2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18 Aug 11

    Mesajları
    10
    Konuları
    10
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Post Bitkisel yağların serbest yağ asitliğinin belirlenmesi

    1-AMAÇ
    Bitkisel yağların serbest yağ asitliğinin belirlenmesidir. Bu metot ham ve rafine edilmiş bitkisel katı –sıvı yağlara uygulanır.


    3.KULLANILACAK CİHAZLAR:
    • Pipet, mezür, erlen,
    • Hassas terazi, büret veya pipet

    4.UYGULAMA

    4.1)- Etil alkollü KOH çözeltisi (ayarlı 0,1 N)
    4.2)-Fenolftaleyn (% 1 lik olarak % 96 lık etil alkol ile hazırlanmış)
    4.3)- Etil alkol % 96 lık (kullanmadan önce fenolftaleyn varlığında 0,1 N etanollü KOH ile nötürlenmelidir)
    4.4)- Dietil eter (fenolftaleyne karşı nötrlenmiş)
    4.5)- Etil alkol dietil eter karışımı [(1/1) hacim / hacim)] oranında karıştırılır.
    4.6)- 5 veya 10 gram yağ numunesi 0,01 gram hassasiyetle bir erlen içine tartılır.
    4.7)- Numune 50 veya 150 ml lik etil alkol – dietil eter karışımında çözülür.
    4.8)- 3-4 damla fenolftaleyn damlatılır.
    4.9)- 0,1 N etanollü KOH ile renk pembe oluncaya kadar titre edilir. (15 sn renk kalmalıdır)
    4.10)- Harcanan 0,1 N etanollü KOH sarfiyatı kaydedilir.


    HESAPLAMA:
    Kullanılan KOH miktarı (ml) x N x 2.82
    Serbest Yağ Asitleri % (Oleik asit cinsinden) :----------------------------------------------------
    Numune miktarı (m)


    Asit Sayısı : v / m x 5,6


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye mervedoruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 Oct 11
    Yaş
    29

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: itkisel yağların serbest yağ asitliğinin belirlenmesi

    bana meyve sebze işleme teknolojisi özeti lazım elimde her biri 600 sayfalık 2 cilt kitap var...

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Bitkisel Yağların Oksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan gizemm
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-08-2011, 20:36
  2. Farklı İnkübasyon Sonu Asitliğinin Ayran Kalitesine Etkisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan adlem
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-03-2011, 23:32
  3. Serbest Besi İşletmesi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan koyuncuahmet
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-01-2011, 18:26
  4. serbest yağ asitliği tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan mentol
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-03-2008, 18:44
  5. serbest bırakma ve şüpheli
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan AHMAHOP
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-12-2007, 18:16

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed