1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Ön Lisans Üye ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Mar 11

    Mesajları
    200
    Konuları
    31
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    775
    Harcanan
    0
    Kalan
    775

    Standart Besinsel Lif Kaynağı Olarak Enzime Dirençli Nişasta

    : Besinsel Lif Kaynağı Olarak Enzime Dirençli Nişasta
    : Pdf
    : H.Gürbüz KOTANCILAR, K.Emre GERÇEKASLAN, M.Murat KARAOĞLU
    vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' ÖZET: Enzime dirençli nişasta (EDN) kavramının ortaya çıkmasıyla nişastanın biyo-yararlılığı ve özellikle yetişkinlerde diyet lif kaynağı olarak kullanımı konusunda yeni bir araştırma alanı doğmuştur. EDN’nin tatlı, beyaz renkli ve ürün dokusunu asgari derecede etkileyen güzel partikül boyutuna sahip oluşu; onun fonksiyonel özellikleri ve avantajları olarak görülmektedir. EDN’nin pasta ve bisküvi gibi bazı gıdalarda ingredient olarak kullanımı besinsel liflerin renk, doku ','vb','. özelliklerde sebep olduğu sorunların önüne geçmektedir. Bununla birlikte EDN’nin vücutta gösterdiği faydalı etkiler diyet lifininkine oldukça benzerdir. Kısa zincirli yağ asitlerinin oluşumuna katkıda bulunması EDN’nin en önemli fizyolojik etkisi olarak gösterilmektedir. ')

    Anahtar Kelimeler: Enzime dirençli nişasta, besinsel lif, KZYA.


    Resistant Starch as a Dietary Fiber

    ABSTRACT: With discovery of the concept of resistant starch (RS) the new investigation field appear about the bioavailability of starch and in its utilize as a source of dietary fiber, especially in adults. It is accepted that having a bland flavor, white appearance and nice small partical size are advantage and functionality of RS. The usage of RS as an ingredient in some foods (pasta, biscuit etc.) avoid undesied color and texture which caused by dietary fiber. In addition to that, RS exhibits similar beneficial effects in human body to that is dietary fibre. It is commonly accepted that improving production of short chain faty acids (SCFA) in large intestine is the most important physiological effect of resistant starch intake.

    Keywords: Resistant starch, dietary fibre, SCFA.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 130,0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 10 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (21-03-2012 Saat 18:06 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. İçme Suyu Ham Su Kaynağı Olarak Irmak Suyu
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan sewim
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-02-2011, 10:11
  2. Dirençli nişasta
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan e-smile
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 16-09-2009, 15:40
  3. Besinsel Lifler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan pilot
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-12-2008, 14:17
  4. Besinsel Lifler
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan caner432
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-11-2008, 12:19
  5. Nişasta ve Nişasta Bazlı Şekerler DPT Raporu
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-12-2007, 20:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed