1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    23 Dec 16

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    1
    Kalan
    204

    Standart Gıda Mikrobiyolojisi-1 Ders Notları

    : Gıda Mikrobiyolojisi-1 Ders Notları
    : PDF-PPT
    : Yrd. Doç. Dr. Miraç UÇKUN


    DOSYA 1


    GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I. BÖLÜM

    Mikroorganizmaların gıdalardaki varlığının ilk kez ne zaman fark edildiği bilinmiyor.
    Fermantasyon ve kurutma gıda muhafazasında kullanılan en eski metotlardır. Bunlar günümüzde de geçerliliğini korumaktadır.
    Turşular, alkollü içecekler, sirke, fermente et ve süt ürünleri fermantasyon ürünleridir.


    GIDALARA MİKROORGANİZMA BULAŞMA KAYNAKLARI
    GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II. BÖLÜM

    Toprak ve Su
    Bitkiler ve Bitkisel Ürünler
    Gıda Kapları
    İnsan ve Hayvanların Sindirim Sistemleri
    Gıda İşcileri
    Hayvan Yemleri
    Hayvan Deri, Post, Tüy ve Kılları
    Hava ve Toz


    GIDA MİKROBİYOLOJİSİ III. BÖLÜM
    BAKTERİLER

    BAKTERİLER
    Schizomycetes (sınıf)
    Gram (-) Bakteriler
    Pseudomonadales (takım 1)
    Pseudomonadoceae (familya 1) Pseudomanas Xanthomonas
    Acetobacteriaceae (familya 2) Acetobacter Gluconobacter
    Vibrioneceae (familya 3)
    Vibrio
    Aeromonadaceae (familya 4)
    Aeromonas
    Moraxellaceae (familya 5)
    Acinetobacter Moraxella
    Halobacteriales (takım 2)
    Halobacteriaceae (familya 1) Halobacterium Halococcus



    DOSYA 2

    GIDA MİKROBİYOLOJİSİ IV. DERS
    FUNGUSLAR

    Funguslar ökaryotik hücre yapısında, doğada toprak, su, hava ve organik kalıntılar üzerinde yaygın olarak bulunan heterotrofik organotrof mikroorganizmalardır. Saprofitik veya parazitik olabilirler.


    GIDA MİKROBİYOLOJİSİ IV. DERS
    KÜF VE MAYA

    GIDA MİKROBİYOLOJİSİ V. DERS
    PROTOZOA VE VİRÜS


    GIDA MİKROBİYOLOJİSİ VI. DERS
    İÇ DIŞ FAKTÖRLER

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 7,24 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 7,72 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez
    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (19-12-2018 Saat 12:46 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Gıda Mikrobiyolojisi II Ders Notları A. Kadir Halkman
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan shenzen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-02-2014, 10:15
  2. Gıda Mikrobiyolojisi Ders Notları
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dudek2000
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-01-2014, 20:19
  3. Gıda Mikrobiyolojisi ders notları (OMÜ)
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan enderun
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-03-2012, 19:55
  4. Gıda Mikrobiyolojisi ders notları
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan ankebut46
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-10-2011, 16:29
  5. çevre mikrobiyolojisi 2 ders notları
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan mathschi
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 23-03-2010, 23:24

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed