3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Yrd. Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    30 Mar 07

    Mesajları
    1775
    Konuları
    582
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814

    Standart ekmek,simit,yufka,börek gibi gıdalarda rutubet analizi yardımı

    arkadaşlar, bana ekmek, simit, yufka,pohaça ve börek gibi gıda maddelerinin rutubet analizleri lazım.
    forumda sadece ekmek için olanı buldum. onda da formüller farklı:

    1.formül:



    % S =R1+R2+R3 - ( R1xR2 )/100 - ( R1xR3 )/100 - ( R3xR2 )/100 + (R1x R2xR3)/ 10,000



    S = Rutubet
    R1= Ekmekte iki tartı arasındaki % fark.
    R2= Dilim halinde kurutulduktan sonra bulunan % rutubet.
    R3=Öğütülüp kurutulduktan sonra bulunan % rutubet.

    2. formül:

    Nem % = (R1+R2+R3) -( R1xR2 )/100 + ( R1xR3 )/100 + ( R3xR2 )/100 + (R1x R2xR3)/ 10,000

    formülünden hesaplanır.

    R1= Ekmekteki iki tartım arasındaki % fark
    R2= Dilim halinde kurutulduktan sonra hesaplanan % nem
    R3= Öğütülüp kurutulduktan sonra hesaplanan % nem

    iki formülde çıkartmalar, toplamalar farklı

    sizce hangisi doğru?

    bu gıdalarda çalışan arkadaşlardan rutubet analizi konusunda yardım alırsam sevineceğim, ilginize teşekkürler.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07

    Mesajları
    50
    Konuları
    7
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    12
    Harcanan
    0
    Kalan
    12

    Standart Cvp: ekmek,simit,yufka,börek gibi gıdalarda rutubet analizi yardımı

    merhaba hocam yukardaki formullerde 1.nci formul dogru bunu istersen bir ornekle deneyelim.. herhangi bir ekmek numunesini 1 aşamada kuruttugumuzda %15 nemi olsun, 2. aşamada %1nem bulunsun ve üçüncü aşamadaki kurutmada %0,2 olsun buna gore ekmegin toplamı rutubet miktarı hocam şöyle hesaplanır.

    (15+1+0,1)-(15*1/100)-(15*0,1/100)-(1*0,1/100)+(15*1*0,1/10000) =16,2-0,15-0,015-0,001+0,00015=16,034

    umarım işinize yarar

  3. #3
    Yrd. Doç. Dr.
    Üyelik tarihi
    30 Mar 07

    Mesajları
    1775
    Konuları
    582
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814

    Standart Cvp: ekmek,simit,yufka,börek gibi gıdalarda rutubet analizi yardımı

    ilgine teşekkür ederim egeodtu .

Benzer Konular

  1. gıdalarda diyet lif analizi
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan Abdulkadir Durmuş
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-02-2008, 09:57
  2. gıdalarda şeker analizi
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan Serpil Özer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-10-2007, 13:37
  3. Gıdalarda Tuz Analizi
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan tubadaysal
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 27-09-2007, 12:50
  4. gıdalarda yağ analizi
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan ebrucantemir
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-09-2007, 08:09
  5. Gıdalarda kül analizi
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan egeodtu
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 17-04-2007, 16:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed