1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 12
    Yaş
    30

    Mesajları
    4
    Konuları
    3
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Cool Bitkisel Yağ Teknolojisi ile ilgili sorular

    BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ
    SORU-1)Aşağıdakilerden hangisi lipitlerin yapı ve özellikleri arasında yer almaz?
    A) Yapılarında C, H, O elementleri bulunur.
    B) Kutuplu bir yapıya sahip olmadıklarından suda çözünmezler ya da çok azçözünürler.
    C) Yağ asitlerinin esterleridir veya yağ asitlerinin esterleri hâline gelebilirler.
    D) Canlı organizmalar tarafından kullanılamazlar.
    E) Lipitlerde, yaşayan organizmada bulunma koşulu geçerli olduğundan mineral yağlar, uçucu yağlar lipit sınıfına sokulmazlar.

    CEVAP-D
    SORU-2)Aşağıdakilerden hangisi doymuş yağ asitlerinin özelliklerinden biri değildir?
    A) Zincir şeklindedir, dallanma yoktur.
    B) Tek sayıda C atomu içerir.
    C) Molekülündeki C sayısı 4–38 arasında değişir.
    D) Doymuş yağların molekül ağırlıkları arttıkça yoğunlukları düşer, viskozitelerive kırılma indisleri artar.
    E) En çok bilinen doymuş yağ asitleri 16 C’lu palmitik asit ile 18 C’lu stearikasittir.

    CEVAP-B
    SORU-3)Aşağıdakilerden hangisi omega yağ asitlerinin fonksiyonları içerisinde yer almaz?
    A) Hücre zarının dayanıklılığı ve işlevinde etkindir.
    B) Yağların damar içinde akıcılığını sağlar.
    C) LDL (kötü kolesterol) düzeyini düşürerek kalp damar hastalıkları riskini azaltır.
    D) Kanı inceltip damarları korur, kanın damarda pıhtılaşmasını ve kangreni önler.
    E) Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı direnci artırır.

    CEVAP-D
    SORU-4) Aşağıdakilerden hangisi lipitlerin gıda işlemedeki fonksiyonu arasında yer almaz?
    A) Hamurlara yumuşaklık verir.
    B) Hava kabarcıklarını tutarak yapıyı hafifletir, gevreklik verir.
    C) Kabarmaya olumsuz etki yapar.
    D) Yiyeceklerde baharatların taşıyıcısı olarak görev yapar.
    E) Kızartmalarda ısıyı iletir, dokuyu yumuşatır.

    CEVAP-C

    SORU-5) Aşağıdakilerden hangisi doymamış yağ asitleri sınıfına dahil değildir?
    A) Çift bağlı yağ asitleri
    B) İzolen yağ asitleri
    C) Konjuge yağ asitleri
    D) Üç bağlı doymamış yağ asitleri
    E) Monokarbonik yağ asitleri

    CEVAP-E
    Balık YağlarıSORU-6) İyot indisi ile ilgili verilen ifadelerden hangisi yanlış verilmiştir?
    A) İyot indisi doymamışlık özelliğinin bir belirtisidir.
    B) İyot indisi yükseldikçe yağın kuruma özelliği azalır.
    C) İyot indisi 160 olan yağlar kurur.
    D) İyot indisi 100’ün altında olanyağlar kurumaz.
    E) Teknik özelliklerine göre kuruyan yağlar (iyot indisi 130’un üzerinde olanlar), yarıkuruyan yağlar (iyot indisi 90-130 olanlar), kurumayan yağlar (iyot indisi 90’ın altındaolanlar) olmak üzere üç gruba ayrılırlar.

    CEVAP-B

    SORU-7) Aşağıda formülü verilmekte olan yağ asitlerinden hangisinin ismi yanlış verilmiştir?
    A) CH3(CH2)2COOH - Butirik asit
    B) CH3(CH2)14COOH – Palmitikasit
    C) CH3(CH2)16COOH - Miristik asit
    D) CH3(CH2)7CH=CH(CH2)7COOH - Oleik asit
    E) CH3(CH2)4CH=CHCH2CH=CH(CH2)7COOH – Linoleik asit

    CEVAP-C

    SORU-8) Aşağıdakilerden hangisi kuruyan yağlara örnek değildir?
    A) Bezir Yağı
    B) Hint Yağı
    C) Çin Yağı
    D) Oitisika Yağı
    E) Balık Yağları
    CEVAP-E
    Konu Sinan COSKUN tarafından (05-03-2012 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. dondurulmuş gıdalarla ilgili sık sorulan sorular
    Dondurulmuş Gıdalar forum içinde, yazan hulya1987
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-12-2008, 22:53
  2. Çay ile ilgili merak edilen sorular
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan yemek
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 11-03-2008, 23:52
  3. yemek üretimi ile ilgili bazı sorular
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan b.gokgoz
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 07-03-2008, 15:29
  4. bitkisel yağlarla ilgili...
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-04-2007, 23:12

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed