılmaktadır.

    Sıvı olarak ve margarin hammaddesi katı yağ üretiminde yaygın kullanım alanı bulan ayçiçek yağı açık sarı renkli, rafine edilerek kullanılabilen bir yağdır.

    Ayçiçek yağı yüzde 15 doymuş, yüzde 85 doymamış yağ asidi içermekte, doymamış yağ asitlerinin yüzde 14-43'ünü oleik asit, yüzde 44-75'ini linoleik, en fazla yüzde 0.7'sini de linolenik asit oluşturmaktadır.

    (Firma tanıtım içerik yüzünden sunu silinmiştir.)
    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (23-11-2012 Saat 16:51 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Ayçiçek yaği proje ödevi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan newfood
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-06-2012, 18:06
  2. AyÇİÇek yaĞi Üretİmİ
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan senerbalci
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09-02-2012, 16:12
  3. KUYRUK YAĞI HAKKINDA BİLGİ
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan t_dikmen
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 29-11-2007, 23:47
  4. ZEYTİNYAĞI VE PİRİNA YAĞI TEBLİĞİ
    Temel Kavram ve Bilgiler forum içinde, yazan MUSTAFA KANAT
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-08-2007, 17:04
  5. AYÇİÇEK YAĞI ÜRETİMİ ATIKSUYUNUN KESİKLİ ANAEROBİK REAKTÖRLE ARITIMI
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 12
    Son Mesaj: 19-06-2007, 21:51

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed