1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18 Sep 18
    Yaş
    24

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    8
    Kalan
    47

    Post Dondurma Üretimi Staj Raporu

    : Dondurma Üretimi Staj Raporu
    : DOC
    : Merva Nur İLİKHAN

    İçindekiler Tablosu
    TEŞEKKÜRLER 3
    1. GİRİŞ 6
    2.KURULUŞ HAKKINDA BİLGİ 7
    2.1.Kuruluş Adı 7
    2.2.Kuruluş Yeri 7
    2.3.Kuruluşun Organizasyon Şeması 7
    2.4.Kuruluşun Tarihçesi 8
    3.DONDURMA ÜRETİMİ 8
    3.1.Dondurma tanımı ,yapımı ve özellikleri 8
    3.2.DONDURMA AKIŞ ŞEMASI 11
    3.3.Yapımında Kullanılan Hammaddeler-Yardımcı Maddeler ve Özellikleri 13
    3.3.1.Süt Yağı 13
    3.3.2.Yağsız Süt Kuru Maddesi Kaynakları 13
    3.3.3.Şeker 14
    3.3.4.Stabilizörler 14
    3.3.5. Emülgatörler ve Kullanım Amaçları 18
    3.3.6.Aroma ve Renk Maddeleri 19
    3.3.7.Su ve Hava 20
    3.4.Miks Hammaddelerin Tartılması ve Karıştırılması 20
    3.4.1.Fabrikaya Alınan Çiğ Süt ve Meyveler 21
    3.5.Homojenizasyon 22
    3.6.Pastörizasyon 24
    3.7.Soğutma 24
    3.8.Olgunlaştırma(Dinlendirme) 25
    3.9.Renk ve Lezzet Maddelerin İlavesi 26
    3.10.Miksin Dondurulması(Sertleştirilmesi) 26
    3.11.Paketleme 28
    3.12. Depolama 28
    4.DONDURMA ÇEŞİTLERİ 29
    4.1. Aroma ve İlave Edilen Çeşni Maddelerine Göre 29
    4.1.1.Sade Dondurma 29
    4.1.2.Çikolatalı Dondurma 30
    4.1.3.Meyveli Dondurma 30
    4.1.4.Aromalı dondurma 31
    4.1.5.Kuruyemişli dondurma 32
    4.2.Yapım Tekniğine Göre 32
    4.2.1.Saplı dondurmalar 32
    4.2.2.Maraş dondurması 33
    4.2.3.Külah Dondurma 33
    5.MALİYET RAPORU 34
    6.SONUÇ 35


    1. GİRİŞ

    2017-2018 eğtim öğretim yılında Kervan Dondurma firmasında yapılan stajda; lisans eğitiminde alınan teorik bilgileri kullanabilme ve uygulamaya aktarabilme becerisi kazanıldı.İş yerindeki mesleki sorumluluklar hakkında bilgi sahibi olundu.
    20 günlük yapılan stajda firmanın çalışma prensibi hakkında bilgi edinildi.
    Kervan dondurma da kase dondurma , reyon , kol ,kesme ,çubuk,külah dondurma üretim ünitelerinin nasıl üretim yapıldığı gözlemlendi ve çalışma esasları izlenildi.Üretime şahsen katkıda bulundu.
    Sonuç olarak iş hayatına başlamadan önce böyle bir ortamda çalışmak hem iş hayatını görebilmek adına hem de ileriki hayata hazırlık adına tecrübe oldu.Üretimde edinilen bilgiler raporda detaylı bir şekilde bilgi edinildi.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 1,91 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 7 Kez
    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (19-12-2018 Saat 18:38 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Dondurma Üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan rdby
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-12-2013, 21:12
  2. kestane şekeri üretimi staj raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan cangle17
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-03-2012, 19:07
  3. Edirne Yağ Sanayi Staj Raporu, Beer-Lambert Deney Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan p_ozn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-03-2012, 00:36
  4. dondurma üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan tomak_15
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-12-2009, 20:07
  5. dondurma fizibilite raporu
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan mstrz
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 22-04-2009, 00:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed