4 sonuçtan 1 ile 4 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 3 gönderen nimfi

Konu: Et entegre stok takibi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    17 Apr 11
    Yaş
    30

    Mesajları
    7
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Et entegre stok takibi

    Arkadaşlar yerel bir et entegre tesisinde yeni işe başladım. Yeni mezun bir mühendisim. Tesiste benden önce bayan bir veteriner varmış, yanlız benden önce ayrıldığı için sistemin nasıl işlediği konusunda bilgi alamadım. Muhasebe benden giren bir dana karkasın ne kadarının işlendiğini ve hangi mağazalara gittiğini takip etmemi istiyor. Bunun için bana önerebileceğiniz basit bir yöntem var mı?. Tesiste iki adet kasap çalışıyor kendi süpermarketlerimizdeki et reyonlarına siparişe göre karkası parçalayıp gönderiyoruz.

  2. #2
    Yeni Üye nimfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Oct 08
    Yaş
    32

    Mesajları
    82
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Cevap: Et entegre stok takibi

    Ben tecrübeli değilim açıkcası ama şu şekilde belki fikir verebilirim. Öncelikli olarak stoğu excelde üç birimde yapabilirsin; hammadde, yarı işlenmiş mal ve nihai ürün.

    Hammadde başlığında karkası ele alabilirsin; ne kadar karkas girdi tesise, ne zamanlar girdi, hangi hayvana ait (ne karkası) vs. bilgileri belirtirsin. Tabi bunu yaparken her karkasa numara ver bence. Haftanın 7 gününü (pazartesiden pazara) a-b-c-d-e-f-g olarak belirtebilir, her gün sırayırla giren karkasları a1,a2- b1,b2,b3 gibi belirtebilirsin.

    Yarı işlenmiş mal başlığına karkasın parçalanmış hallerini koyabilirsin. Örneğin, kaburga, gerdan, gulaş, paça vs gibi karkasın kesilmiş bölümlerini yazarsın. Ayrıca yardımcı maddeler eklersen onları da belirtirsin. Buradaki kastım eğer eti soslama, baharatlama gibi işlemleri eğer siz yapıyorsanız bunları belirtmek adına.

    Son olarak nihai ürün altına da kasaplara gönderdiğin ürünleri belirtebilirsin. Kasaplara eğer doğrudan yarı işlenmiş ürünleri gönderiyorsan -parçalanmış karkaslar- ve soslama, kıyma, parçalama, ayırma işlemleri tamamen kasaplarda oluyorsa nihai ürün altına direk kasapların hangi numaralı karkastan ne yaptığını ve bunların ne kadarının tükendiğini belirtebilirsin.

    Dolayısıyla günlük olarak bu şekilde form oluşturursan yada excelde hergün bu form başlığına bilgi eklersen stok kontrolünün yanı sıra ne kadar ürün işlenmiş ne kadar satılmış ne kadar maliyetin ve mali girişin olmuş bunları da görebilirsin diye düşünüyorum. Dediğim gibi bu benim sadece fikrim, tecrübem olmadığı için daha da karışık anlatmış ve senin de aklını iyicene karıştırmış olabilirim
    Sinan COSKUN, andl99 ve handekaratepe bunu beğendiler.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    17 Apr 11
    Yaş
    30

    Mesajları
    7
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: Et entegre stok takibi

    karkas bize zaten 4 parça halinde mezbahadan geliyor. benim bi exel tablom var, giren et miktarı, (cinsi, kilosu vs) bide çıkan et miktarı (yine cinsi kilosu mamül mü yarı mamül mü) bide şubere gönderilen şeklinde. ne kadar girmiş ne kadar çıkmış ben exelden muhasebede mikrodan takip ediyor ama bana diyorlarki hangi dana dan ne kadar kullanılmış. bunun içinde galiba bir fiş sistemi oluşturup danalara numara vermem ve depoya veya işlenme alanına bir askılı tartı koymam gerek. çünkü kasap buttan 5 kilo kesip gönderiyor ama hangi but olduğunu o biliyor sadece. yinede ilgilendiğin için teşekkür ederim.

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    17 Apr 11
    Yaş
    30

    Mesajları
    7
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: Et entegre stok takibi

    karkas bize zaten 4 parça halinde mezbahadan geliyor. benim bi exel tablom var, giren et miktarı, (cinsi, kilosu vs) bide çıkan et miktarı (yine cinsi kilosu mamül mü yarı mamül mü) bide şubere gönderilen şeklinde. ne kadar girmiş ne kadar çıkmış ben exelden muhasebede mikrodan takip ediyor ama bana diyorlarki hangi dana dan ne kadar kullanılmış. bunun içinde galiba bir fiş sistemi oluşturup danalara numara vermem ve depoya veya işlenme alanına bir askılı tartı koymam gerek. çünkü kasap buttan 5 kilo kesip gönderiyor ama hangi but olduğunu o biliyor sadece. yinede ilgilendiğin için teşekkür ederim.

Benzer Konular

  1. Stok Takibi
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan mtncbk
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-12-2011, 18:15
  2. stok takibi, ürün takibi konularında yardım lütfen.
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan Didem SALİCİK
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 17-09-2011, 14:26
  3. Ürün Depo Takibi
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan zynpp
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-07-2011, 23:07
  4. üretim, hammadde takibi programı
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan mayadag825
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-01-2009, 22:28
  5. Porsiyon takibi (Yardım talebi)
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan schuco
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-01-2009, 16:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed