3 sonuçtan 1 ile 3 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen bloodykisses
  • 1 gönderen eskaplan

Konu: Çifte Kavrulmuş Lokum

  1. #1
    Yeni Üye bloodykisses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31 Dec 12
    Yaş
    38

    Mesajları
    31
    Konuları
    15
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Çifte Kavrulmuş Lokum

    Çifte Kavrulmuş Lokum imalatı hakkında detaylı bilgi verebilecek arkadaşımız var mı?

    Şimdiden Teşekkürler.

    Syg.
    sahdarms bunu beğendi.

  2. #2
    Yeni Üye eskaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08 Dec 12
    Yaş
    31

    Mesajları
    7
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: Çifte Kavrulmuş Lokum

    Çifte kavrulmuş lokumlar normallerine göre daha sert ve uzayan yapıda oluyor. Reçeteye eklenen nişasta miktarı çifte kavrumlarda daha fazla bir de yapımında glikoz şurubu kullanılmıyor sert yapıyı elde etmek için. Glikoz şurubu eklenen lokumlar daha yumuşak bir yapı alıyor çünkü. Elimde örnek reçete var normal ve çifte kavrum için buradan karşılaştırabilirsiniz:

    Çifte Kavrulmuş:
    25 kg şeker
    5 kg nişasta
    24L su
    %0.1 sitrik asit
    renklendirici ve aromalar

    Yumuşak lokum:
    50L su
    5 kg nişasta
    25 kg toz şeker
    25 kg glikoz şurubu
    %0.1 sitrik asit
    renklendirici, aroma vs
    sahdarms bunu beğendi.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    03 Jul 19

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0

    Standart Cevap: Çifte Kavrulmuş Lokum

    cok tskurler

Benzer Konular

  1. Tehlike Analizi ve Haccp Planları Kavrulmuş Fındık İçin
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan eburcucilingir
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-07-2012, 13:29
  2. lokum yapımı ve lokum asitleri
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan hilal74
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 30-05-2012, 13:39
  3. Lokum ve Lokum Benzeri Ürünler
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan çğl
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-09-2010, 04:09
  4. Çifte Kutlama
    KUTLAMALAR forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 21-11-2009, 09:19
  5. Çifte besin; sütlü makarna
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan laktoz_nur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-08-2008, 16:54

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed