I.ÇAY ANALİZİ
1. Siyah Çayın Temel Özellikleri
Siyah çay, içecek olarak tüketim için çay üretimine uygun olarak bilinen Camellia sinensis (Linnaeus) O.Kuntze türüne ait çeşitlerin yaprak, tomurcuk ve yumuşak dallarından fermantasyon ve kurutma gibi kabul edilebilir işlemlerle üretilen çaydır.
Siyah çay, bir bahçeden veya bölgeden üretilebilir veya iki ve daha fazla kökenden elde edilen çayların bir harmanı olabilir. Bir siyah çayın ve bu çaydan elde edilen demin istenen özellikleri, demleme işleminde kullanılan suyun tipi, çay deminin sütle veya limonla içilip içilmediği ve her bir çayın lezzeti gibi birçok faktöre bağlıdır.

Çayların kalitesi genellikle çay konusunda tecrübeli, ulusal ve bölgesel şartları çok iyi bilen çay tadımcıları tarafından değerlendirilir. Çay deminin hazırlanmasından önce çayın görünüşü, dem içerisindeki çay yaprağının görünüşü ve çay deminin tadı, kokusu ve görünüşü gibi özellikler dikkate alınabilir. Uzman bir çay tadımcısı, bir çayın kimyasal özelliklerinin uygun olup olmadığını tahmin edebilir. Böylece uygulamada şüpheli olarak değerlendirilmeyen çayların kimyasal analize gönderilmesiyle oluşacak zaman kaybı önlenebilir.
2. Çayda Yapılan Kimyasal Analizler




Devamı...



DosyaTürü : doc
Şifre:www.forumfood.net