1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23 Dec 12
    Yaş
    29

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Ekstrüzyon Yöntemi İle Besleyici Değeri Yüksek Çerez Tipi Fonksiyonel Ürün Geliştirme

    : Ekstrüzyon Yöntemi İle Besleyici Değeri Yüksek Çerez Tipi Fonksiyonel Ürün Geliştirme
    : Pdf
    : Emir Ayşe ÖZER

    Bu araştırmanın amacı; bileşimi mısır unu, mısır nişastası, yulaf unu, nohut unu, havuç tozu ve fındık ile oluşturulan; farklı besin gruplarından besinlerin bir araya getirilmesiyle besin ögeleri yönünden daha dengeli hale getirilmiş, kabarmış, çerez tipi tahıl bazlı bir atıştırmalık ürün elde etmektir. Bu amaçla birbiri ile aynı yönde dönen çift vidalı A Werner & Pfleiderer (Stuttgard, Germany) marka ekstrüder kullanılarak ön denemelerle bileşimi ve bileşenlerin oranlarının belirlendiği karışım ekstrüde edilmiştir.Ekstrüzyon parametreleri olarak nem oranı %11-15, vida hızı 220-340 d/d, besleme oranı 22-26 k/s aralıklarında uygulanmıştır. Ekstrüder sıcaklığı 110 oC olarak belirlenmiştir. Belirlenen ekstrüzyon işleme koşullarının ürünlerin fonksiyonel, fiziksel, yapısal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Optimum ürünün belirlenmesinde nişasta jelatinizasyonu, genleşme oranı değerlerinin ve genel kabul edilebilirlik puanının maksimum, yoğunluk ve mekanik kesme değerlerinin minimum değerleri alınmıştır.
    ...


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 1,70 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 15 Kez

    Konu mutlu_571 tarafından (26-12-2012 Saat 13:52 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur ve eliffarsslan bunu beğendiler.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. çerez firması görev tanımlamaları
    ISO 9001 forum içinde, yazan zek_oz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-10-2011, 11:09
  2. AraŞtirma ve gelİŞtİrme projelerİnİn desteklenmesİ
    Mevzuat, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, TGK vs. forum içinde, yazan beyazzambak
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 14-02-2011, 12:12
  3. Çerez tabağı teoremi
    Geyik Muhabbeti forum içinde, yazan hi_axy07
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-10-2010, 08:39
  4. SUT ISLETMELERINDE OTOMATİK TEMİZLEME YÖNTEMİ (CIP)
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 15-11-2007, 11:38
  5. ÜRÜN GELİŞTİRME (AR-GE) - PAZARLAMA İLİŞKİSİ
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-08-2007, 01:42

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed