5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen yavuz7779

Konu: Besiyeri Hazırlama

  1. #1
    Yeni Üye yavuz7779 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Aug 08

    Mesajları
    75
    Konuları
    19
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    432
    Harcanan
    0
    Kalan
    432

    Standart Besiyeri Hazırlama

    MEGEP
    (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)
    GIDA TEKNOLOJİSİ
    BESİYERİ HAZIRLAMA
    ANKARA 2007

    İÇİNDEKİLER
    AÇIKLAMALAR
    GİRİŞ
    ÖĞRENME FAALİYETİ– 1
    1. BESİ YERİ (ORTAM, VASAT)
    1.1. Besi Yeri Çeşitleri
    1.1.1. Fiziksel Özelliklerine Göre Besi Yeri Çeşitleri
    1.1.2. Kaynaklarına Göre Besi Yeri Çeşitleri
    1.1.3. Kullanım Amacına Göre Besi Yeri Çeşitleri
    1.2. Besi Yerlerinin Bileşimine Giren Temel Maddeler
    1.2.1. Agar
    1.2.2. Pepton
    1.2.3. Maya Ekstraktı (Yeast Extract)
    1.2.4. Et Ekstraktı (Beef Extract)
    1.2.5. Tuz (NaCl)
    1.2.6. Jelâtin
    1.2.7. Karbohidratlar
    1.2.8. Kan
    1.2.9. Tampon Maddeler (Buffer
    1.2.10. İnorganik maddeler
    1.3. Besi Yerinin Sahip Olması Gereken Özellikler
    1.4. Besi Yeri Formülasyonları
    1.5. Etiket Bilgisini Kullanma
    1.5.1. Etikette Yer Alan Bilgiler
    1.5.2. Etiket Bilgilerine Göre Hesaplama Örnekleri
    1.6. Besi Yeri Hazırlık Aşamaları
    1.6.1. Tartım
    1.6.2. Kaba Aktarma
    1.6.3. Çözündürme
    1.6.4. Berraklaştırma
    1.7. Besi Yeri pH’sının Ayarlanması
    1.8. Besi Yeri Hazırlanan Kaplara Hazırlama Bilgilerini Yazma
    1.9. Besi Yerlerini Sterilizasyona Hazırlama Aşamaları
    UYGULAMA FAALİYETLERİ
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
    ÖĞRENME FAALİYETİ– 2
    2. BESİ YERLERİNİN STERİLİZASYONU VE MUHAFAZASI
    2.1. Besi Yeri Sterilizasyonu ve Aşamaları
    2.1.1. Otoklavda Sterilizasyon
    2.1.2. Su Banyosunda Sterilizasyon
    2.1.3. Filtre ile Sterilizasyon
    2.1.4. Mikrodalga Fırında Sterilizasyon
    2.2. Sterilizasyonla İlgili Dikkat Edilecek Noktalar
    2.3. Sterilizasyon Sonrası İşlemler
    2.3.1. Katkı Maddelerinin Eklenmesi
    2.3.2. Sterilize Besiyerinin Petri Kutularına Dökülmesi
    2.3.3. Agarlı Besiyerlerinin Yüzeylerinin Kurutulması
    2.3.4. Tüplerdeki Besiyerlerine Yapılan İşlemler
    2.3.5. Agarlı Besiyerlerinin Yeniden Eritilmesi
    2.4. Sterilizasyon Kontrolü
    2.5. Besiyerlerinin Muhafazası
    2.6. Hazır Ticari Besiyerleri ve Muhafaza Edilmelisi
    UYGULAMA FAALİYETLERİ
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
    MODÜL DEĞERLENDİRME
    CEVAP ANAHTARLARI
    KAYNAKÇA



    Dosya Türü : pdf
    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 552,7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 120 Kez
    Akın52 ve ertugay bunu beğendiler.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08 Nov 13
    Yaş
    28

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: besiyeri hazırlama (pdf)

    besiyerlerinde sterilizasyon ve muhafaza

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08 Nov 13
    Yaş
    28

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: besiyeri hazırlama (pdf)

    besiyerlerde sterilizasyon

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15 Aug 14

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: besiyeri hazırlama (pdf)

    harikasınızzzz teşekkürlerrrr

  5. #5
    Ön Lisans Üye ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Mar 11

    Mesajları
    200
    Konuları
    31
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    775
    Harcanan
    0
    Kalan
    775

    Standart Cevap: besiyeri hazırlama (pdf)

    yavuz hocam çok teşekkürler
    Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın.
    SUN TZU (ÇİNLİ GENERAL VE ASKERİ TEORİSYEN)

Benzer Konular

  1. Hazır Besiyeri
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan bilana
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 25-02-2016, 23:52
  2. Besiyeri Hazırlama
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan sinya
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-01-2014, 17:13
  3. Besiyeri tanımı ve besiyeri çeşitleri
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan ugcaka
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-11-2011, 18:32
  4. küf maya besiyeri
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan solway
    Yorum: 17
    Son Mesaj: 10-08-2011, 16:08
  5. Besiyeri
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan msasi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-08-2010, 14:38

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed