Piyasada olmayan yeni bir ürün için ar-ge çalışması yapıyorum Yapmayı amaçladığım ürün köpük bardak benzeri tamamen gıda olarak tüketilebilir ham maddelerden üretilmiş bir ürün olacak bu ürünün suya dayanım göstermesine gerek yok. Üretim aşamasında boza kıvamda hazırlanan hamur 150-180 derecedeki kalıplar arasına boşaltılıyor ve 30-45 saniye pişme süresinden sonra kalıplar açılarak ürün plaka halinde çıkartılıyor. Bu üründe en önemli sorun istenilen köpüğümsü elastikiyeti yakalayamamaktır. Ürün beyaz renki, yaklaşık 0,5mm kalınlığımda olmalı ve kırılganlığının en az düzeyde olması gerekir. diğer bir sorun ise ürünün kalıba yapışmasıdır. Bu özellikteki ürün için en olumlu sonuç ana bileşen olarakdoğal mısır nişastası. Ancak istenilen özellikler için bu maddeler yeterli değildir. . Bu konuda istenilen elastikiyeti sağlamak için kulanabileceğim ham maddelerle ilgili önerilerinizi bekliyorum.