2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen pallidus

Konu: cateringde depo kontrolü

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    14 Mar 12
    Yaş
    29

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart cateringde depo kontrolü

    Merhabalar,
    Pazartesi kısmetse bir toplu yemek işletmesinde işe başlayacağım. Görüşmemizde bana,
    1) Depodaki ürünlerin miktarını bileceksin, kontrol edeceksin yani bir eksilme olursa sana sorarızvbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' 2) Aylık yemek listesine göre sipariş edeceğin ürün ( yağ, bakliyat ','vb','.) miktarını kontrol edeceğiz ve normalden fazla ise sana sebebini sorarız (tabiki bunun eğitimini alacaksın dediler) ve fazla siparişlerde aşçı böyle istedi gibi şeyler duymak istemediklerini, muhattabının ben olduğunu belirttiler.')
    gibi maddeler sıraladılar. Bu istekler beni aşırı strese soktu.
    Depo kontrolünü nasıl yapabilirim ya da başka deyişle çalınma olaylarının önüne nasıl geçebilirim?
    Personele söz geçirme konusunda nasıl davranmalıyım?

  2. #2
    Yeni Üye pallidus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Aug 14

    Mesajları
    33
    Konuları
    7
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    6
    Kalan
    99

    Standart Cevap: cateringde depo kontrolü

    Merhaba. Öncelikle işin hayırlı olsun. Umarım anlaşıp devam edersin. Bahsettiğin istekler büyük sorumluluk istiyor. Açıkçası işin zor kolay gelsin derim. Ama senden bu isteklerde bulunan bir şirketin de belli bir düzeni vardır. Normal standartlarda bir catering firması böyle isteklerde bulunmaz. Takibi yapabilirsin, malzeme eksildikçe tedarik edebilirsin eğer gramaj olarak çalışılıyorsa. O durumda bile tam tamına tutmaz illa ki az fazla koyar, dökülür vs.. aşçı böyle istedi deme zaten sen orda aşçıdan da sorumlusun ama genelde aşçılar işi yokuşa sürer. En kolayı yemeklerin muaddel cetvelini oluşturursun, gramaj gramaj yazarsın günlük olarak. Atıyorum 15 kg nohut ıslancak, 20 kg pirinç hazrlanacak su kadar tuz konacak salça böyle olacak şeklinde çıktı alıp üretime asabilirsin poşet dosya içerisinde. Onun dışında personel dolaptan meyve alabilir ya da tatlı geldiğinde alabilirler içinden, seni bunlardan da soruymlu tutuyorsa kontrol zor olur. Onlardan da kurtulmak için çalışanları sorumlu tutabilirsin sen su dolaptan sorumlusun sen burdan sorumlusun gibi.. Personelle iletişimin çok önemli yüz-göz olmamanı tavsiye ederim çünkü genel anlamda cıvıtan bir topluluğuz kararlarını düşünerek al ve tereddüt etme aktarırken. Sana saygı duymalarını sağla onlardan bekleme. Bunu katı davranarak despot hareketlerle yapma söyle ve dön git bekleme. yapılmadığında hesp sorarsın tabi kimseyi kırmadan sonuç olarak onlar da insan benim sana söyleyebileceklerim bunlar. Yeni işinde başarılar
    AlexleSonsuza ve BLACKEAGLE-BJK bunu beğendiler.

Benzer Konular

  1. cateringde numune sorunu..
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan memolininannesi
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 04-09-2013, 21:13
  2. cateringde depolama ......
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan asel
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 24-05-2013, 10:08
  3. cateringde çalışan gıda müh. yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan pangıda
    Yorum: 12
    Son Mesaj: 19-09-2011, 07:58
  4. Cateringde çalışmak....
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan tugbacelik
    Yorum: 16
    Son Mesaj: 20-10-2009, 09:50
  5. Depo Zararlılarının Kontrolü için Bazı Yöntemler
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 29-09-2007, 13:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed