Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Enzimler

  1. #1
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    03 Mar 08
    Ad Soyad
    Göktürk ÖZTÜRK
    Yaş
    33
    Şehir
    40 KIRŞEHİR
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    Öğr Gör
    Sektör
    Kamu sektörü
    Mesajlar
    15
    Konular
    6
    Eklentileriniz
    5
    Kazanılan Kredi
    255
    Kullanılan Kredi
    25
    Kalan Kredi
    230

    Standart Enzimler

    Enzimler hakkında genel bilgiler bulabileceğiniz güzel bir kaynak


    1. ENZİMLER
    1.1 Giriş: Enzim Nedir?
    Biyokimyasal reaksiyonların çoğu enzim denilen organik maddeler tarafından katalize edilir. Bu maddeler kendileri bir değişikliğe uğramadan hücre içinde meydana gelen reaksiyonların hızını artırırlar. 19. yüzyıla kadar sütün ekşimesi, şekerin alkole fermantasyonu gibi reaksiyonların sadece canlı organizmalar tarafından meydana getirilebileceğine inanılırdı. 1883 yılında şekeri parçalayan aktif etken kısmen izole edildi ve bugün amilaz olarak isimlendirilen bu enzime diastaz ismi verildi. Bundan kısa bir süre sonra mide suyundan proteinleri sindiren bir madde elde edilerek pepsin olarak isimlendirildi. Bu tip aktif preparatları genel isim olarak ‘ferment’ denildi. Liebeg bu fermentlerin canlı organizmalardan elde edilen cansız materyaller olabileceğini ileri sürerken Pastör ve arkadaşları halen fermentlerin canlı organizma ihtiva etmeleri gerektiğini savunuyorlardı. Bu sırada ferment terimi yerini tedrici olarak enzime bırakmaya başladı. İlk olarak 1878 yılında Künhe tarafından teklif edilen enzim kelimesi Yunanca’da ‘Maya İçinde’ anlamına gelmektedir. 1897 yılında Büchner şekerin fermantasyonunun canlı hücre ihtiva etmeyen maya hücreleri ekstraktı ile meydana geldiğini göstermiştir. 1926 yılında Sumner 9 yıllık bir çalışma sonunda soya fasulyesi ekstraktından üreazı izole etti. Sumner’in çalışmaları devam ederken, J. Northrop ve W. M. Stanley de ayrı-ayrı enzimler konusunda çalışmalar yapmışlar ve birçok enzimi izole etmişlerdir. Bu çalışmaları ile bu üç araştırıcı 1946 yılında Nobel ödülünü paylaşmışlardır. Son elli yıl içinde 2500 kadar enzim, çeşitli organizmalardan izole edilmiş ve çoğu kristalize edilmiştir.

    Devamı...



    DosyaTürü : doc
    Şifre:www.forumfood.net



         
     
        Dosya Şifresi : www.forumfood.net
    Dosya Boyutu : 437.2 KB (Kilobyte)
    İndirme Sayısı : 26 Kez
     
     

  2. #2
    Yüksek Lisans Üye feraset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    28 Aug 07
    Ad Soyad
    fatih törnük
    Yaş
    31
    Şehir
    38 KAYSERİ
    Üniversite
    Selcuk Universitesi
    Meslek
    Öğretim Görevlisi
    Sektör
    Eğitim
    Mesajlar
    933
    Konular
    295
    Eklentileriniz
    19
    Kazanılan Kredi
    955
    Kullanılan Kredi
    28
    Kalan Kredi
    927

    Standart Cevap: Enzimler

    Göktürk Hocam dosya bulunamadı diyor. linki yeniler misin...



Benzer Konular

  1. Biyoteknolojide Enzimler
    Konu Sahibi kalliope Forum Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 31-03-2008, 16:32
  2. enzimler
    Konu Sahibi tuanabelit Forum Gıda Kimyası
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 05-12-2007, 13:49
  3. Enzimler
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Sektörel Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 10-11-2007, 15:31
  4. enzimler
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Gıda Kimyası
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 15-10-2007, 11:49

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed