1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen gizemm

Konu: Bitkisel Yağların Oksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    14 Nov 08

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Bitkisel Yağların Oksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi

    : Bitkisel Yağların Oksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi
    : Doc
    : .......

    Bitkisel Yağların Oksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi
    Bitkisel yağların oksidatif stabilitesinin belirlenmesinde; Aktif Oksijen Metodu (AOM), Schaal Oven Test ve Ransimat Yönteminden yararlanılmaktadır.

    Aktif Oksijen Metodu: Bu yöntemde yağ 98˚C’de zorlandırılmış oksidasyona tabi tutularak peroksit sayısının 100 meq/kg değerine ulaşması için gerekli süre, indüksiyon periyodu olarak ifade edilmektedir (Velasco ve Dobarganes, 2002; Mateos vd., 2005).

    Schaal Oven Testi: Bu yöntemde yağ 60˚C sıcaklıkta oksidasyona tabi tutulmakta ve peroksit sayısı, konjuge dien değeri ya da hekzanal miktarı belirlenerek indüksiyon periyodu tespit edilmektedir (Kiritsakis vd., 2002; Velasco ve Dobarganes, 2002; Mateos vd., 2005).

    Ransimat Yöntemi; Bu yöntem; yağların indüksiyon periyotlarının belirlenmesinde kullanılan ve oldukça zor olan AOM (aktif oksijen metodu) yönteminin otomatikleştirilmiş ve hızlandırılmış şeklidir. Ransimat yönteminde, yüksek sıcaklıklarda yağın bozulması sonucu oluşan uçucu organik asitlerin absorbe edildikleri suyun iletkenlik değerlerinde oluşturduğu değişiminin ölçülmesi ile indüksiyon periyodu saptanmaktadır. Bu yöntem, kullanım sürecinde oldukça gelişmiş, uluslararası standartlara dahil edilmiştir (Kiritsakis vd., 2002; Anwar vd., 2003; Mateos vd., 2005).


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 104,4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 44 Kez
    baharelcicek bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. Et Ürünlerinde Bitkisel Yağların Kullanımı
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan 001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-03-2011, 12:10
  2. Et Ürünlerinde Bitkisel Yağların Kullanımı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan mutlu_rmzn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-12-2010, 19:25
  3. Bitkisel Yağların Sağlık Üzerine Etkisi (Eng.)
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan hasan48
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-06-2009, 21:11
  4. yemeklik bitkisel yağların analizleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan niyazi1902
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 26-10-2008, 18:11
  5. bitkisel ve aromatik yağların kullanılışı faydaları
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Didem SALİCİK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-02-2008, 20:10

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed