6 sonuçtan 1 ile 6 arası
  1. #1
    Yeni Üye edagli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24 Jan 12
    Yaş
    35

    Mesajları
    26
    Konuları
    10
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart bazı denetleme başlıkları hakkında yardım

    Süt sektöründeyim.Geçenlerde denetlemeye girdik ve sonuçta bazı belgeleri toparlamaya çalışıyorum.Denetleme sonucu bize bırakılan yapılacaklar listesi genelde iso22000 içeriği maddelerden oluşuyor.Bu listeden anlayamadığım bazı maddeleri yazacağım ve bilgisi olanlar,bu maddelerin içerikleri konusunda aydınlatırsa sevinirim.

    mad.9.tazeleme eğitim programı veya tazeleme eğitimi : verilen eğitimin periyodik olarak tekrar edilmesi için kurulmuş programdan mı bahsetmektedir.
    mad.27. ölçme cihazları kalibre edilmemiş : kalibrasyon için nereden yardım istemeliyiz
    başlık : fiziksel ve kimyasal tehlikelerin kontrolü : fiziksel ve kimyasal tehlikeler sınıflandırılmamış ve önlemleri alınmamış.bu tehlikeler üretim için mi ?başvurabileceğim bi kaynak mevzuat varmıdır ?
    mad.60. doğrulama prosedürleri oluşturulmamış,KKN ler için yazılmış bir madde.KKN ler için doğrulama prosedürü nasıl birşey hiç rastlamadım
    mad.63.üretimin her aşamasında alerjen kaynaklarının ürüne bulaşmasını engelleyen ellerjenleri kontrol eden dokümante edilmiş bir allerjen kontrol programı bulunmuyor.-allerjen kontrol programı nasıl oluşturabiliriz?
    mad.81.salıverme ile ilgili kurallar belirlenmemiş .salıverme ile ilgili kurallara örnek verebilirmisiniz
    mad.116. sabotaj ihtimaline karşı bir sistemem oluşturulmamış.sabotaja karşı kabaca nasıl bir sistem oluşturulabilir ?

    havada alan bazı sorular ,bilgililer ilgilenebilirse sevinirim.şimdiden ilgi gösterenlere teşekkürler

  2. #2
    Onursal Üye mutlu_571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Jun 08
    Yaş
    37

    Mesajları
    740
    Konuları
    77
    Eklentileri
    38
    Kredisi
    2100
    Harcanan
    0
    Kalan
    2100
    HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR.

    Yine dağların sevdası düştü yüreğime anne
    Kurşunların sevdası,
    Zulümlerden bıktım usandım
    Yüreğim kanıyor anne,
    Kara bulutlar bir sağanaktır tutturmuş gider
    Dünya zulüm, zulüm kokar anne
    ...

  3. #3
    Yeni Üye edagli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24 Jan 12
    Yaş
    35

    Mesajları
    26
    Konuları
    10
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Cevap: bazı denetleme başlıkları hakkında yardım

    teşekkürler bende birçok dosya indirdim ve bugüne hazırladığım bir çok dokumanda bu siteden faydalandım,fakat hala bu maddeleri aşamadım.yaklaşık 1 aydır sitenin altını üstüne getirdim.

  4. #4
    Ön Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    22 Sep 08
    Yaş
    33

    Mesajları
    123
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714

    Standart Cevap: bazı denetleme başlıkları hakkında yardım

    Merhabalar başlıklardan birini azaltabilmeniz adına tesisimiz için oluşturduğum sabotajlara karşı korunma planını paylaşıyorum.. Size referans olacak, aklınızda fikir oluşturacaktır diye düşünüyorum. Umarım faydalı olur..
    1. AMAÇ:

    Bu talimat, otel’in sabotajlara karşı korunması, muhtemel sabotaj eylemlerinin önlenmesi ile meydana gelebilecek can ve mal kaybının en az seviyede kalması konusunda alınması gereken tedbirler ile bu tedbirlerin nasıl uygulanacağını göstermek.

    2. KAPSAM:

    Bu plan, otel’i, tüm otel çalışanlarını ve otelde konaklayan misafirleri kapsamaktadır.

    3. SORUMLULUK:
    Tesislerimize karşı oluşabilecek sabotaj eylemlerine karşı, bina dışında ve içinde her türlü koruyucu ve kurtarıcı tedbirlerin aldırılmasından ve görevlilerin belirlenmesinden ve bu personelin sevk ve idare edilmesinden Genel Müdür, Güvenlik Müdürü ve Teknik Müdür sorumludur.


    1. UYGULAMA:



    1. Hassas yerler:


    • LPG tankı,
    • Su deposu,
    • Jeneratör,
    • Mutfak,
    • İş ocakları,
    • Depolar bölgesi,
    • Kazan dairesi,
    • Asansör makine dairesi,
    • Odalar bölgesi,
    • Havuz bölgesi,
    • Sahil,
    • Otopark bölgesi,
    • Zayıf Akım Odası.



    1. Hassas yerlerde alınacak tedbirler:


    LPG Tankı bölgesi:

    • Otelin en hassas bölgesidir.
    • Dolum için gelen araç bölgeye (Gaz sızıntısı, şoförün tavır ve hareketleri) kontrol edildikten sonra kontrollü bir şeklide dolum yerine yanaştırılacaktır.
    • Araç gazı boşaltmasını bitirip bölgeden çıkana kadar Güvenlik personeli tarafından araç bölgesine herhangi bir şahsın yanaşmasına ve yan yoldan geçişlere müsaade edilmeyecektir.
    • Aracın önünde ve arkasında mutlaka uyarıcı levha konacaktır.
    • Dolum esnasında yangın söndürme cihazları dolu ve hazır vaziyette bulunacaktır.
    • Tanker bölgeyi terk edene kadar kesinlikle sigara içilmesine izin verilmeyecektir.
    • LPG tankı bölgesinde faaliyet bittikten sonra sorumlusu tarafından kapı mutlaka kilitlenecektir.


    Su Deposu bölgesi:

    • Su deposu devamlı kontrol altında bulundurulacak, yabancı bir şahsın veya hareketlerinden şüphelenilen otel personelinin yanaşmasına müsaade edilmeyecektir.
    • Deponun olduğu yer devamlı kilitli bulundurulacak, sadece sorumlusu tarafından açılmasına müsaade edilecektir.
    • Su takviyesi amacıyla gelen tanker kontrol edilmeyi müteakip su deposu sorumlusu nezaretinde depoya yanaşmasına izin verilecektir.


    Jeneratör bölgesi:

    • Jeneratör devamlı kontrol altında bulundurulacak, yabancı bir şahsın veya hareketlerinden şüphelenilen otel personelinin yanaşmasına müsaade edilmeyecektir.
    • Jeneratörün olduğu yer devamlı kilitli bulundurulacak, sadece sorumlusu tarafından açılmasına müsaade edilecektir.
    • Elektrik kesilmelerinde jeneratörün derhal devreye girmesi sağlanacaktır.


    Mutfak bölgesi:


    • Mutfak bölgesine yabancı bir şahsın veya hareketlerinden şüphelenilen otel personelinin girmesine müsaade edilmeyecektir.
    • Mutfağa giren personel temizlik kurallarına uyması konusunda uyarılacaktır.
    • Elinde herhangi bir malzeme ile mutfağa girmeye çalışan kişi/kişilere engel olunacaktır.


    İş Ocakları;

    • İş Ocakları bölgesine yabancı bir şahsın veya hareketlerinden şüphelenilen otel personelinin girmesine müsaade edilmeyecektir.
    • Çalışma yapılmadığı sürelerde veya kısa sürelide olsa terk edilmesi durumunda elektrikli aletlerin fişleri çekilecek, iş ocakları elektrikleri kapatılacak ve oda kilitlenecektir.




    Depolar bölgesi;

    • Depolar bölgesine yabancı bir şahsın veya hareketlerinden şüphelenilen otel personelinin girmesine müsaade edilmeyecektir.
    • Depolarda iş bittiği zaman dışarıda malzeme bırakılmayacak ve kapıları sürekli kilitli bulundurulacaktır.


    Kazan Dairesi;

    • Kazan dairesi bölgesine yabancı bir şahsın veya hareketlerinden şüphelenilen otel personelinin girmesine müsaade edilmeyecektir.
    • Yakıt tankına sorumlu personelden başkası yaklaşmayacaktır.
    • Kazan dairesinde yabancı bir paket görülmesi durumunda derhal güvenlik birimine haber verilecektir.
    • Kazan dairesinden sorumlu personelin ayrılması durumunda kapısı mutlaka kilitlenecektir.



    Asansör Makine Dairesi;

    • Asansör Makine dairesi bölgesine yabancı bir şahsın veya hareketlerinden şüphelenilen otel personelinin girmesine müsaade edilmeyecektir.
    • Asansör Makine dairesinde yabancı bir paket görülmesi durumunda derhal güvenlik birimine haber verilecektir.
    • Asansör Makine dairesinden sorumlu personelin ayrılması durumunda kapısı mutlaka kilitlenecektir.


    Odalar;

    • Odalara yabancı şahısların girmesi Güvenlik personeli, kat görevlileri ve resepsiyon görevlileri tarafından önlenecektir.
    • Kat görevlileri tarafından odalardaki yangına karşı alınmış olan tedbirler (yangın duşu ve varsa YSC.lerin doluluğu) kontrol edilecektir.
    • Kat görevlileri ve güvenlik görevlileri tarafından odalarda şüpheli bir durum ve faaliyet sezilmesi durumun da konu derhal Güvenlik Müdürüne ve Genel Müdüre durum rapor edilecektir.
    • Güvenlik personeli tarafından boş oda numaraları resepsiyondan öğrenilecek ve katların gezilmesi esnasında boş odalar kontrol edilecektir.


    Havuz Bölgesi (Kaydırak dahil);

    • Havuza yabancı bir cismin atılmasına veya sıvının dökülmesine engel olunacaktır.
    • Elektrikli bir cihazın havuza sokulmasına engel olunacaktır.
    • Güvenlik personeli tarafından otel dışı şahıslar devamlı takip altında tutulacak havuza yaklaşmalarına müsaade edilmeyecektir.


    Sahil bölgesi;

    • Güvenlik personeli tarafından otel dışı şahıslar devamlı takip altında tutulacak sahile yaklaşmalarına müsaade edilmeyecektir.
    • Otel dışı deniz vasıtalarının iskeleye yaklaşmalarına müsaade edilmeyecektir.
    • Sahilde bulunan şahısların kumsala bir paket bıraktıklarının veya gömdüklerinin tespiti halinde kesinlikle çıkartmak için uğraşılmayacak durum Güvenlik Müdürüne ve Genel Müdüre bildirilecektir.
    • Şüpheli paket bölgesi emniyete alınacak yetkililer gelene kadar bölgeye kimse yaklaştırılmayacaktır.


    Otopark Bölgesi;

    • Güvenlik personeli tarafından otel dışı şahıslar devamlı takip altında tutulacak otopark bölgesine yaklaşmalarına müsaade edilmeyecektir.
    • Otopark’a gelen araçlar kayıt altına alınacaktır.
    • Güvenlik personeli tarafından otoparkta bulunan araç altları kontrol edilecek şüpheli bir cisim görülmesi durumunda bölgeye kimse yaklaştırılmayacak durum derhal güvenlik müdürüne ve genel müdüre bildirilecektir.


    Zayıf Akım Odası;

    • Zayıf Akım Odasına yabancı bir şahsın veya hareketlerinden şüphelenilen otel personelinin girmesine müsaade edilmeyecektir.
    • Zayıf Akım Odası devamlı kilitli bulundurulacak, sadece sorumlusu tarafından açılmasına müsaade edilecektir.
    • Zayıf Akım Odasından sorumlu personelin ayrılması durumunda kapısı mutlaka kilitlenecektir.




    1. Otel Personelinin Yapacağı Faaliyetler:


    • Tüm personel sorumluluk bölgesinde dikkatli olacak otel dışı personelin tespit edilmesi halinde derhal güvenlik personeline haber verilecektir.
    • Otel bölgesinde ve çevresinde sahipsiz duran paket ve cisimlere kesinlikle dokunulmayacak durum güvenlik personeline bildirilecektir.
    • Otel dışından herhangi bir kişiye kapalı bir paket gelmesi durumunda getiren şahısın ayrılmasına müsaade etmeden paketin sahibi aranarak paket bekleyip beklemediği sorulacaktır. Eğer beklemiyorsa paket kesinlikle kabul edilmeyecektir.
    • Tüm personel sorumluluk bölgesinde o anda görevi olmayan otel görevlisinin bulunmasına müsaade etmeyecektir.
    • Otel hakkında herhangi bir bilgi almak isteyen şahıslar resepsiyona yönlendirilecektir.
    • Otele giriş yapmak isteyen şahıslardan bileklerine takmaları gereken bilezikler mutlaka görüldükten sonra ve oda numaraları kontrol edildikten sonra içeriye girmelerine müsaade edilecektir.Otele malzeme getiren araçların giriş ve çıkışlarında iç kısmı ve alt kısmı kontrol edilecektir.
    • Otel içerisinden geçen yaya yolu devamlı kontrol altında tutulacak, geçiş yapan şahısların takibinin yapılması için güvenlik personeli telsiz ile birbirini uyaracaktır.
    • vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    • ','Yanıcı (benzin, gaz, tiner ','vb','.) maddelerin yukarıda belirtilen hassas yerlerde bulundurulmasına müsaade edilmeyecektir.')
    • Yangın çıkması muhtemel yerlerde sigara içilmesine engel olunacaktır.
    • Tavır ve hareketlerinde şüphelenilen herhangi bir şahıs derhal otel dışına çıkartılacaktır.
    • Şüphelenilen herhangi bir durumda derhal Güvenlik Müdürüne ve Genel Müdüre haber verilecektir.
    • Adli durumlar derhal adli makamlara haber verilecektir.
    • Acil Durumlarda aranacak telefon numaraları:

    Genel Müdür:
    Güvenlik Müdürü:
    Teknik Müdür:
    .... Polis Karakolu:
    .... İtfaiye:


    5.İLGİLİ DÖKÜMANLAR :

  5. #5
    Yeni Üye edagli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24 Jan 12
    Yaş
    35

    Mesajları
    26
    Konuları
    10
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Cevap: bazı denetleme başlıkları hakkında yardım

    dediğiniz gibi bir fikir vermek açısından faydası olacaktır teşekkürler

  6. #6
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2730
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: bazı denetleme başlıkları hakkında yardım

    Naçizane önerim
    "Başlık:"
    ve
    "madde 60" bir HACCP sistemi için temel niteliklerdir, bu konuda yardım istiyorsanız size tavsiyem öncelikli olarak iyi bir eğitim almanız ya da sistem konusunda bir danışman ile çalışmanız. Bunların ne demek istediği konusunda yeterli bilginiz yoksa buradan doküman indirmenizin hiçbir anlamı olmayacaktır. zira bu dokümanları kendinize uygulamak için sisteme hakim olmanız gerekiyor.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Benzer Konular

  1. Turistik Tesisler-Denetleme Check Listleri
    Turizm forum içinde, yazan hi_axy07
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 29-03-2011, 15:06
  2. Yemekhane denetleme formu
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan fth
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-03-2011, 09:24
  3. Yemekhane denetleme formu
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan fth
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-02-2011, 20:46
  4. BRC-IOP Hakkında standart başlıkları,prosesleri,talimat,form örnekleri lazımm...
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan toled0
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 17-02-2011, 17:51
  5. Bazı Agarlar Hakkında Bilgi
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan yusuf esen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-03-2009, 22:44

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed