Toplam 1 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 1 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Cezalı
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    18 Aug 17
    Ad Soyad
    Kimya Borsası
    Şehir
    34 İST AVR.
    Üniversite
    Anadolu Universitesi
    Meslek
    Kimya Hammadde
    Sektör
    Kimya Hammadde
    Mesajlar
    10
    Konular
    10
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    5
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    5

    Standart Boraks Hakkında

    BORAKS


    Genel Bilgi


    Kimyasal formülü Na2B4O7.10H2O olan genelde sodyum borat şeklinde olan,borun bir türevi olarak Türkiye’de geniş bir rezervi bulunan borun oksi asidinin tuzudur.Tuzun yapısını Na2(OH)2.8H2O) formülü daha doğru izah etmektedir.Su, oksijen, sodyum ve bordan meydana gelen doğal bir mineraldir.Boraks ismi Arapça Burak kelimesinden gelmekte olup, parlak manasındadır.Kristal haldeki boraks renksizdir. Türkistan'da tınkal, Anadolu'da tenekar adları ile bilinir.Ham olarak beyaz olup, toz ve kristal halinde bulunabilir.Oda sıcaklığında hafif miktarda elektrik iletkenliği bulunan ve evaporitik ortamlarda oluşan bu madde su, oksijen, sodyum ve bordan meydana gelen doğal bir mineraldir. Antiseptik, antifungal, antibiyotik özellikleriyle güçlü bir doğal dezenfektandır.




    Üretim ve Reaksiyonları


    Sodyum borat, kolomanit (CaB3O4(OH)3.H2O), kernit (Na2B4O7.4H2O), uleksit ((Na2B4O7 Ca2B6O11)16 H2O)) gibi çok sayıdaki diğer borat minerallerinden de elde edilir.
    Sodyum borat, tuzlu göl sularının buharlaştırılıp kristallendirilmesinden elde edilir. Laboratuvarda borik asit ile susuz sodyum karbonatı reaksiyona sokarak elde edilir




    Kullanım Alanları


    Kimya
    Kimya Laboratuvarlarında renklenmiş boraks incisinin meydana gelmesi bakır, nikel, demir ve krom gibi gerçek metal iyonlarının mevcudiyetini anlamak için analitik tahlillerde kullanılır.


    Temizlik
    En geniş kullanım alanı bu bölümdedir.Suyun sertliğini indirgediğinden sabun larda ek madde olarak ve çamaşır ağartmasında kullanılır.


    Gümüş


    Bu sektörde ince grenli geliştiricilerin en önemli elemanıdır.Gümüşlerin bir araya gelip grenlerin büyümesini engeller.


    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (24-08-2017 Saat 11:11 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Süt Hakkında
    Konu Sahibi polatcanpiy Forum Süt ve Süt Ürünleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 23-01-2013, 17:45
  2. GDO hakkında
    Konu Sahibi bayraktar28 Forum Organik Üretim
    Cevap: 10
    Son Mesaj : 16-11-2009, 20:55
  3. Tuz Hakkında
    Konu Sahibi sonkahraman Forum Bakliyat ve Kuru Gıda
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 27-09-2008, 11:58
  4. Zeytinyağı hakkında...
    Konu Sahibi Uğur MARANGOZ Forum Yemeklik Yağ Teknolojisi
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 05-01-2008, 12:18
  5. bal hakkında...
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Sektörel Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 04-01-2008, 16:12

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed