1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Feb 16
    Yaş
    25

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Eterler Hakkında Bilgiler

    : Eterler Hakkında Bilgiler
    : Word
    : .......

    ETERLER (CnH2n+2O)

    Genel olarak R-O-R genel formülü ile simgelenirler. Mono alkoller ile izomerdirler. Eterlere bir kez alkillenmiş alkol veya iki kez alkillenmiş su olarak bakılabilir. Eterler de homolog sıra oluştururlar.

    O atomu ortaklaşmamış iki çift e sahip olduğu için kırık doğru bir yapı gösterir. Bu nedenle eterler ister basit ister karışık eter olsun polar bir yapıya sahiptir. Polar olmaları çözücü özelliklerini arttırır. Eterlerde O-H bağı olmadığından eter molekülleri arasında H bağı yoktur. Bu nedenle KN izomerleri olan alkollere göre düşüktür ve suda çözünürlükleri alkollere göre az çözünür.

    ETERLERİN SINIFLANDIRILMASI ve ADLANDIRILMASI


    1. Simetrik Eterler (Basit Eterler): Alkil grupları aynı olan eterle denir. Dialkil eter şeklinde isimlendirilir. Ayrıca IUPAC adlandırmada ise “alkoksi alkan” şeklinde yapılır.


    1. Asimetrik Eterler (Karışık Eterler): Alkil grupları farklı olan eterlere denir. Alkil-alkil eter şeklinde isimlendirilir.



    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 76,9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 1 Kez

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (24-02-2016 Saat 14:14 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Alkoller ve eterler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ATlab
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-03-2009, 00:37
  2. zeytincilik hakkında bilgiler
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan akkayaselcuk
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-10-2008, 12:21
  3. Et hakkında bilgiler
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20-08-2008, 22:45
  4. tereyağı hakkında bilgiler
    Güncel Haberler forum içinde, yazan mmustafaekin
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 11-08-2008, 13:37
  5. Süt Hakkında Temel Bilgiler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan MİLK_SHAKE
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 15-07-2007, 15:13

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed