Sayfa 2/2 İlkİlk 12
17 sonuçtan 11 ile 17 arası
  1. #11
    Onursal Üye gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 May 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    200
    Konuları
    35
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    0
    Kalan
    273

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    bu konuda çok değşik düşünceler mevcut. klor bazlı dezenfektanı suya atıp bekletmek tehlikeli midir, sık değiştirmek mi uygundur, servis aksar mı.. bunlar benim de içinden çıkamadğım problemler çünkü siz her ne kadar saat başı değişecek dezenfekte edilecek deseniz de o yoğunlukta adamların buna pek de vakitleri olmayabiliyor ve akıllarına gelmeyebiliyor. bu konu hakkında denetmem bir firma bana bu tehlikelere karşı limon suyu tavisye etmişti. madem kullanmak zor yüksek asiditede olan limon suyunun içinde bekletileblir ekipmanlar bana kalırsa. herhangi bir yan etkisi veya zararı da yok..

  2. #12
    Yeni Üye sensewitch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Jun 07
    Yaş
    35

    Mesajları
    75
    Konuları
    8
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    222
    Harcanan
    2
    Kalan
    220

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    Alıntı gülşah_8484 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konuda çok değşik düşünceler mevcut. klor bazlı dezenfektanı suya atıp bekletmek tehlikeli midir, sık değiştirmek mi uygundur, servis aksar mı.. bunlar benim de içinden çıkamadğım problemler çünkü siz her ne kadar saat başı değişecek dezenfekte edilecek deseniz de o yoğunlukta adamların buna pek de vakitleri olmayabiliyor ve akıllarına gelmeyebiliyor. bu konu hakkında denetmem bir firma bana bu tehlikelere karşı limon suyu tavisye etmişti. madem kullanmak zor yüksek asiditede olan limon suyunun içinde bekletileblir ekipmanlar bana kalırsa. herhangi bir yan etkisi veya zararı da yok..
    Arkadaşlar ben bu konuda dezenfektanlardan yardım almadım açıkçası 3 sene bir sorun yaşamadım ama tabi ileriki evrede ne olurdu bilinmez...

    Benim uyguladığım taktik az sulu bol buzlu ortama kaşığı daldırmaktı, buz tamamen eriyene kadar kalabiliyordu (yazın yaklaşık 1-2 saat sürüyor) soru değiştirtiyordum. Kimyasalı nasıl kullanacaklarını ayarlayamıyorlar çünkü. Bu da başlı başına bir risk ...

  3. #13
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    10 Jan 09
    Yaş
    34

    Mesajları
    25
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    Bizde otel içerisindeki barlarda limonlu su şeklinde ilerleyen bir işlem kullanıyoruz ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık.Tabiki her shift değişiminde bu suların ve limonların yenilenmesi önemli .Klor ve dezenfektan kullanımını yanlış oranlarda kullanım sonucu ya yetersiz olabilmesi ya da kimyasal kalıntısına sebep olabilmek adına pek pratik bulmuyorum.Çünkü 10 tane barı olan bir otelde çalışırken birde bunu takip etmek çok zor.

  4. #14
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15 Jul 07
    Yaş
    34

    Mesajları
    16
    Konuları
    13
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    Payalşımlarınızın hepsine katılıyorum o yoğun tempo için en uygun öneri soda, su içine bir dilim limon veya soda üzerine limon dilimi ve su değişimi sağlanması en etkili sonuç olmaktadır. Dezenfektanlar su içinde alkol oranını kaybetmekte ve görevi personel oranı doğru yapamadıkları için aroma değişimi oluşturmaktadır.

  5. #15
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 11

    Mesajları
    56
    Konuları
    28
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    merhabalar,
    arkadaşlar buz küreğini buz kovasının içinemi koymak lazm illaki.. yani buz makinalarındada küreği koyulcak kısmındada muhafaza edilemezmi? tabi dezenfekte ettikten sonra.... servis esnasında küçük buz maşaları kullanılyor, bunların muhafazası için napılabilir?

  6. #16
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    229
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    arkadaşlar merhabalar;
    aynı sorunu bende yaşıyorum.şuan için su dolu buz kovalarına d4.4 ten 2-3 damla koydurup , buz küreğini bu kova içerisinde muhafaza ediyoruz.
    bende turnusol kağıdı ile gün içinde ölçümlerle Cl oranını takip ediyorm. kovalardaki sular sabah-akşam değiştiriliyor.Ölçümlerimde Cl seviyesinde çok değişiklik olmadığı için şuan için günde 2 defa değişim yapıyoruz. Ama yine de kimyasal kullanma taraftarı değilim.Değişik bir sistem önerisi olan varmı?

  7. #17
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    229
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170

    Standart Cevap: buz küreği, maşa dondurma kaşığı vs. nin içinde bekletilmesi için....

    Alıntı BLACKEAGLE-BJK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhabalar;
    aynı sorunu bende yaşıyorum.şuan için su dolu buz kovalarına d4.4 ten 2-3 damla koydurup , buz küreğini bu kova içerisinde muhafaza ediyoruz.
    bende turnusol kağıdı ile gün içinde ölçümlerle Cl oranını takip ediyorm. kovalardaki sular sabah-akşam değiştiriliyor.Ölçümlerimde Cl seviyesinde çok değişiklik olmadığı için şuan için günde 2 defa değişim yapıyoruz. Ama yine de kimyasal kullanma taraftarı değilim.Değişik bir sistem önerisi olan varmı?

    ???????????????

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-12-2009, 00:06
  2. dondurma üretim izni için
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan zeyna_53
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 12-11-2009, 21:24
  3. Facebook üyeleri panik içinde
    Güncel Haberler forum içinde, yazan ayisigi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-11-2007, 10:13
  4. gözlerinin içinde dünyalar saklı gençler
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan tuanabelit
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 29-10-2007, 13:42
  5. kurtuluşun seni gizler içinde...
    Hikaye forum içinde, yazan conan
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 15-04-2007, 20:28

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed