1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15 Sep 18

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    5
    Kalan
    50

    Standart Bitkisel Yağ Rafinasyonunda Yeni Bir Yaklaşım: Minimal Rafinasyon

    : Bitkisel Yağ Rafinasyonunda Yeni Bir Yaklaşım: Minimal Rafinasyon
    : PDF
    : Fahri Yemişçioğlu, Onur Özdikicierler, Aytaç Saygın Gümüşkesen

    Bitkisel yağlar triaçilgliserollerin yanında, miktarı düşük olmakla beraber yağın kalitesini etkileyen minör bileşenleri de içermektedir. Yapışkan maddeler, serbest yağ asitleri, oksidasyon ürünleri, renk maddeleri gibi istenmeyen bileşenlerin yağdan uzaklaştırılmasında, kimyasal ve fiziksel rafinasyon yöntemleri kullanılmaktadır. Ancak rafinasyon kademelerinde, işlem koşullarına da bağlı olarak tokoller, fenolik maddeler, bitkisel steroller, skualen gibi insan sağlığı açısından önemli olan bazı biyoaktif bileşenlerde de kayıplar meydana gelmektedir. Bu derlemenin ilk bölümünde, bitkisel yağlardaki bazı biyoaktif bileşenlerin yapısal özellikleri ile bu bileşenlerde rafinasyon kademelerinde oluşan nitel/nicel değişimler, ikinci bölümünde ise yağın trigliserit yapısında ve biyoaktif bileşenlerinde en az değişimin amaçlandığı yeni rafinasyon yaklaşımlarından minimal rafinasyon ele alınmıştır.

    Anahtar Kelimeler: Kimyasal rafinasyon, Fiziksel rafinasyon, Biyoaktif bileşenler, Minimal rafinasyon



    A New Approach in Edible Oil Refining: Minimal Refining Method

    ABSTRACT
    Vegetable oils consist mainly of triacylglycerols but also contain considerable amount of desirable and undesirable minor components. Crude vegetable oils are subjected to chemical or physical refining operations to remove undesirable components such as gums, free fatty acids, oxidative products, and pigments. However, desirable health promoting bioactive compounds are also removed or reduced during refining operations such as tocols, phenolic components, plant sterols, and squalene. First part of this review describes chemical composition of bioactive compounds and qualitative/quantitative changes in bioactive components during refining stages. Second part deals with a minimal refining method, a new approach in edible oil refining designed to give less hazard to chemical structure of triglycerides and bioactive compounds.

    Keywords: Chemical refining, Physical refining, Bioactive compounds, Minimal refining

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 151,0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 2 Kez
    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (19-12-2018 Saat 16:46 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. bitkisel ham yağ eldesi ve rafinasyonunda oluşan atıkların değerlendirilmesi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan punica granatum
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-05-2012, 11:16
  2. Bitkisel ürünlere yeni düzenleme
    Güncel Haberler forum içinde, yazan ewin3
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 21-10-2010, 09:29
  3. Minimal işlem görmüş sebzeler
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan gsaygi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23-02-2010, 22:05
  4. Bitkisel yağlar ve rafinasyon
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan cikcik
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-08-2009, 14:01
  5. Minimal Processing Technologies in the Food Industry
    e-Kitaplar forum içinde, yazan esraartan
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 20-11-2008, 23:06

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed