Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Yeni Üye klemenjero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Jul 09

    Mesajları
    52
    Konuları
    10
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    262
    Harcanan
    0
    Kalan
    262

    Standart buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    Merhabalar arkadaşlar, vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' buz küreği, maşa, dondurma kaşığı ','vb','. sürekli el altında olan ve pratik kullanımı olan aletler için içinde bekletebileceğim dezenfektan bir madde var mı acaba???')

    yüzey dezenfektanı kullansam her kullanımdan önce durulamam gerekiyor sanırım. ama bu şekilde olursada işlerin yavaşlaması söz konusu zaten bunu personele kullandırmam da çok zor.

    bilgisi olan var mı acaba??

  2. #2
    Ön Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    22 Sep 08
    Yaş
    33

    Mesajları
    123
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    yüzey dezenfektanında 1-2 damla sulandırarak kullanmanın çok fazla sakıncası olurmu acaba diye düşünüyorum? bunun dışında saf alkolde yine bir kaç damla sulandırılarak kullanılabilir diye düşünüorum..

  3. #3
    Yeni Üye klemenjero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Jul 09

    Mesajları
    52
    Konuları
    10
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    262
    Harcanan
    0
    Kalan
    262

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    Alıntı tuceee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yüzey dezenfektanında 1-2 damla sulandırarak kullanmanın çok fazla sakıncası olurmu acaba diye düşünüyorum? bunun dışında saf alkolde yine bir kaç damla sulandırılarak kullanılabilir diye düşünüorum..
    valla benim de aklıma da aynısı geliyor ama uygunluğu konusunda şüpheliyim

  4. #4
    Yeni Üye sodaka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Nov 08

    Mesajları
    74
    Konuları
    24
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    432
    Harcanan
    0
    Kalan
    432

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    ben aynen dediğiniz yöntemi kullandırıyorum 3 senedir, bir sıkıntı yaşamadık. Şarap kovası içinde (krom) yarısından fazla su koyuluyor ve iki fıs fıs sıkılıyor, hatta açık alanda ise bu su 2-3 kere değiştiriliyor. Denetime gelen firmalarda onaylamıştı bunu ama personele iyi anlatmak lazım yoksa çok ciddi problemler olabilir.

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    02 Jul 07
    Yaş
    40

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    suma d 4.4 kullan sebze yıkamada kullanılan dezenfektan.

  6. #6
    Lisans Üye rosemant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 May 08

    Mesajları
    264
    Konuları
    68
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    791
    Harcanan
    0
    Kalan
    791

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    Bende sebze yıkamada kullandığım kloru ekliyorum içine 1 şarap kovasına 1 kapak klor olacak şekilde. Buzlarla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Durulama konusunda arkadaşlar haklı ancak kullanılan klor 40 ppm den az. Kürek yüzeyinde kalan su ile bulaşma olduğunu düşünecek olursak bu bu çok az suda (2-3 damla kadar) varolan klor çok çok az. Sonuç olarak bu alerjik reaksiyona sebep olabilecek yada buz makinasında birikime sebep olabilecek bir miktar değil diye düşünüyorum. Ancaaaak klor stabil değildir kontrol etmeniz gereklidir.

    Yüzey dezenfektanı sulandırılınca etkisi düşecektir diye düşünüyorum ama denemediğim bir yöntem. Bu arada hangi marka kullanıyorsunuz bilmiyorum ama benim kullandığım yüzey dezenfektanları alkol bazlı ve sonuç olarak uçucu!!! Eğer böyle bir dezenfektanınız varsa gün içerisinde solüsyonu birkaç kez yenilemelisiniz.

    Önemli olan zaten sizin bu konuda bir önlem almış ve bunu doğrulamış olmanız.

  7. #7
    Ön Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    22 Sep 08
    Yaş
    33

    Mesajları
    123
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    bizde enaz her shift değişiminde olacak şekilde suma d4.1 yüzey dezenfektqanından kullnaıyoruz. etkinliği az ewet ama çok olmasına da gerek yok optimum derecede güven sağlasın yeter diye düşünüyorum. bide iş sadece buz küreği maşası vs. de bitmiyor sonuçta buz makinasının temizliği, el değmemesi vs. de önemli bunun için yüzey dez yetrli olur diye düşünüyorum . analiz raporlarım temiz çıkıyor bu uygulamada

  8. #8
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2729
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    %10 etken madde içeren QAC bazlı bir yüzey dezanfektanı kullancaksanız
    maksimum % 0,2 oranında kullanın daha yoğun bir kullanım sıkıntı yaratabilir

    Alkol bazlı kullanmak iyi gibi gözüksede uçma sıkıntısından dolayı suyu çok sık değiştirmeniz gerekiyor
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  9. #9
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    27 Aug 10
    Yaş
    37

    Mesajları
    17
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    13
    Harcanan
    0
    Kalan
    13

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    Buz küreklerini buz kovasının içinde neden su ile muhafaza ettiğinizi anlamadım;
    Buz kovası ve buz küreğini gün başlangıcında sıvı kimyasalla yıkayıp iyice duruladıktan sonra dezenfektan uygulamasının ardından 5 dk bekletip(dezenfektanın etkisini göstermesi için) tek kullanımlık kağıt havlu ile silinip kullanılması mı?
    Ya da yıkamanın ardından dezenfektan uygulaması, ardından 5 dk bekletip duruladıktan sonra tek kullanımlık kağıt havlu ile silinip kullanılması
    Daha sonra gün içinde her saat başı veya 2 saatte bir dezenfektan uygulayıp 5 dk bekledikten sonra kağıt havlu ile silmek yada dezenfektan uygulayıp 5 dk bekledikten sonra su ile durulayıp kurulayıp kullanmak(dezenfektan veya başka kimyasal da olsa tamamen arındırmak bir problem çıkarmı çıkmazmı diye düşünmemek adına).....

    Aynı işlem buz kovası içinde geçerli.

    Not:Gün içindeki dezenfektan uygulaması(5dk bekletme) için 2. yedek bir küreğin olması servisin etkilenmemesi adına; ardından 2. yedek küreğin de aynı işleme tabi tutulması şartı ile.

    Not2:Ayrıca buz kovasında su içinde bekletme konusunda sıcaklık düşünülmüyor.(Oda sıcaklığında )Alkol bazlı dezenfektanın ardından hava yoluyla suya bulaşan mikroorganizmaya dolaylı yoldan da olsa şekerli bir meşrubatın dökülmesi yada her hangi bir sebeple buz küreği aracılığıyla buz kovası içindeki suya sıvı bir gıda maddesinin bulaşması uçucu dezenfektanın ardından mikrobiyal faaliyet için her koşul sağlanmış olmaz mı(temizlik zaman periyodunda saatlik uygulama için 59. dakikada muhtemel bakteri yükünün göz önünde bulundurulması ve bu dakikadaki sunulan buzlu meşrubat içindeki bakteri yükü)......

    ya da ben mi çok uçarı düşündüm.

    Yorumlarınızı bekliyorum acilllll.

  10. #10
    spc
    spc çevrimdışı
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    29 Nov 08

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    Buz kovasının içini devamlı suretiyle boşaltıp ,buz küreğinide her kullanımdan önce dezenfekte ederek kullanmak daha pratik.Açık alanda ise üzerine strech yaparak fiziksel kirliliğinde önüne geçebiliriz.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-12-2009, 00:06
  2. dondurma üretim izni için
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan zeyna_53
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 12-11-2009, 21:24
  3. Facebook üyeleri panik içinde
    Güncel Haberler forum içinde, yazan ayisigi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-11-2007, 10:13
  4. gözlerinin içinde dünyalar saklı gençler
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan tuanabelit
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 29-10-2007, 13:42
  5. kurtuluşun seni gizler içinde...
    Hikaye forum içinde, yazan conan
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 15-04-2007, 20:28

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed