1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Apr 18
    Yaş
    22

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    5
    Kalan
    100

    Standart Balık ambalajlama

    : Balık ambalajlama
    : DOC
    : .......

    Günümüzde en önem verilen konulardan biri su ürünlerinin yeterli, nitelikli, bozulmadan ve en az toplam maliyetle güvenilir bir şekilde tüketiciye ulaştırılmasının sağlanmasıdır. Ürünün bu şekilde ulaştırılması ve tanıtılması da ancak paketleme ile mümkün olmaktadır. Su ürünlerinin yapısının çok hassas olması ve mikroorganizmaların, ürünün yüksek besin değerinden dolayı çok çabuk çoğalmaya başlaması koruma yöntemlerinin ve işleme teknolojisinin önem kazanmasına neden olmuştur. Bu nedenle son yıllarda su ürünlerinin işlenerek değerlendirilmesinde giderek önem kazanan metotlardan birisi de paketlemedir. Bu ödevde gıda muhafazasında önemli bir yeri olan su ürünlerinde paketlemenin, tanımı ve yöntemleri üzerinde durulmuştur.
    Anahtar Kelimeler: Paketleme, Su ürünleri, Muhafaza, Teknoloji

    1. GİRİŞ

    Balığın beslenmedeki önemi, esas olarak yüksek düzeyde kaliteli protein, esansiyel aminoasitler, omega-3 grubu çoklu doymamış yağ asitleri, vitamin, mineral ve diğer esansiyel besin maddelerini içermesinden kaynaklanmaktadır. Su ürünleri aynı zamanda tekli doymamış yağ asitleri de içerir ve bunlardan en çok bulunanları palmitoleik asit (16:1n-7), oleik asit (18:1n-9), eikosenoik asit (20:1n-9) ve erüsik asittir (22:1n-9) (Larsen ve diğ., 2011). Kalp ve damar hastalıklarına neden olduğu bilinen doymuş yağlar ise su ürünlerinde çok az miktarda bulunmaktadır. Beslenmede çok su ürünleri tüketiminin sağlığa, birçok hastalık ve tıbbi duruma faydası vardır. Hem gelişmekte olan hem de gelişmiş ülkelerde sağlıksız yaşam tarzından dolayı hastalıklarda artış gözlenmektedir. Su ürünleri ve bunlardan elde edilen besinsel kaynaklı diyetlerin özellikle kalp ve damar hastalıkları dahi yaygınlaşan yaşam tarzı hastalıklarını önlediği ve koruma sağladığı kanıtlanmıştır. Sağlık sorunları ile mücadelede su ürünlerinin yararlı etkileri kanıt olarak gösterilerek beslenme yetersizliğine karşı geliştirilmiş gıda güvenliği ile su ürünleri tüketimi arttırılmalıdır (Tanrıverdi, 2013).


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 59,7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez
    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (19-12-2018 Saat 15:47 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Ambalajlama
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan furkan02
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23-12-2016, 14:56
  2. Dondurulmuş Balık ve Konserve Balık Ürünleri
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan delare09
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-02-2015, 12:35
  3. Ambalajlama
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan mieido
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-05-2012, 17:58
  4. Küçük balık yoksa büyük balık da yok.. :(
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20-06-2011, 21:21
  5. Balık ve Balık Yemekleri
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan foodeng50
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-06-2008, 00:57

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed