1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Nov 11

    Mesajları
    4
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart dondurulmuş meyve ve sebzelerde oluşan kalite değişimi

    : dondurulmuş meyve ve sebzelerde oluşan kalite değişimi
    : Pdf
    : Engin Demiray, Yahya Tülek

    ÖZETYapılarında yaklasık olarak %95 oranında su bulunan meyve ve sebzelerin tüketim asamasına kadar geçen süreçte çesitli yöntemlerle dayanıklı hale getirilmeleri gerekir. Bozulmaya neden olan biyokimyasal reaksiyonlar ile mikrobiyolojik faaliyetler yüksek su aktivitesi değerlerinde daha kolay gerçeklesir. Bu nedenle, meyve ve sebzelerin bozulmalarını önlemek için su aktivitesini düsürecek islemler uygulanmalıdır. Su aktivitesini düsürmede etkili olan dondurma, meyve ve sebzelerin muhafazasında sık kullanılan islemlerden biridir. Sıcaklığın düsürülmesiyle ürün yapısında bulunan serbest su dondurulmakta ve böylece mikroorganizma faaliyetleri ile enzim aktivitesinden kaynaklanabilecek bozulmalar da önemli ölçüde engellenebilmektedir. Teknolojik ve ekonomik nedenler dikkate alındığında, meyve ve sebzelerin muhafazası için dondurma ve dondurarak muhafaza yöntemi diğer birçok yönteme göre avantajlı görünmektedir.
    ...


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 140,5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 24 Kez
    Konu mutlu_571 tarafından (26-12-2012 Saat 13:25 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Dondurulmuş Sebzelerde Kalite Kontrol
    Dondurulmuş Gıdalar forum içinde, yazan hasanalkus
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-03-2011, 23:07
  2. Kurutulmuş bazı meyve ve sebzelerde kalite kriterleri
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan food_engineer_
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-10-2009, 20:05
  3. Meyve Sebzelerde Kalite
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan sheyhzade_45
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-09-2009, 23:12
  4. Meyve Ve Sebzelerde şartname
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan jackalist
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-09-2008, 12:28
  5. yeşil sebzelerde renk değişimi
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan mentol
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-03-2008, 14:42

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed