1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15 May 08
    Yaş
    44

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Ekmek Hamuru Hazırlama

    : Ekmek Hamuru Hazırlama
    : Pdf
    : MEGEP

    İÇİNDEKİLER....................................... .................................................. ...................................i
    AÇIKLAMALAR .................................................. .................................................. .................iii
    GİRİŞ .................................................. .................................................. .....................................1
    ÖĞRENME FAALİYETİ–1 .................................................. .................................................. ..3
    1. EKMEK ÜRETİMİNDE TEMEL BİLEŞENLER........................................ .........................3
    1.1. Ekmek ve Ekmeğin Tarihçesi .................................................. .......................................3
    1.2. Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği .................................................5
    1.2.1.Kapsamı .................................................. .................................................. ................5
    1.2.2.Tanımlar.................................... .................................................. ..............................6
    1.2.3.Ürün Özellikleri....................................... .................................................. ...............6
    1.3.İnsan Beslenmesi Açısından Ekmek .................................................. ..............................7
    1.4. Ekmek Üretiminde Temel Bileşenler........................................ ......................................9
    1.4.1. Özellikleri .................................................. .................................................. ..........10
    1.5.Formülasyona ve Üretim Miktarına Göre Temel Bileşenleri Hazırlama.......................18
    1.6.Kullanılan Ekipmanlar ve Temizliği......................................... .....................................22
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ..............................................24
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ..............................................27
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ....................................29
    ÖĞRENME FAALİYETİ–2 .................................................. .................................................. 33
    2.EKMEK ÜRETİMİNDE YARDIMCI BİLEŞENLER........................................ .................33
    2.1.Yardımcı Bileşenlerin Özellikleri .................................................. ................................33
    2.1.1.Antimikrobiyal Maddeler: .................................................. ....................................34
    2.1.2.Emülgatörler .................................................. .................................................. .......34
    2.1.3.Tatlandırıcılar .................................................. .................................................. .....35
    2.1.4.Oksidantlar................................. .................................................. ...........................35
    2.1.5.Enzimler.................................... .................................................. ............................36
    2.1.6.Yağlar .................................................. .................................................. .................37
    2.1.7.Süt ve Süt Ürünleri .................................................. ...............................................37
    2.1.8.Soya Unu .................................................. .................................................. ............38
    2.1.9.Stabilizörler .................................................. .................................................. ........38
    2.1.10.Jelleştiriciler ve Kıvam Artırıcılar .................................................. ......................38
    2.2.Formülasyona Göre Bileşenleri Hesaplama ve Hazırlama ............................................38
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ..............................................60
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ....................................41
    ÖĞRENME FAALİYETİ–3 .................................................. .................................................. 44
    3. EKMEK HAMURU............................................ .................................................. ...............44
    3.2. Ekmek Üretim Akım Şeması .................................................. ......................................44
    3.2.1. Doğrudan (Direkt) Yoğurma ile Klasik Üretim............................................ .........45
    3.2.2. İndirekt Yoğurma ile Klasik Üretim............................................ ..........................45
    3.2.3. Vakum Soğutmalı (The Milton Keynes Process) Ekmek Üretimi.........................46
    3.3.Hamur Yapma Metotları .................................................. ..............................................47
    3.3.1.Doğrudan Hamur Yapma Metodu .................................................. ........................47
    3.3.2.İndirekt Hamur Yapma Metodu............................................ ..................................48
    3.3.3.Sürekli Karıştırma Metodu .................................................. ...................................48
    3.3.4.Kısa Süreli Hamur Yapma Metodu .................................................. ......................48
    3.4. Yoğurmanın Amacı ve Aşamaları......................................... ........................................49
    3.5.Yoğurmada Dikkat Edilecek Hususlar.......................................... .................................50
    3.6.Hamurda Yapılan Kontroller .................................................. .......................................53
    3.7.Hamur Hataları ve Nedenleri .................................................. .......................................55
    3.8. Yoğurma Makineleri........................................ .................................................. ...........58
    3.8.1.Yoğurucular .................................................. .................................................. ........58
    3.8.2.Ayarları ve Kontrolleri .................................................. .........................................59
    3.8.3.Temizlik ve Bakımı .................................................. ..............................................59
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ..............................................60
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ....................................63
    MODÜL DEĞERLENDİRME .................................................. ..............................................66
    CEVAP ANAHTARI.......................................... .................................................. ...................70
    KAYNAKÇA.......................................... .................................................. ...............................71

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 1,95 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 29 Kez
    Konu Sinan COSKUN tarafından (18-06-2012 Saat 10:58 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Tekstil proses-hazirlama
    Tekstil Kimyası forum içinde, yazan bayjaan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-03-2012, 16:41
  2. Ekmek Hamuru (Bread Dough Mixing) - Temel İşlemler
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan tugcan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-02-2012, 01:17
  3. MenÜ hazirlama kalorİler enerjİler
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan betulaykurt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-10-2010, 09:26
  4. Proje Hazirlama ve AB Hibe Sistemi
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan filiz özgüç
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23-08-2010, 12:45
  5. Et ürünlerinde numune hazirlama kurallari
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan filiz özgüç
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-01-2010, 14:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed