8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    Yeni Üye klemenjero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Jul 09

    Mesajları
    52
    Konuları
    10
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    262
    Harcanan
    0
    Kalan
    262

    Smile Blast chiller

    Arkadaşlar merhabalar.
    Şöyle bir sıkıntım var. Mutfakta yerim yeterli olmadığı için hava akımında soğutmayı mecburen uygun olmayan yerlerde yapmak zorunda kalıyorum. Gerek soğuk büfesinin ürünleri gerek değerlendirme yapılacak ürünleri bu şekilde soğutmaya çalışıyorum.
    Biraz araştırdım bunun çözümünün Blast Chiller diye bir cihaz olduğunu duydum. Anladığım kadarıyla uygun şartlarda ve kısa sürelerde düşük sıcaklıklara ulaşmaya yarayan bir cihaz.
    Bu cihazdan ellerinde olan varsa biraz bilgi verebilir mi acaba? Kullanışlı mıdır? Fiyatları nelerdir? Nerde bulabilirim vs.
    Şimdiden teşekkurler.

  2. #2
    Yeni Üye CEMUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Oct 08
    Yaş
    30

    Mesajları
    15
    Konuları
    6
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: Blast chiller

    BNM CLIŞTIĞIM OTELDE MEVCUT ELEKTROLUX MARKA BİR CİHAZ PERSONEL DÜZENLİ KULLANDIĞI SÜRECE GAYET İYİ VE KULLANIŞLI MEMNUNUZ. ANCAK ÇOĞU ZAMAN O DOLABA YÜKLEME YAPMAK PERSONEL İŞİNE GELMEDİĞİ İÇİN DIŞARIDA SOĞUTMA YAPIYOR. YAKALADIĞIM AN BLAST CHİLLERE ATTRIRIYORUM AMA BİLİYORSUNUZ PERSONEL HER ZMAN İŞİNE BASİT GELENİ YAPTİĞİ İÇİN ARA ARA SORUN YAŞİYORUM. YANİ ÖZETLE BLAST CHİLLER OLSADA OLMASADA PERSONELİN ANA YÖNTEMİ ORTAMDA SOĞUTMA...

  3. #3
    Onursal Üye gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 May 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    200
    Konuları
    35
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    0
    Kalan
    273

    Standart Cevap: Blast chiller

    Blast Chiller ortamda soğutma yaparken yavaş soğumanın sebep olduğu bakteri artışını önlemenin yoludur. hızlı soğutma ile bakteri artışına sebep olan yavaş sıcaklık geçişi engellenir. biz otelde Fagor marka kullanıyoruz, kullanışlılığı bir yana zaten bu cihaz her mutfakta olmalı, şart yani. Fiyat konusunda birşey diyemem benden önce alınmış bir cihaz, ancak ne olursa olsun aldırmaya bakın özellikle sezona giriyoruz, sıcaklıklar malum özlellikle Kuşadası'nda, o yüzden hemen alıp uygulamaya başlayın ve çalışanlara bunu irdelelettirin derim..

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    27 Aug 10
    Yaş
    37

    Mesajları
    17
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    13
    Harcanan
    0
    Kalan
    13

    Standart Cevap: Blast chiller

    Merhabalar;
    Sn klemenjero:
    Öncelikle bu sezon için biraz geç kaldığınızı üzülerek belirtmek isterim. Tabi bu benim tahminim inş. kısa süre içinde edinirsiniz.

    Sn CEMUS:
    Karşılaştığınız problemle defalarca yüz yüze geldim ancak sizin personel biraz geri kalmış. 2 sezon önce çalıştığım otelde -18 de soğutup +4 de muhafaza edildiğine tanık olmuştum ilk başlarda(Blast chiller' ı kullanmamak için).
    Bu konuda taviz vermiyorum tutanakla yönetime (genel müdür) bildiriyorum. Çünkü sözlü uyarılar maalesef pek işe yaramıyor.

    Turizm gibi sürkülasyonun hızlı olduğu bi sektörde elbetteki zamanla yarışıyorsunuz, tabi buda personeli pratik yollara itiyor. Olduğu gibi soğuk meze arabasını -18 e attıklarına tanık olduğumdan bahsediyorum.
    Ancak;
    Bu konuda farklı dizayna sahip blast chiller' lar var. Boydan boya tamamen kendi meze raflarından oluşan bir ekipmana sahip. Bizdeki mevcut blast chiller' lar gibi yarım kapak değil.
    İnternette blast chiller' ı "görseller" de aratırsanız fotoğrafını bulabileceğinizi ümid ediyorum.

    Sn klemenjero:
    Eğer seçim yapacaksanız tercihinizin bu yönde olmasını şidetle tavsiye ederim hazıradıkları mezeler burada hızlı bir şekilde soğutup muhafaza için +4 soğuk dolaba almaları veya servise almaları onlar için kolay olur ve bizim yaşadığımız problemlerle karşılaşmazsınız.

    Ben marka belirtmek istemiyorum zira biraz araştırma yaparsanız kısa sürede daha etkin ve kullanışlı, sezon yoğunluğunda ihtiyacınıza cevap verebilecek blast chiller dolapları bulabilirsiniz.

    Gelelim asıl meseleye:
    Bu dolaplar yeteneği ve kullanım etkinliğine doğru orantılı olarak biraz pahalı.Bunun sizin için en büyük badire olacağını sanıyorum ki yönetim bu konuda geçiştirme politikasını benimseyebilir. Zira bizdeki 40.000 tl idi. Tabi kapasitesi elektronik aksam ve özellikleri ve markasıda bu fiyatta etkin unsurlar.
    15.000 den başladığını hatırlıyorum ama daha ucuzu varmı bilmiyorum.
    Yukarıda geç kaldığınızdan bahsetmemin sebebi ise ;
    bu dolapları Türkiye'de bulma imkanınız ne derecedir bilemem ama bize 2 adet blast chiller Amerika'dan korgo ile (gemi) 4 ayda gelmişti. Gaiba sparişle yaptırıldığı için 4 ay gibi uzun bir süre söz konusu diyebilirim, bilmiyorum/hatırlamıyorum.

    Geriye küçük bi sorun kalıyor oda blast chiller kullanım talimatı;
    söz konusu badireler atlatılırsa bu konuda yardımcı olabilirim.
    Ayrıca:
    Uzmanlara göre arap ülkelerinde yaşanan değişim sebebiyle bu bölgedeki sekteye uğrayan turizmden nasibimizi alacağız. Yani bizim için yoğun ve yorucu bir sezon söz konusu. Bu da mutfak için o denli yoğun bir sezon demek, hızlı ve pratik olmaları gerekecek. Yani olmazsa olmaz blast chiller.

    Bizim açımızdan(gıda güvenliği) gerekliliğini gülşah hanım açıklamış. Tamamıyla katılıyorum.Saygılarımla kolay gelsin ...

  5. #5
    Ön Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    22 Sep 08
    Yaş
    32

    Mesajları
    123
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714

    Standart Cevap: Blast chiller

    söylenecek söz bırakmamışsınız Şahin Bey ve Gülşah Hanım
    Bende blast chiller aldırmaya çalışan mağdurlardanım önceki tesisimde vardı gerçekten çok kullanışlı..alınan numuneleri de içine atıp soğutup dolaba öyle attırıyordum. fikir olması açısından değinmek istedim.. şüphesiz mutfaktaki gıda güv. bakımından en yararlı cihaz..

  6. #6
    Yeni Üye CEMUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Oct 08
    Yaş
    30

    Mesajları
    15
    Konuları
    6
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Thumbs down Cevap: Blast chiller

    Benim de daha önceki çalıştığım otelde yoktu blast chiller ve sezon satın alma fiyat ararştırırken geçti gitti. şimdiki çalıştığım yerde kapasitesi yüksek bir chiller;yani tekerlekli,arabayı tamamen içine atabiliyoruz. ayrıca elektroluxün yeni bir ürünü yani gıcır gıcır ideal bir dolap. dediğim gibi tek sorunumuz personel.. Bizim ürüne ve o ürünün üretimine bakış açımızla onlarınkinin arasında dağlar kadar fark var.. eğitimsiz yoldan geçeni alıp mutfağa ascı ve hatta şef yaparlarsa biz bu sorunları yıllarca yaşarız gibime geliyor...

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08 Aug 07
    Yaş
    33

    Mesajları
    10
    Konuları
    8
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Smile Cevap: Blast chiller

    Cemus'a katılıyorum. son teknoloji ve altyapıda bir mutfağa sahip olun. Çalışan personel eğitimsiz ve bilinçsizse sadece mutfak güzel olmuş oluyor. Önemli olan personelin de o mutfağın hakkını vermesi.

  8. #8
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    219
    Konuları
    45
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170

    Standart Cevap: Blast chiller

    Merhabalar ;
    Blast Chiller kullanma talimatı hazırlıyorum ancak tesis kullanma kılavuzunu kaybettiği ve net te de hiç bir doküman bulamadığım için şuan sıkıntı yaşıyorum.Burada kullanılan marka IceMatic . Ancak farklı markada olsa örnek olarak paylaşımlara açığım

    Şimdiden teşekkürler
    "Gökyüzü KARTALındır!"

Benzer Konular

  1. Chiller Soğutma Grubu-İngilizce
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan foodspecialist
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-04-2009, 01:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed