8 sonuçtan 1 ile 8 arası
Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 2 gönderen ertugay
  • 1 gönderen yusufcukur
  • 1 gönderen yusufcukur
  • 1 gönderen yusufcukur

Konu: çikolata üretimi yardım.ACİL

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Nov 12

    Mesajları
    9
    Konuları
    6
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart çikolata üretimi yardım.ACİL

    Ben çikolata üretimi ile araştırma yapmaktayım.Bazı firmalarda buhar kazanlarının kullanıldığını öğrendim.Bu buhar kazanlarının hangi amaçla ve hangi ekipmanda kullanıldığına dair bilgi alamadım.Bu konuda yardımcı olur musunuz?Ayrıca fabrika hijyeninde hatlarda kullanılan temizlik maddeleri olan kimyasalların isimlerini öğrenebilir miyim?

  2. #2
    Ön Lisans Üye ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Mar 11

    Mesajları
    200
    Konuları
    31
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    775
    Harcanan
    0
    Kalan
    775

    Standart Cevap: çikolata üretimi yardım.ACİL

    ben fındık kremasında çalışmıştım. bizde buhar kazanı yoktu. tahminim buhar kazanı temperlemede kullanılabilir.çikolata hatları içi nasıl temizleniyor bilemiyorum.bunun için hattın cip 'e uygun olması gerekir. ürün yağ bazlı olduğu için su ile temizlenemez.ben tank muslukları altında kalan alanı ve yan kısımları personel indirerek kazıtıp çöpe attırdım. ve bir fikir olarak da hatlardan sıcak fındık yağı geçirebileceğini söylüyorum. bunu denedim. çıkan kısmı tahliye ettim.ama ne kadar temiz oldu tartışılır. kalıntı olmamış oldu.bilyeli değirmenin bilyeleri parladı. yağ ürüne gelse de ürünü bozmamış oldu. bu temizlikten sayılmaz tabiki.
    Sinan COSKUN ve angie bunu beğendiler.
    Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın.
    SUN TZU (ÇİNLİ GENERAL VE ASKERİ TEORİSYEN)

  3. #3
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: çikolata üretimi yardım.ACİL

    eo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','','Buhar kazanı genelllikle fondan karamel ','vb',' ürünleri üreten çikolata firmalarında pişrim amacı ile kullanılmaktadır.Bunun yanında yağ ve likör eritmede hızlı eritme yöntemleri içinde 0,1-0,2 bar buhar uygulamaları ile yağın hızlıca eritilerek yağ servis tankına alınması sağlanır.Temizlik noktasında personel-ekipman ve çikolata üretiminde kullanacağınız dezenfektanlar ayrı ayrı olarak kullanılabilmektedir.Burada reklam amaçlı olmaması adına isim veremem ancak dezenfektan madde satan ve sizin de mutlaka bildiğiniz firmalar bu konular hakkında sizleri yönlendirecektir.Özellikle kalıp yıkamada kullanacağınız dezenfektana kalıp yüzeylerinde deformasyona sebebp olmaması adına çok dikkat etmeniz gerekmektedir.Şu an için aklıma ilk gelenler bunlar.Umarım yardımcı olur.Hayırlı işler')
    Sinan COSKUN bunu beğendi.

  4. #4
    Ön Lisans Üye ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Mar 11

    Mesajları
    200
    Konuları
    31
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    775
    Harcanan
    0
    Kalan
    775

    Standart Cevap: çikolata üretimi yardım.ACİL

    yusuf bey pişirim derken sanıyorum çift cidarlı kazanlarda ısıtmadan mı bahsediyorsunuz yani haşlama olur bu? diğer bir konu yağın hızlı erimesi için basınç nasıl kullanılıyor.çikolata, boru hatları ve tankların içi kısmı nasıl temizleniyor.? açıklarsanız aydınlanmış olacağız. şimdiden teşekkür ederim.
    Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın.
    SUN TZU (ÇİNLİ GENERAL VE ASKERİ TEORİSYEN)

  5. #5
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: çikolata üretimi yardım.ACİL

    Kolay gelsin öncelikle.Evet bildiğimiz çift cidarlı pişirme kazanları ancak bu kazanları çikolatada kullanmıyoruz.Çikolata içerisindeki karamelin pişirilmesinde kullanıyoruz.Yağın eritilmesi noktasında da buhar egulatörleri ile yağın yağın eritilmesinde kullanılan ızgaralarda daha küçük parçalara hızlı parçalanması ve alt kısımda sıcaklığın 45-50 derece olduğu kazanlarda erime süreci hızlandırılmaktadır.Kalıp yıkamada özel belirlediğimiz dezenfektanlı su ile yaklaşık 60-70 derece aralığında yıkama yapılarak kurumaya alınmakta.Dönemsel yıkama sonraları yıkamanın etkinliğinin kontrolü için swap alınmalı.Yine çikolata imalatında kullanılan poli üretan bant temizliğinde de tedarikçinin önereceği dezenfektanlar ile yapılabilmektedir.Bazı özel durumlarda örneğin servis tankına bulaşma olduğunda yağ ile özel organik asit karışımı ile sirkulasyon ve kontrolleri şeklinde yapabilirsiniz.Hayırlı işler
    ertugay bunu beğendi.

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    09 Mar 13

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: çikolata üretimi yardım.ACİL

    yusuf bey bana acil çikolatanın hammaddeden başlayan üretim hattı lazım ama görsel olucak. makinelerle birlikte kroki gibi yardımcı olabilirmisiniz?
    Konu göksu44 tarafından (17-03-2013 Saat 17:45 ) değiştirilmiştir.

  7. #7
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    38

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: çikolata üretimi yardım.ACİL

    Sn.Göksu 44.Talebiniz ne ile ilgili.Sütlü çikolata-beyaz çikolata krema dolgulu çikolata.Bir de görselden kastınız nedir.Genel olarak bir akış şeması talebiniz mi bulunmaktadır tam anlayamadım açıkcası ?Biraz daha açarsanız yardımcı olmaya çalışayım.Kolay gelsin
    ertugay bunu beğendi.

  8. #8
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    29 Nov 09

    Mesajları
    3
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: çikolata üretimi yardım.ACİL

    halen yardım gerekliyse eger bana özelden ulaş ben bunun maliyet analizi ve fabrika kurulumu hakkında bayağı bi döküman toplamıstım ama müşterilerim fos çıkınca elimde kaldı evraklar yardımcı olabilirim

Benzer Konular

  1. çikolata işletmesinde dezenfektan yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan jassejasse
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 08-03-2013, 08:36
  2. çikolata üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan asikartal57
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-09-2012, 20:15
  3. Çikolata Üretimi
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan twoba
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-02-2012, 11:57
  4. çikolata üretimi
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan :) GaMzE (:
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-08-2009, 10:51
  5. Toz içecek çikolata gofret (yardım)
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan selcen87
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 27-01-2009, 15:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed