1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28 Feb 10
    Yaş
    36

    Mesajları
    7
    Konuları
    4
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Bitkisel yağlarda bulunan steroller ve miktarına etki eden faktörler

    STEROLLER

    Steroller bitkiler ve hayvanlarda biyolojik fonksiyonları yerine getiren en önemli maddelerdir. En karakteristik steroller kolesterol , β-sitosterol , stigmasterol ve ergosteroldür.Bu steroller bitkiler ve hayvanlar aleminde genişçe dağılmış olarak bulunmaktadır.Kimyasal ve mikrobiyolojik yollarla elde edilen steroller gıda katkı maddesi , ilaç yapımı gibi bir çok sanayi dalında kullanılmaktadır.

    Kimyasal Yapısı
    Steoridler 4 halkanın özel bir dizilişle bir araya gelmesiyle oluşan organik bileşiklerdir.Steran halkası 17 ‘’C’’ atomundan oluşan ve birbirleriyle kaynaşmış halde bulunan 3 siklohekzan ve bir siklo pentandan oluşur.Steoridler halkalarına bağlananan fonksiyonel grupların çeşitliliği ve halkanın oksidasyon koşulları sayesinde değişiklik gösterirler.Steroller steoridlerin özel bir formu olup A halkasının 3. ‘’C’’ atomunda bir hidroksil grubu bulundururlar.Steroller amfipatik lipitlerdir molekülün hidroksil grubu polar alifatik halka apolardır...
    devamı...
    Şifre: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 563,4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 31 Kez

Benzer Konular

  1. Balın Kristalizasyonuna Etki Eden Faktörler
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan ewin3
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 13-12-2011, 22:51
  2. Zeytinyağını kalitesine etki eden faktörler..
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan bakanay
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09-01-2009, 12:19
  3. yemek kalitesine etki eden faktörler
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan zeyenp
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-09-2008, 22:54
  4. Zeytinyağı kalitesine etki eden faktörler ve tağsiş
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan promethaus
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-06-2008, 14:28
  5. Zeytinyağı Kalitesi ve Etki Eden Faktörler
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 31-08-2007, 09:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed