9 sonuçtan 1 ile 9 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    10 Oct 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart catering sektörü

    Bir haftadır toplu yemek üretiminde sorumlu yöneticilik yapıyorum. Ancak işe nereden başlıyacağımı bilemiyorum. bu sektörde gıda mühendisi tam olarak neler yapmalı deneyimli arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

  2. #2
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: catering sektörü

    hayırlı olsun öncelikle =) aramıza katılmışsınız, kolay gelsin....

    forumumuzda buna ilişkin bir sürü başlık var; onlara bakabilirsiniz gene bu "yardımlaşma" başlığı altında çoğu...
    şurayı, şurayı, şurayı, şurayı ve şurayı okursanız biraz fikriniz olur...

    hep derim ama; aşçıbaşı ile iyi geçinin... kilit adam o =)


    bu arada profiline yeni baktım, tuna =)
    ben ceren... 2 yılı aştı cateringde çalıştığım süre (baya olmuş yanu) aklına takılan bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

  3. #3
    Lisans Üye pttszey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06 Jul 08

    Mesajları
    346
    Konuları
    91
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: catering sektörü

    Alıntı verbavolant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir haftadır toplu yemek üretiminde sorumlu yöneticilik yapıyorum. Ancak işe nereden başlıyacağımı bilemiyorum. bu sektörde gıda mühendisi tam olarak neler yapmalı deneyimli arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

    Kolay gelsiiin!!! Şimdi, herkesin bildiği gibi sadece "sorumlu yönetici" olunmuyor. Depocu, önmuhasebeci, meydancı, mönü planlamacı, kaliteci... Öncelikle nelerin sorumluluğu sana verildi, bunu söylersen yardımcı olabileceğimi düşünüyorum çünkü hepsini yaptım zamanında

  4. #4
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: catering sektörü

    Alıntı pttszey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kolay gelsiiin!!! Şimdi, herkesin bildiği gibi sadece "sorumlu yönetici" olunmuyor. Depocu, önmuhasebeci, meydancı, mönü planlamacı, kaliteci... Öncelikle nelerin sorumluluğu sana verildi, bunu söylersen yardımcı olabileceğimi düşünüyorum çünkü hepsini yaptım zamanında
    evet efenim, yardımcı olalım, kendisi sadece meslektaş değil aynı zamanda benim sınıf arkadaşım =)

    hele meydancılık ve depoculuk kısmına ben de baya bir vakıf oldum... uzun uzun işin inceliklerini anlatabilirim

  5. #5
    Lisans Üye pttszey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06 Jul 08

    Mesajları
    346
    Konuları
    91
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Talking Cevap: catering sektörü

    Alıntı phryne Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hele meydancılık ve depoculuk kısmına ben de baya bir vakıf oldum... uzun uzun işin inceliklerini anlatabilirim
    Depo raflarında nasıl maymunculuk oynanır???? Azzz sonra
    Bel fıtığını azdırmadan şeker çuvalı taşımanın incelikleri. Aaazzz soraaa
    "Depo çıkış saatleri" nasıl belirlenir? Ustalar tarafından delinmesi ne kadar sürer?
    Aynı anda hem depo sayımı hem üretim kontrolü yapmanın sırrı.
    İcmal nedir, nasıl yapılır?
    Beyaz önlüğün üzerindeki makine yağı nasıl çıkar?!
    Sevk irsaliyesini zevk irsaliyesine dönüştürmenin püf noktaları. Çalışırken eğlenin!

    O değil de Phryne.. Arkadaşı daha ilk haftadan korkuttuk galba

  6. #6
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: catering sektörü

    Alıntı pttszey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Depo raflarında nasıl maymunculuk oynanır???? Azzz sonra
    Bel fıtığını azdırmadan şeker çuvalı taşımanın incelikleri. Aaazzz soraaa
    "Depo çıkış saatleri" nasıl belirlenir? Ustalar tarafından delinmesi ne kadar sürer?
    Aynı anda hem depo sayımı hem üretim kontrolü yapmanın sırrı.
    İcmal nedir, nasıl yapılır?
    Beyaz önlüğün üzerindeki makine yağı nasıl çıkar?!
    Sevk irsaliyesini zevk irsaliyesine dönüştürmenin püf noktaları. Çalışırken eğlenin!

    O değil de Phryne.. Arkadaşı daha ilk haftadan korkuttuk galba
    sesli güldüm yahu...
    zevk irsaliyesinin sırrını veriyorum; eş zamanlı çalan 2 ayrı telefondan biri omza sıkıştırılır, diğeri "önemliyse tekrar arar" diye umursanmazken tek elle gönderilen malzemeler yazılır (bkz. tek elle klavye kullanmanın incelikleri) ve bu esnada trafiğe kalmamak için "nerde benim malzemelerim" diye bağıran şöförler için ağızda birşeyler gevelenir... depo elemanları koordine edilir... tüm bu keşmekeşte nokta vuruşlu yazıcının kulakları delen gürültüsü herşeyi susturur, insan nefes alacak zaman oluşturur. sırf bu yüzden 2-3 irsaliyeyi aynı anda keserdim ki gürültü uzun sürsün...
    işte "zevk" irsaliyesi... keyif kahvesi gibi yeminle... ohhh......

    bu arada Tuna'nın sorusu geyik arasında kaynadı olmasın... verdiğim linklerin dışında aklına takılan şey varsa muhakkak sor abi...

    bi de "elini doğru yıkamamakta direnen aşçıyı doğramamak için meditatif yollar" yazısını da senden bekliyorum pttszey =)

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    10 Oct 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: catering sektörü

    yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim bu gün ilk denetimimi geçirdim. galiba ben şanslıyım çünki muhasebe ve depoyla ilgilenen arkadaşlar var Bu arada uzun süre sonra senden haber almak güzeldi ceren

  8. #8
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: catering sektörü

    Alıntı verbavolant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu gün ilk denetimimi geçirdim. galiba ben şanslıyım....
    ilk haftada denetime girmek? vallahi şanssızlık bu =))
    ben 10. ayımda (bu cuma) denetime giricem, hala daha endişeliyim...

  9. #9
    Ön Lisans Üye aspergillus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 Sep 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    129
    Konuları
    32
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: catering sektörü

    İşe başladığım ilk gün Tarım Köy İşlerinden gelmişlerdiSorun çıkmamıştı neyseki. Öneri olarakta bence öncelikle olarak mutfaktaki personelle iletişimizi kurun .Yapacağınız işler sizi gelir bulur zaten Mal kabulu,depo raf düzenleri,ürün ve üretim takibi,sevkiyat ile ilgili takip,hijyen kontrolleri,menü planlama,ıso 22000 çalışmaları v.s v.s iş çok

Benzer Konular

  1. Catering sektörü için CCP ve CP noktaları ingilizce döküman
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan thunderstorm
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 06-12-2018, 09:27
  2. HACCP Catering
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan kayacanserdar
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 04-10-2008, 11:05
  3. haccp ve catering
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan yelly
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 07-09-2007, 11:51

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed