Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Yeni Üye yavuz7779 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    25 Aug 08
    Ad Soyad
    YAVUZ YÜKSEL
    Şehir
    03 AFYON
    Üniversite
    Afyon Kocatepe Universitesi
    Meslek
    Gıda Müh.(Öğr.Gör.)
    Sektör
    Yüksekokul
    Mesajlar
    74
    Konular
    19
    Eklentileriniz
    8
    Kazanılan Kredi
    405
    Kullanılan Kredi
    61
    Kalan Kredi
    344

    Standart besiyeri hazırlama (pdf)

    MEGEP
    (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)
    GIDA TEKNOLOJİSİ
    BESİYERİ HAZIRLAMA
    ANKARA 2007

    İÇİNDEKİLER
    AÇIKLAMALAR
    GİRİŞ
    ÖĞRENME FAALİYETİ– 1
    1. BESİ YERİ (ORTAM, VASAT)
    1.1. Besi Yeri Çeşitleri
    1.1.1. Fiziksel Özelliklerine Göre Besi Yeri Çeşitleri
    1.1.2. Kaynaklarına Göre Besi Yeri Çeşitleri
    1.1.3. Kullanım Amacına Göre Besi Yeri Çeşitleri
    1.2. Besi Yerlerinin Bileşimine Giren Temel Maddeler
    1.2.1. Agar
    1.2.2. Pepton
    1.2.3. Maya Ekstraktı (Yeast Extract)
    1.2.4. Et Ekstraktı (Beef Extract)
    1.2.5. Tuz (NaCl)
    1.2.6. Jelâtin
    1.2.7. Karbohidratlar
    1.2.8. Kan
    1.2.9. Tampon Maddeler (Buffer
    1.2.10. İnorganik maddeler
    1.3. Besi Yerinin Sahip Olması Gereken Özellikler
    1.4. Besi Yeri Formülasyonları
    1.5. Etiket Bilgisini Kullanma
    1.5.1. Etikette Yer Alan Bilgiler
    1.5.2. Etiket Bilgilerine Göre Hesaplama Örnekleri
    1.6. Besi Yeri Hazırlık Aşamaları
    1.6.1. Tartım
    1.6.2. Kaba Aktarma
    1.6.3. Çözündürme
    1.6.4. Berraklaştırma
    1.7. Besi Yeri pH’sının Ayarlanması
    1.8. Besi Yeri Hazırlanan Kaplara Hazırlama Bilgilerini Yazma
    1.9. Besi Yerlerini Sterilizasyona Hazırlama Aşamaları
    UYGULAMA FAALİYETLERİ
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
    ÖĞRENME FAALİYETİ– 2
    2. BESİ YERLERİNİN STERİLİZASYONU VE MUHAFAZASI
    2.1. Besi Yeri Sterilizasyonu ve Aşamaları
    2.1.1. Otoklavda Sterilizasyon
    2.1.2. Su Banyosunda Sterilizasyon
    2.1.3. Filtre ile Sterilizasyon
    2.1.4. Mikrodalga Fırında Sterilizasyon
    2.2. Sterilizasyonla İlgili Dikkat Edilecek Noktalar
    2.3. Sterilizasyon Sonrası İşlemler
    2.3.1. Katkı Maddelerinin Eklenmesi
    2.3.2. Sterilize Besiyerinin Petri Kutularına Dökülmesi
    2.3.3. Agarlı Besiyerlerinin Yüzeylerinin Kurutulması
    2.3.4. Tüplerdeki Besiyerlerine Yapılan İşlemler
    2.3.5. Agarlı Besiyerlerinin Yeniden Eritilmesi
    2.4. Sterilizasyon Kontrolü
    2.5. Besiyerlerinin Muhafazası
    2.6. Hazır Ticari Besiyerleri ve Muhafaza Edilmelisi
    UYGULAMA FAALİYETLERİ
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
    MODÜL DEĞERLENDİRME
    CEVAP ANAHTARLARI
    KAYNAKÇA



    Dosya Türü : pdf
    Şifre:www.forumfood.net



         
     
        Dosya Şifresi : www.forumfood.net
    Dosya Boyutu : 552.7 KB (Kilobyte)
    İndirme Sayısı : 102 Kez
     
     

  2. #2
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    08 Nov 13
    Ad Soyad
    deniz avcı
    Yaş
    24
    Şehir
    63 ŞANLIURFA
    Üniversite
    Hacettepe Universitesi
    Meslek
    ögrenci
    Sektör
    gıda mühendisi
    Mesajlar
    4
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    5
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    5

    Standart Cevap: besiyeri hazırlama (pdf)

    besiyerlerinde sterilizasyon ve muhafaza



  3. #3
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    08 Nov 13
    Ad Soyad
    deniz avcı
    Yaş
    24
    Şehir
    63 ŞANLIURFA
    Üniversite
    Hacettepe Universitesi
    Meslek
    ögrenci
    Sektör
    gıda mühendisi
    Mesajlar
    4
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    5
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    5

    Standart Cevap: besiyeri hazırlama (pdf)

    besiyerlerde sterilizasyon



Benzer Konular

  1. Besinleri Hazırlama ilkeleri
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Sektörel Pratik Bilgiler
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 08-11-2013, 18:21
  2. compact dry hazır besiyeri
    Konu Sahibi berilshn Forum SEKTÖREL YARDIMLAŞMA VE TARTIŞMA
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 03-11-2009, 19:57
  3. bilimsel makale hazırlama
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Genel Kültür
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 31-08-2007, 12:58
  4. anket hazırlama klavuzu
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum DİĞER KONULAR
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30-07-2007, 10:15
  5. Sıvı Besiyeri Kullanılan Yöntemler
    Konu Sahibi Akın52 Forum Genel Mikrobiyoloji
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 30-06-2007, 09:51

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed