Toplam 1 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 1 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    05 Nov 11
    Ad Soyad
    hacer yalçın
    Şehir
    20 DENİZLİ
    Üniversite
    Pamukkale Universitesi
    Meslek
    gıda mühendisi
    Sektör
    gıda mühendisliği okuyor
    Mesajlar
    4
    Konular
    3
    Eklentileriniz
    2
    Kazanılan Kredi
    105
    Kullanılan Kredi
    23
    Kalan Kredi
    82

    Standart dondurulmuş meyve ve sebzelerde oluşan kalite değişimi

    : dondurulmuş meyve ve sebzelerde oluşan kalite değişimi
    : Pdf
    : Engin Demiray, Yahya Tülek

    ÖZETYapılarında yaklasık olarak %95 oranında su bulunan meyve ve sebzelerin tüketim asamasına kadar geçen süreçte çesitli yöntemlerle dayanıklı hale getirilmeleri gerekir. Bozulmaya neden olan biyokimyasal reaksiyonlar ile mikrobiyolojik faaliyetler yüksek su aktivitesi değerlerinde daha kolay gerçeklesir. Bu nedenle, meyve ve sebzelerin bozulmalarını önlemek için su aktivitesini düsürecek islemler uygulanmalıdır. Su aktivitesini düsürmede etkili olan dondurma, meyve ve sebzelerin muhafazasında sık kullanılan islemlerden biridir. Sıcaklığın düsürülmesiyle ürün yapısında bulunan serbest su dondurulmakta ve böylece mikroorganizma faaliyetleri ile enzim aktivitesinden kaynaklanabilecek bozulmalar da önemli ölçüde engellenebilmektedir. Teknolojik ve ekonomik nedenler dikkate alındığında, meyve ve sebzelerin muhafazası için dondurma ve dondurarak muhafaza yöntemi diğer birçok yönteme göre avantajlı görünmektedir.
    ...


    :



         
     
        Dosya Şifresi : www.forumfood.net
    Dosya Boyutu : 140.5 KB (Kilobyte)
    İndirme Sayısı : 18 Kez
     
     
    Konu mutlu_571 tarafından (26-12-2012 Saat 13:25 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Dondurulmuş Sebzelerde Kalite Kontrol
    Konu Sahibi hasanalkus Forum Dondurulmuş Gıdalar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03-03-2011, 22:07
  2. Kurutulmuş bazı meyve ve sebzelerde kalite kriterleri
    Konu Sahibi food_engineer_ Forum Meyve, Sebze ve Türevleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 18-10-2009, 20:05
  3. Meyve Sebzelerde Kalite
    Konu Sahibi sheyhzade_45 Forum Meyve, Sebze ve Türevleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 28-09-2009, 23:12
  4. Meyve Ve Sebzelerde şartname
    Konu Sahibi jackalist Forum Örnek Sistem Dökümanları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 21-09-2008, 12:28
  5. yeşil sebzelerde renk değişimi
    Konu Sahibi mentol Forum Kimyasal Analizler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03-03-2008, 13:42

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed