8 sonuçtan 1 ile 8 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 gönderen
  • 1 gönderen

Konu: Beyaz Et Sektöründe HACCP (Yardım isteği)

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18 May 12

    Mesajları
    23
    Konuları
    6
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Beyaz Et Sektöründe HACCP (Yardım isteği)

    arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var .........
    beyaz et sektöründe çalışan ve haccp sistemini kuran var mı. nerden başlamalıyım bilmiyorum yardım edebilecek kimse
    var mı
    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (01-06-2012 Saat 16:59 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2730
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: Beyaz Et Sektöründe HACCP (Yardım isteği)

    Merhaba,
    Öncelikle hoşgeldiniz.
    Sektör farkı detaylara indiğinizde fark eder onun dışında ana tema için aşağıdaki linki incelemenizi tavsiye ederim.
    Sistem kurmak veya yönetmek için iyi bir ISO 22000 eğitimi almanızı tavsiye ederim. Özellikle koyu yazdım zira herkes önüne gelen yerden eğitim alıyor sonra sudan çıkmış balığa dönüyor. Bu yüzden ya iyi bir eğitim alın ya da iyi bir danışman tutun.
    Sistem kurulmasının basamaklarını aşağıda ki linkte bulabilirsiniz.
    linkteki konuları detaylandırdığınızda takıldığınız yerleri yine bu başlıkta karşılıklı fikir alışverişi ile geliştirebiliriz.
    http://www.forumfood.net/iso-22000-g...si-t25788.html
    kolay gelsin...
    mutlu_571 ve Nuran AYDEMİR bunu beğendiler.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18 May 12

    Mesajları
    23
    Konuları
    6
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Beyaz Et Sektöründe HACCP (Yardım isteği)

    teşekkür ederim oğuz bey çok yardımcı oldunuz. vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' ben hemen ilk sorumu sorayım isterim. biz bütün tavuk alıp, köfte, şiş, kemikli kemiksiz incik, soslu kanant ','vb',' .üretip paketliyoruz. ürün tanımlamaları ve ürüne ait mikrobiyolojik özelliklerle ilgili olarak kullanacağım kriterler için tarım il müdürlüğündeki yetkili tebliğlerin sürekli değişebileceğini ve yönetmeliğe bağlı kalmamı söyledi. mikrobiyolojik kriterlerle ilgili yönetmeliğin eklerinde verilen kriterlerin kapsamında örneğin kanatlı eti ve haz. et karışımlarında yalnızca ''salmonella'' kriteri belirtilmiş bu yeterli midir.')vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' çiğ kanatlı etiyle ilgil tebliğde ise E.coli salmonella ','vb','. birçok mikrobiyolojik kriter yer alıyo. hangisinden yararlanmalıyım bilemiyorum.')

    bu konuda eğitim almak çok istiyorum özellikle de bu haziran ve temmuz dönemi için bir program arıyorum fakat bulamadım...
    bu konuda bilginiz varsa önerilerinizi beklerim..

  4. #4
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2730
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: Beyaz Et Sektöründe HACCP (Yardım isteği)

    Merhaba,
    Yönetmelik ve Tebliğlerde belirtilen bakmanız gereken mikroorganizmalar zorunludur. Aldığınız çiğ tavuk etinde tebliğ kriterlerine uygunluğu arayın (sanırım kesilmiş alıyorsunuz, kesimhaneniz varsa onu da ayrı değerlendirmek lazım). Ürettiğiniz ürünlerde de salmonella aramak zorundasınız. Onu dışında siz kendi kalitenizi kontrol etmek için diğer mikroroganizmalara bakabilirsiniz. Siz bakmasanız bile müşterileriniz bir süre sonra sizi bu konuda zorlayacaktır.
    İkamet ettiğiniz şehir neresi ona göre bildiğimiz eğitim varsa size yardımcı oluruz.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18 May 12

    Mesajları
    23
    Konuları
    6
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Beyaz Et Sektöründe HACCP (Yardım isteği)

    merhaba oğuz bey
    öncelikle belirtemeliyim ki kesimhanemiz yok, kesilmiş bütün tavuk alıyoruz. demek istediğinizi çok iyi anladım teşekkür ederim. tekirdağ çorlu da ikamet ediyorum. eğitim konusuna gelince TSE MARMARA KALİTE GÜNLERİ kapsamında ıso 9001 ve ıso 22000 eğitimlerine,nuran hanımın bilgilendirmesi üzerine kaydımı yaptırdım. 2 haftalık süreçte temel eğitimler, dökümantasyon ve iç tetkikle ilgili tüm eğitimleri alıcam inşallah . o zaman da bazı taşlar tam anlamıyla yerli yerine oturacaktır umarım..
    değerli yardımlarınız için teşekkürler...

  6. #6
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2730
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: Beyaz Et Sektöründe HACCP (Yardım isteği)

    bu eğitim günlerinde en azından ıso 9001 ve ıso 22000 genel bilinçlendirme eğitimleri, iç tetkikçi eğitimi ve ön gereksinim programları eğitimlerine katılmanızı öneririm. Bu eğitimlerin maliyetlerini de mutlaka firmanıza ödetin.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18 May 12

    Mesajları
    23
    Konuları
    6
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Beyaz Et Sektöründe HACCP (Yardım isteği)

    oğuz bey dediğiniz iyi de firmanın bunu ödemek gibi bir niyeti yok
    biraz yorucu olacak ama ben şöyle bir eğitim programına kayıt oldum

    ÇORLU-TS EN ISO 9001 K.Y.S. Temel Eğitimi 18-19 HAZİRAN 2012

    ÇORLU-TS EN ISO 9001 K.Y.S. Dökümantasyon Eğitimi 20 HAZİRAN 2012

    ÇORLU-TS EN ISO 9001 K.Y.S.İç Tetkik Eğitimi 21-22 HAZİRAN 2012

    ÇORLU-TS EN ISO 22000 G.G.Y.S. Temel Eğitimi 25 -26 HAZİRAN 2012
    İSTANBUL/TS EN ISO 22000 GGYS Dökümantasyon .Eğ. 27 HAZİRAN 2012

    EDİRNE/TS EN ISO 22000 G.G.Y.S. İç Tetkik Eğitimi 28-29 HAZİRAN 2012


    ben çorluda ön gereksinim programları yerine ıso 22000 dökümantasyon eğitimi için istanbula gitmeyi tercih ettim

    bunun dışındada program süresi dolu dolu geçicek zaten. acaba yanlışbir tercih mi yaptım.

  8. #8
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2730
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: Beyaz Et Sektöründe HACCP (Yardım isteği)

    Sözleşmenizde işletmeye iso 9001 ve iso 22000 kurmak var mı? sanırım yoktur.
    Sistem kurmak için hem danışman tutmayacaklar hem de eğitimlerinizin paralarını karşılamayacaklar...
    """Nerede bu yoğurdun bolluğu!"""

    Bu yaklaşım iyi niyet sınırlarının çok ötesinde.

    Ayrıca şunu belirteyim. Bırakın sizin gibi iso konusunda tecrübesiz olmayı. Bu eğitimleri aldırdıktan sonra bile 2-3 senede bir ve her revizyondan sonra sizi tazelemene eğitimine göndermek zorundalar.

    Siz ve iş hayatına yeni başlayan arkadaşlar için ufak bir öneri: Siz istemediğiniz sürece size ekstra hiçbirşey vermezler. Tabi istemesini bilmek lazım. İşletme yöneticilerinizi/sahiplerini tanıdıktan sonra baskının şeklini ve yöntemini sizin karar vermesi lazım.
    aysun_82 bunu beğendi.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Benzer Konular

  1. TSE başvuru yardımmmmmm
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan esra_
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-02-2011, 00:13

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed