1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye ZEYTİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06 Jul 10
    Yaş
    32

    Mesajları
    29
    Konuları
    13
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Çesitli Yemeklik Bitkisel Tohum Yağlarında, Margarinlerde ve Zeytinyağlarında Trans..

    : Çesitli Yemeklik Bitkisel Tohum Yağlarında, Margarinlerde ve Zeytinyağlarında Trans Yağ Asitleri
    : Pdf
    : Harun DIRAMAN, Yasar HISIL, H.Hüsnü GÜNDÜZ

    Trans yağ asitleri (TYA), bitkisel ve hayvansal yağlarda baskın olan cis konfigürasyon yapısına karsı trans konfigürsayonundaki bir veya daha fazla çift bağları içeren yağ asitleridir. Yağların trans izomerizasyonları tabiatte nadir olarak bulunurlar ancak yağlara yapılan rafinasyon ve hidrojenizasyon gibi uygulamalar bu tip izomerin olusumuna neden olabilir. Gaz kromatografisi (GC) ve modifiye sabit fazlı kapilar kolonlardaki modern gelismeler, yağ asitlerindeki tekli veya çoklu cis – trans çift bağların uygun sekilde ayrılmasını yapmaktadır.Modern kapilar GC tekniği deodorizasyon ve diğer islemler esnasında olusan TYA’nın belirlenmesinde en hızlı bir araçtır. Bitkisel yağlarda toplam TYA’lerinin % 0.1’i asması üretin esansında kontrolsüz bir ısıl islemin güvenilir bir delilidir. TYA’lerinin düzeyi tıp dünyasının bir kesimince kalp damar hastalıklarına iliskin bir risk faktörü olarak önem arzetmektedir. Bu derlemede TYA genel kimyasal yapısı ve onun bitkisel kaynakları, rafinasyon ve deodorizasyon esnasında onun olusumu ve onların düzeyleri, zeytinyağında TYA, TYA’lerinin insan sağlığı üzerien etkiler ve TYA’lerinin tüketimi için alınması gerekene önlemler literatür bilgileri ısığında tartısılmıstır

    Anahtar kelimeler: trans yağ asitleri, bitkisel yağ, margarin, zeytinyağı, gaz kromatografisi

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 188,4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 12 Kez

Benzer Konular

  1. Yemeklik Bitkisel Yağlarda Peroksit Sayısı
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan esarikan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-01-2009, 16:08
  2. yemeklik bitkisel yağların analizleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan niyazi1902
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 26-10-2008, 18:11
  3. et yağlarında oksidasyon
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan berkin arcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01-07-2008, 12:33
  4. Yorum: 0
    Son Mesaj: 09-02-2008, 10:15
  5. yemeklik zeytinyağı ve yemeklik prina yağı
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan t_dikmen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-09-2007, 17:07

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed