3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    10 May 18
    Yaş
    31

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    60
    Harcanan
    4
    Kalan
    56

    Standart Bira ve butik bira yapımı

    : Bira ve butik bira yapımı
    : PDF
    : Ömer YALÇIN

    İÇİNDEKİLER
    ÇİZELGELER(TABLO)................................. .................................................. .....................................3
    ÇİZGELER(GRAFİK).................................. .................................................. .......................................4
    RESİMLER.......................................... .................................................. ............................................5
    ÖZET.............................................. .................................................. ................................................6
    ABSTRACT.......................................... .................................................. ...........................................7
    giriş............................................. .................................................. .................................................. 8
    Bira tarihi............................................ .................................................. ..........................................9
    biranın tanım ve kapsamı .................................................. .................................................. ..........8
    biranın sınıflandırılması ve kapsamı .................................................. ...........................................15
    yapılışına göre bira tipleri .................................................. .................................................. ........16
    çeşidine göre bira tipleri .................................................. .................................................. ..........18
    bira üretim aşamaları .................................................. .................................................. ..............19
    bira nasıl yapılır .................................................. .................................................. .......................21
    evde bira yapım ve yöntemleri........................................ .................................................. ......... 24
    butik bira yapımı hazır kit ile............................................... .................................................. ...... 25
    temizlik-arındırma......................................... .................................................. ............................ 27
    şerbetin hazırlanması...................................... .................................................. .......................... 30
    yapımı............................................ .................................................. .............................................31
    şişe nasıl temizlenir........................................ .................................................. .......................... 35
    berraklık nasıl elde edilir .................................................. .................................................. .........37
    evde malt hazırlayarak bira yapımı .................................................. ..........................................38
    mayalama.......................................... .................................................. ....................................... 51
    ikinci fermantasyon...................................... .................................................. ..............................53
    evde bira yapan biracıların kullandığı metaller üzerine........................................... ..................60
    Alkolsüz bira .................................................. .................................................. ............................64
    birayı oluşturan ve etkileyen faktörler .................................................. ....................................68
    biradaki esterler .................................................. .................................................. ......................78
    fenolikler ve tanenler.......................................... .................................................. .......................79
    malt özütleri nasıl yapılır .................................................. .................................................. .........81
    sorunlar ve çözüm önerileri .................................................. .................................................. ....82
    katkılar .................................................. .................................................. .....................................85
    ek tatlar ne zaman kullanılır .................................................. .................................................. ....90
    birada meyve kullanımı......................................... .................................................. .................... 90
    bira asitlik tayini............................................ .................................................. ............................ 97
    Gazı Giderilmiş Birada Titre Edilebilir Asitliği Belirleme......................................... ....................98
    bira alkol oranı ölçümü .................................................. .................................................. ..........100
    birada alkol nasıl yükseltilir .................................................. .................................................. ....103
    sanayi üretimi ile ev birası arasındaki farklar........................................... ..................................105
    temizlik ve arındırma için rehber .......................................... .................................................. ..107
    bira kiti modifikasyon nasıl yapılır........................................... .................................................. .115
    vahşi maya ve bakteri fermantasyonu ile bira yapımı .................................................. ...........119
    sözlük............................................ .................................................. ............................................124
    Sunum Tartışma Sonuç............................................. .................................................. ................148
    yönetmelikler .................................................. .................................................. .........................149


    Bira Yapımı
    Arpalar eleklerde kabaca ayıklanır,Taneler büyüklüklerine göre ayrılır, Arpalar ıslatılarak çimlenmesi için dinlenmeye bırakılır, Çimlendirme arpa tanesi filizlenmeye başlayana kadar devam eder, Filizlenmiş olan arpaya artık “malt” diyebiliriz, Maltların, oluşan kökleri, tozları eleklerde ayıklandıktan sonra iyice kurutulur, Büyük fabrikalarda bu işlem arpaların silolara alınmasıyla yapılır, yaklaşık iki ay kadar sürer, İyice kurutulmuş olan malt öğütülür, 70-75ºC sıcak su ile karıştırılır ve bekletilir. Bu işleme “Wort” adı verilir. Islatma için kullanılacak su 75ºC yi geçmemelidir. Fazla sıcak su malt içindeki enzimlere zarar vereceği için biranın kalitesini düşürür. Sıcak su içinde bekletme esnasında arpada bulunan extract maddeler çözülerek, şıra adı verilen suya karışır. Biraya köpük veren maddeler de bu esnada ortaya çıkar, Şıra süzülür, küspesi ayrılır ve kaynatılır, (fabrikalar küspeyi hayvan yemi olarak değerlendirirler) Kaynatma esnasında şerbetçi otu ilave edilir, Şerbetçi otunun tanenli, reçineli tadı ve kokusu şıraya geçer.

    Kaynama sonrası şıra tekrar süzülerek şerbetçi otundan da ayrıştırılır, Biranın kendiliğinden 30-40ºC ye kadar soğuması beklenir, Daha sonra içinden soğuk su geçen boruların üzerinden geçirilerek 5-8ºC ya kadar soğuması sağlanır, Soğutulan şıraya maya ilave edilerek fermantasyon tanklarına alınır, Fermantasyon esnasında sıcaklık kullanılacak maya ve yapılacak bira türüne göre farklılık gösterir. Örnek; Lager grubundan olan Pils biralarda alt fermantasyon yapılır ve mayalanma 8-12 C de gerçekleşir. Ale tipi biralarda ise mayalanma 18-24 C civarında gerçekleşir, Mayalanma esnasında ortaya çıkan karbondioksit gazı biranın içinde kalarak köpüğü oluşturur. Daha sonra soğukta dinlendirilir ve filtrelenir, Son olarak süzülen bira şişelenir ve ya fıçılanır, Beyaz camlı şişeler ışığı geçirip mayalanmaya etki ederler. Bu nedenle şişelemede yeşil ve ya kahverengi şişeler kullanılır.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 2,77 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 1 Kez
    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (19-12-2018 Saat 11:44 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Jan 19
    Yaş
    22

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0

    Standart Cevap: Bira ve butik bira yapımı

    merhaba dosyayı indirdim ama açılmıyor yardımcı olabilir misiniz
    Konu muayad tarafından (22-01-2019 Saat 13:31 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası

  3. #3
    Yazılım ve Tasarım Uzmanı Sorumlu Yönetici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09 Feb 07

    Mesajları
    179
    Konuları
    22
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Cevap: Bira ve butik bira yapımı

    Alıntı muayad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba dosyayı indirdim ama açılmıyor yardımcı olabilir misiniz
    Winrar programı ile dosyayı açabilirsiniz. Şifre ister, oda yukarıda yazmakta. İyi paylaşımlar...

Benzer Konular

  1. Butik Pastacılık Girişimcilik Projesi Kosgeb
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan MARK DANIŞMANLI
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-03-2017, 14:17
  2. Butik Zeytinyağı Satışı - Dolum Tesisi
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan banu_de
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-11-2014, 13:30
  3. bira sunum
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan defren
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-06-2013, 20:31
  4. Butik Şarap Üretimi ve İşletmeciliği Projesi
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan enkizu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30-03-2012, 15:30
  5. Butik çikolata dükkanı açmak ?
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan ewin3
    Yorum: 14
    Son Mesaj: 05-04-2011, 12:36

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed