Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    28 Apr 12
    Yaş
    36
    Şehir
    02 ADIYAMAN
    Üniversite
    Cukurova Universitesi
    Meslek
    üretim sorumlusu
    Sektör
    gıda
    Mesajlar
    1
    Konular
    1
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    5
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    5

    Standart ekmekte kuruluk ve kabuk bağlaması( yardım talebi)

    arkadaşlar; un sektöründe çalışmaktayım ve başlıkta belirtiğim problemi uzun yıllardır yaşıyoruz. ilk yıllar bunun buğday kalitesinden kaynaklanabileceğini(gluten, protein, 1. ve 2. sedim vs.) sandık ve labratuvarımızı geliştirdik ancak problemi çözemedik. valslar hariç fabrika ekipmanında temizleme, yıkama, ve elek bölümlerindeki ekipmanların büyük bölümünü ya değiştirdik yada ekleme yaptık; yine nafile.

    sorunu biraz açayım. gelen şikayetker genelde şu yönde: abi ekmek ilk çıktığında çok güzel ama 5-10 dakika geçince ekmek tahta gibi oluyor. kabuk bağlıyor ve kabukta çatlamalar oluyor. bazen unun kuvvetli olduğunu söyleyenler de çıkıyor.( bu kuruma sorunu pidede de geçerli.) bu şikayetleri özellikle kış aylarında ve bahar başlangıcında alıyoruz.
    eğer bununla ilgili bilgi ve yorumu alan arkadaşlar varsa yazmasını rica ediyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.



  2. #2
    Ön Lisans Üye aspergillus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    07 Sep 07
    Ad Soyad
    Cahit Atabek
    Yaş
    31
    Şehir
    06 ANKARA
    Üniversite
    Pamukkale Universitesi
    Meslek
    GIDA MÜHENDİSİ
    Sektör
    Unlu Mamüller
    Mesajlar
    129
    Konular
    32
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    255
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    255

    Standart Cevap: ekmekte kuruluk ve kabuk bağlaması( yardım talebi)

    Aslında şu an için aklıma gelen bir kaç soruyu sorayım, belki faydalı bir sonuç çıkar. Ferm. da nem değeriniz nedir? Ekmek reçetesinde nemi bağlayacak herhangi bir mix kullanıyor musunuz ? Soğutma sisteminiz nasıl? Fırın girişte buhar veriyor musunuz ? Ekmeklerde nem değerlerini (sevkiyat zamanı, 1 saat sonra, 3 saat sonra v.s) takip ediyor musunuz ? Hamura daha fazla su vermeyi denediniz mi? Hamurunuz mikserden çıktığı zaman sert olmadığına emin misiniz ?



Benzer Konular

  1. Bal Analizleri-Yardım Talebi
    Konu Sahibi kestanebalcicom Forum SEKTÖREL YARDIMLAŞMA VE TARTIŞMA
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 27-02-2012, 08:51
  2. Catering yardım talebi
    Konu Sahibi MEZARCI Forum SEKTÖREL YARDIMLAŞMA VE TARTIŞMA
    Cevap: 10
    Son Mesaj : 07-12-2011, 14:24
  3. Et Ürünleri-Yardım Talebi
    Konu Sahibi sawyer Forum SEKTÖREL YARDIMLAŞMA VE TARTIŞMA
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 13-12-2009, 13:11
  4. PCB poliklorbifenil- Yardım talebi
    Konu Sahibi FNT Forum SEKTÖREL YARDIMLAŞMA VE TARTIŞMA
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 19-05-2009, 16:31
  5. Çölyak (yardım talebi)
    Konu Sahibi egeodtu Forum SEKTÖREL YARDIMLAŞMA VE TARTIŞMA
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 31-08-2008, 19:45

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed