1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    21 Oct 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    15
    Konuları
    11
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    361
    Harcanan
    0
    Kalan
    361

    Standart Çay analizleri

    I.ÇAY ANALİZİ
    1. Siyah Çayın Temel Özellikleri
    Siyah çay, içecek olarak tüketim için çay üretimine uygun olarak bilinen Camellia sinensis (Linnaeus) O.Kuntze türüne ait çeşitlerin yaprak, tomurcuk ve yumuşak dallarından fermantasyon ve kurutma gibi kabul edilebilir işlemlerle üretilen çaydır.
    Siyah çay, bir bahçeden veya bölgeden üretilebilir veya iki ve daha fazla kökenden elde edilen çayların bir harmanı olabilir. Bir siyah çayın ve bu çaydan elde edilen demin istenen özellikleri, demleme işleminde kullanılan suyun tipi, çay deminin sütle veya limonla içilip içilmediği ve her bir çayın lezzeti gibi birçok faktöre bağlıdır.

    Çayların kalitesi genellikle çay konusunda tecrübeli, ulusal ve bölgesel şartları çok iyi bilen çay tadımcıları tarafından değerlendirilir. Çay deminin hazırlanmasından önce çayın görünüşü, dem içerisindeki çay yaprağının görünüşü ve çay deminin tadı, kokusu ve görünüşü gibi özellikler dikkate alınabilir. Uzman bir çay tadımcısı, bir çayın kimyasal özelliklerinin uygun olup olmadığını tahmin edebilir. Böylece uygulamada şüpheli olarak değerlendirilmeyen çayların kimyasal analize gönderilmesiyle oluşacak zaman kaybı önlenebilir.
    2. Çayda Yapılan Kimyasal Analizler




    Devamı...



    DosyaTürü : doc
    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 18,4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 37 Kez

Benzer Konular

  1. Yem Analizleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 02-05-2012, 15:37
  2. Buğday unu analizleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan niyazi1902
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-10-2008, 19:55
  3. yağ analizleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan usenol
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-05-2008, 19:37
  4. GMO Analizleri
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 12-12-2007, 17:19
  5. Yağ Analizleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 26-10-2007, 11:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed