1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15 Jul 11
    Yaş
    30

    Mesajları
    6
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Bazı Gıda Maddeleri Ve Bitkisel Yaglarda Poliaromatik Hidrokarbonların (PAH) Analizle

    : Bazı Gıda Maddeleri Ve Bitkisel Yaglarda Poliaromatik Hidrokarbonların (PAH) Analizleri
    : Pdf
    : Cevat İDELİ

    GİRİS 1
    1. POLİ (ÇOK HALKALI) AROMATİK HİDROKARBONLAR (PAH) 1
    1.1. Bulundugu yerler 2
    1.2. Kaynaklar ve ortaya çıkısları 3
    1.3. Yasal limitleri 5
    2. AROMATİK HİDROKARBONLAR VE KANSER 6
    2.1. Poliaromatik Hidrokarbonların analiz teknikleri 7
    3.YÜKSEK-PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİSİ 8
    3.1. HPLC’nin kapsamı 8
    3.2.Sıvı kromatografide kolon verimliligi 9
    3.2.1. Dolgu maddesi tanecik boyutunun etkileri 9
    3.2.2. Sıvı kromatografide kolon-dısı bant genislemesi 10
    3.3. Sıvı kromatografi cihazları 10
    3.3.1. Hareketli faz hazneleri ve çözücü muamele sistemleri 10
    3.3.2. Pompalama sistemleri 12
    3.3.2.1.Pistonlu pompalar 12
    3.3.2.2. Sürgülü pompalar 12
    3.3.2.3. Pnömatik pompalar 13
    3.3.3. Numune enjeksiyon sistemleri 13
    3.3.4. Sıvı kromatografi kolonları 14
    3.3.4.1. Analitik kolonlar 14
    3.3.5. Kolon dolgu maddelerinin tipleri 14
    3.3.5.1. Baglı – faz dolgu maddeleri 15
    3.3.5.2. Normal – faz ve ters – faz dolgu maddeleri 15
    3.3.5.2.1.Normal-Faz Dagılma Kromatografisi 16
    3.3.5.2.2. Ters-faz dagılma kromatografisi 16
    3.3.6. Dedektörler 16
    3.3.6.1. Dedektör tipleri 17
    3.4. Kromatografinin uygulamaları 17
    3.4.1. Kalitatif analiz 17
    3.4.2. Kantitatif analiz 18
    3.4.2.1. Pik yüksekligine dayalı analizler 18
    3.4.2.2. Pik alanına dayalı analizler 18
    3.4.2.3. Kalibrasyon ve standartlar 19
    3.4.2.4. İç standart yöntemi 19
    4. MATERYAL VE METOT 20
    4.1. Cihaz 20
    4.2. Kullanılan kimyasallar 20
    4.3. Çözeltilerin hazırlanması 20
    4.4. Materyal 21
    4.5. Deney uygulamaları 21
    4.5.1. Poliaromatik Hidrokarbonların HPLC metodu ile tayini 21
    4.6. Örneklerin ekstraksiyonu 22
    4.6.1. Yag örneklerinin ekstraksonu 22
    4.6.1.1. Aromatik fraksiyonun kolon ile temizlenmesi (f2) 22
    4.6.2. Et, balık ve kömür örneklerinin ekstraksiyonu 23
    4.6.2.1. Örneklerin kolon ile temizlenmesi 23
    5. SONUÇLAR VE TARTISMA 24
    5.1. Standartların analizleri 24
    5.1.1. Dogruluk ve tekrarlanabilirlik 26
    5.1.2. Geri kazanım çalısması 30
    5.1.2.1. Sıvı yag örnekleri ile yapılan geri kazanım çalısması 30
    5.1.2.1.1. İki ortalamanın istatiksel degerlendirmesi 31
    5.1.2.2. Et, balık ve kömür örnekleri ile yapılan geri kazanım çalısması 34
    5.2. Örneklerin analizleri 37
    5.2.1. Yag örneklerinin analizleri 37
    5.2.2. Et, balık ve kömür örneklerinin analizleri 40
    6. SONUÇ 50
    KAYNAKLAR 52


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 1,36 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 7 Kez

Benzer Konular

  1. Yemeklik Yağlar
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan kenanulavur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-04-2011, 20:18
  2. Baypass Yağlar - Korunmuş yağlar
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan kenanulavur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-04-2011, 20:11
  3. Bitki adi ile anilan yemeklik yağlar tebliği
    Mevzuat, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, TGK vs. forum içinde, yazan shmrn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09-05-2010, 16:19
  4. yemeklik zeytinyağı ve yemeklik prina yağı
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan t_dikmen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-09-2007, 17:07
  5. bitki adı ile anılan yemeklik yağlar tebliği
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan t_dikmen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-09-2007, 17:04

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed