2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 1 gönderen gzyrnn
  • 3 gönderen alperen ekinci

Konu: Gıda İşletmelerinde Çalışan Personelin Sağlık Kontrolleri

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    06 Mar 09
    Yaş
    33

    Mesajları
    6
    Konuları
    5
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Gıda İşletmelerinde Çalışan Personelin Sağlık Kontrolleri

    Arkadaşlar merhaba, gıda işletmelerinde çalışan kişilerin yasal olarak hangi sağlık kontollerini yaptırma zorunluluğu var, bilgisi olan var mı?

    Yılda bir kez akciğer grafisi, gaita kültürü (yılda 2 kez), burun kültürü, boğaz kültürü, gaitada parazit, Hbs Ag+Anti HIV (kan test), Anti HBSkontrollerini yaptırıyorduk.

    Gıda Hijyeni Yönetmeliği ile birlikte bu zorunluluk devam ediyor mu?

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, iyi çalışmalar...
    Konu Sinan COSKUN tarafından (28-01-2014 Saat 12:58 ) değiştirilmiştir.
    jassejasse bunu beğendi.

  2. #2
    Onursal Üye
    Üyelik tarihi
    02 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    94
    Konuları
    6
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    218
    Harcanan
    0
    Kalan
    218

    Standart Cevap: Gıda İşletmelerinde Çalışan Personelin Sağlık Kontrolleri

    Merhabalar;
    Öncelikle saydığınız testlerin zorunluluğı Umumi Hıfzı Sıhha yönetmeliğinde geçmekteydi ancak bir kaç önce bu madde yürürlükten kaldırıldığı için zorunluluk halinden çıkmış durumda. İşletmeniz bünyesinde iş yeri hekimi çalışıyor ise rutin kontrolleri kendileri yapacaktır veya yapılması için uygun sağlık kuruluşuna sevk edecektir. Eğer iş yeri hekiminiz yok ise personellerinize yılda en az 1 defa çalışabilir kağıdı aldırmanız faydalı olacaktır. Bu kağıdı talep ederken personeliniz tehlike sınıfınızı belirtmesini önemle isteyiniz.

    İyi Çalışmalar...
    Sinan COSKUN, gzyrnn ve jassejasse bunu beğendiler.

Benzer Konular

  1. gıda kontrolleri
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan çilem
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20-03-2013, 13:55
  2. Gıda İşletmelerinde Hijyen
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan syncmaster
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-10-2012, 12:46
  3. cateringde çalışan gıda müh. yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan pangıda
    Yorum: 12
    Son Mesaj: 19-09-2011, 07:58
  4. Gıda İşletmelerinde Çalışanların Önemi ve Çalışan Hijyeni
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan elegance1
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01-08-2008, 12:51
  5. Personelin Uyması Gereken Kurallar
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan gıdacıfatma
    Yorum: 17
    Son Mesaj: 19-10-2007, 15:07

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed