Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Yrd. Doç. Dr.
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    30 Mar 07
    Şehir
    Üniversite
    Meslek
    Sektör
    Mesajlar
    1.775
    Konular
    582
    Eklentileriniz
    96
    Kazanılan Kredi
    4805
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    4805

    Standart ekmek,simit,yufka,börek gibi gıdalarda rutubet analizi yardımı

    arkadaşlar, bana ekmek, simit, yufka,pohaça ve börek gibi gıda maddelerinin rutubet analizleri lazım.
    forumda sadece ekmek için olanı buldum. onda da formüller farklı:

    1.formül:



    % S =R1+R2+R3 - ( R1xR2 )/100 - ( R1xR3 )/100 - ( R3xR2 )/100 + (R1x R2xR3)/ 10,000



    S = Rutubet
    R1= Ekmekte iki tartı arasındaki % fark.
    R2= Dilim halinde kurutulduktan sonra bulunan % rutubet.
    R3=Öğütülüp kurutulduktan sonra bulunan % rutubet.

    2. formül:

    Nem % = (R1+R2+R3) -( R1xR2 )/100 + ( R1xR3 )/100 + ( R3xR2 )/100 + (R1x R2xR3)/ 10,000

    formülünden hesaplanır.

    R1= Ekmekteki iki tartım arasındaki % fark
    R2= Dilim halinde kurutulduktan sonra hesaplanan % nem
    R3= Öğütülüp kurutulduktan sonra hesaplanan % nem

    iki formülde çıkartmalar, toplamalar farklı

    sizce hangisi doğru?

    bu gıdalarda çalışan arkadaşlardan rutubet analizi konusunda yardım alırsam sevineceğim, ilginize teşekkürler.



  2. #2
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Ad Soyad
    Tarık Yörükoğlu
    Şehir
    46 K.MARAŞ
    Üniversite
    Ege Universitesi
    Meslek
    Mühendis
    Sektör
    kalite
    Mesajlar
    50
    Konular
    7
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    5
    Kullanılan Kredi
    2
    Kalan Kredi
    3

    Standart Cvp: ekmek,simit,yufka,börek gibi gıdalarda rutubet analizi yardımı

    merhaba hocam yukardaki formullerde 1.nci formul dogru bunu istersen bir ornekle deneyelim.. herhangi bir ekmek numunesini 1 aşamada kuruttugumuzda %15 nemi olsun, 2. aşamada %1nem bulunsun ve üçüncü aşamadaki kurutmada %0,2 olsun buna gore ekmegin toplamı rutubet miktarı hocam şöyle hesaplanır.

    (15+1+0,1)-(15*1/100)-(15*0,1/100)-(1*0,1/100)+(15*1*0,1/10000) =16,2-0,15-0,015-0,001+0,00015=16,034

    umarım işinize yarar



  3. #3
    Yrd. Doç. Dr.
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    30 Mar 07
    Şehir
    Üniversite
    Meslek
    Sektör
    Mesajlar
    1.775
    Konular
    582
    Eklentileriniz
    96
    Kazanılan Kredi
    4805
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    4805

    Standart Cvp: ekmek,simit,yufka,börek gibi gıdalarda rutubet analizi yardımı

    ilgine teşekkür ederim egeodtu .



Benzer Konular

  1. gıdalarda diyet lif analizi
    Konu Sahibi Abdulkadir Durmuş Forum Kimyasal Analizler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 18-02-2008, 08:57
  2. gıdalarda şeker analizi
    Konu Sahibi Serpil Özer Forum Kimyasal Analizler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 02-10-2007, 13:37
  3. Gıdalarda Tuz Analizi
    Konu Sahibi tubadaysal Forum Kimyasal Analizler
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 27-09-2007, 12:50
  4. gıdalarda yağ analizi
    Konu Sahibi ebrucantemir Forum Kimyasal Analizler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 26-09-2007, 08:09
  5. Gıdalarda kül analizi
    Konu Sahibi egeodtu Forum SEKTÖREL YARDIMLAŞMA VE TARTIŞMA
    Cevap: 7
    Son Mesaj : 17-04-2007, 16:29

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed