1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    10 Apr 12
    Yaş
    28

    Mesajları
    13
    Konuları
    7
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    261
    Harcanan
    11
    Kalan
    250

    Standart Et Ürünlerinde Kullanılan Bazı Baharatların Antimikrobiyal ve Antioksidan Aktiviteler

    : Et Ürünlerinde Kullanılan Bazı Baharatların Antimikrobiyal ve Antioksidan Aktivitelerinin İncelenmesi
    : Pdf
    : Belgin ARIN

    ET ÜRÜNLERİNDE KULLANILAN BAZI BAHARATLARIN ANTİMİKROBİYAL VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİNİN İNCELENMESİ

    İÇİNDEKİLER


    ÖNSÖZ............................................. .................................................. ................... iii
    İÇİNDEKİLER .................................................. .................................................. ...v
    KISALTMALAR....................................... .................................................. ........ vii
    ÇİZELGE LİSTESİ........................................... .................................................. . ix
    ŞEKİL LİSTESİ........................................... .................................................. ....... xi
    ÖZET.............................................. .................................................. ................... xiii
    SUMMARY........................................... .................................................. ..............xv
    1. GİRİŞ .................................................. .................................................. ..............1
    2. LİTERATÜR ÖZETİ .................................................. .......................................3
    2.1 Et Ürünleri ve Bozulma .................................................. ................................ 3
    2.2 Baharatlar ve Et ürünlerinde Kullanımı......................................... .................. 5
    2.3 Baharatların Ekstraksiyonu..................................... ........................................ 6
    2.4 Baharatların Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkileri ...................................... 7
    2.4.1 Baharatların antimikrobiyal etkileri .................................................. ........7
    2.4.2 Baharatların antioksidan etkileri .................................................. .............8
    2.5 Baharatların Sterilizasyonu.................................... ......................................... 9
    2.5.1 Etilen oksit gazı metodu .................................................. .........................9
    2.5.2 Buhar sterilizasyonu .................................................. .............................10
    2.5.3 Işınlama.......................................... .................................................. ......10
    3. MATERYAL VE METOT .................................................. .............................13
    3.1 Materyal.......................................... .................................................. ............13
    3.2 Metotlar.......................................... .................................................. .............13
    3.2.1 Kıyma baharat örneklerinin hazırlanması...................................... ..........14
    3.2.2 Süperkriritk akışkan ekstraksiyonu .................................................. .......14
    3.2.3 Toplam aerobik mezofilik bakteri analizi........................................... .....14
    3.2.4 TBARS analizi .................................................. .....................................15
    3.2.5 Baharat ekstraklarının antimikrobiyal aktivite tayini ...............................16
    3.2.6 Baharat ekstraklarının antioksidan aktivite tayini....................................17
    3.2.7 İstatistiksel analizler .................................................. .............................17
    4. BULGULAR VE TARTIŞMA.......................................... ................................19
    4.1 Baharatların Kıymadaki Antimikrobiyal ve Antioksidan Aktivitesi................19
    4.1.1 Toplam aerobik mezofilik bakteriler .................................................. .....19
    4.1.2 Yağ oksidasyonu .................................................. ..................................20
    4.2 Işınlamanın Baharatların Kıymadaki Antimikrobiyal ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi...21
    4.2.1 Toplam aerobik mezofilik bakteriler .................................................. .....22
    4.2.2 Yağ oksidasyonu .................................................. ..................................24
    4.3 Işınlamanın Baharat Ekstraktlarının Antimikrobiyal ve Antioksidan
    Aktivitesi Üzerine Etkisi .................................................. ...............................27
    4.3.1 Antimikrobiyal Aktivite Sonuçları......................................... ................. 27
    4.3.2 Antioksidan Aktivite Sonuçları .................................................. ............ 29
    5. SONUÇ VE ÖNERİLER.......................................... ........................................ 33
    KAYNAKLAR......................................... .................................................. ........... 35
    EKLER .................................................. .................................................. ............. 39
    ÖZGEÇMİŞ.......................................... .................................................. .............. 53

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 481,5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 8 Kez

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (01-12-2016 Saat 16:15 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-02-2013, 14:31
  2. Biberiyenin Antimikrobiyal ve Antioksidan Olarak Kullanımı
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan omer_delikkafa
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-01-2013, 13:32
  3. Ekmek yapiminda kullanilan bazi katki maddeler
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan mmustafaekin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-11-2012, 19:06
  4. Mikrobiyolojik doğrulamada kullanilan bazi testler
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan filiz özgüç
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-03-2010, 14:02
  5. Tavuk Köftesinde Soğan ve Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan bayhonur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-12-2009, 23:46

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed