3 sonuçtan 1 ile 3 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alperen ekinci

Konu: çok acillll

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    20 Oct 14

    Mesajları
    32
    Konuları
    15
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart çok acillll

    merhaba arkadaşlar depoda son kullanma tarihi bi gün geçmiş tavuk var ama -18 derecedeki dolapta. elimde mevcut olan kitaplarda -18 derecedeki dondurulmuş tavuğun raf ömrüne 6 ay diyo.gerçekten çok kafam karıştı yardımlarınızı rica ediyorum . Son olarak Şimdi haşlansa da iki gün sonra kulanılsa bi sorun olur mu ?

  2. #2
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    02 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    94
    Konuları
    6
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    218
    Harcanan
    0
    Kalan
    218

    Standart Cevap: çok acillll

    merhaba, teknik olarak dondurarak muhafaza yönteminde ürün dondurulduğu andaki mikrobiyal yükünü korur ve ciddi bir artış gözlenmez ancak kimyasal bozulmalar yavaş olsa da devam eder. Ancak bahsettiğiniz konuda ki büyük risk ürünü çözündürürken ve çözündürdükten sonra. Donan ürünün hücre suyuda donduğu için hücre çeperleri çatlayıp deforme olacaktır. Çözünme ile birlikte açığa çıkan serbest su miktarı taze ürüne göre daha çok olacağından mikrobiyal çoğalma normal seyrinden daha hızlı gerçekleşecektir. Toplu tüketim yerlerinde böyle bir riske girmeyin derim.
    Çiğdem Coşkun bunu beğendi.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    20 Oct 14

    Mesajları
    32
    Konuları
    15
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: çok acillll

    Alıntı alperen ekinci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba, teknik olarak dondurarak muhafaza yönteminde ürün dondurulduğu andaki mikrobiyal yükünü korur ve ciddi bir artış gözlenmez ancak kimyasal bozulmalar yavaş olsa da devam eder. Ancak bahsettiğiniz konuda ki büyük risk ürünü çözündürürken ve çözündürdükten sonra. Donan ürünün hücre suyuda donduğu için hücre çeperleri çatlayıp deforme olacaktır. Çözünme ile birlikte açığa çıkan serbest su miktarı taze ürüne göre daha çok olacağından mikrobiyal çoğalma normal seyrinden daha hızlı gerçekleşecektir. Toplu tüketim yerlerinde böyle bir riske girmeyin derim.
    teşekkürler cevabınız için ama ben olayı anladım sonradan. tavuk gelir gelmez dondurulursa bir sorun olmuyor 6aya kadar bekleyebiliyor. üzerindeki bi haftalık raf ömrü ise +4 derecedeki muhafaza koşulları için geçerli.

Benzer Konular

  1. Broiler tavuk çiftliği ve kesimhanesi proje acillll!!!
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan risk2392
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 08-05-2014, 09:20
  2. gıda ambalajları,,yardımmm,acillll
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 06-12-2007, 00:37

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed