Sayfa 3/3 İlkİlk 123
25 sonuçtan 21 ile 25 arası
  1. #21
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2730
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cvp: Gıda mühendisliğiyle ilgili merak ettiğim noktalar var yardımcı olurmusunuz?

    Arkadaşlar bütün mesleklerde olduğu gibi bu meslekte özveri gerekiyor.
    iş önce üniversitede başlıyor
    Üniversitede verilen eğitim kesinlikle yetersiz. Hele bir de imkanları az olan üniversitelerde okuyan arkadaşların daha çok çaba sarf etmesi lazım.vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' Üniversitede kendinizi geliştireceksiniz, daha öğrenciyken sektörle irtibata yavaş yavaş geçeceksiniz (teknik geziler, sektörden insanların çağırılıp seminerler verilmesi ','vb',')')
    Her yaz mutlaka staj yapacaksınız, hatta imkan varsa işletmelere girip çalışacaksınız.
    Üniversitede sosyal yönünüzü de geliştirmeniz lazım. Çünkü siz bir ekibi yöneteceksiniz. Bu ekip işyerine göre 20 kişide olabilir, 100 kişide olabilir.
    Topluluk karşısında konuşmayı, karşınızdakini ikna etmeyi bileceksiniz. Ekip her zaman dikatatörlükle yönetilmez. Sizinle aynı görev veya benzer seviyedeki görevdeki insanlarla bir ekip olabilmeniz lazım.
    Araştırmacı olacaksınız. İşletmede sadece sizin önünüze gelen verilerle yetinirseniz, oradaki bir ustadan farkınız kalmaz. Farkınızı araştırma ve geliştirme ile ortaya koyacaksınız.
    Az biraz maliyet muhasebesini araştırın. Yaptınız işin maliyetini hesaplıyabiliyor olmak önemlidir.
    ingilizce eğitiminiz yoksa okul bitmeden mutlaka kursa gidin çünkü okuldan sonra vaktiniz olmayacak.
    Bunları yapmak için kantinde boşboş oturma zevkinden biraz feragat etmeniz lazım

    Okuldan sonrada bir işe girdiğinizde başlangıçta her türlü özveriyi gösterin. çünkü ilk üç sene içinde kendinizi ne kadar iyi geliştirirseniz sonrası ona göre gider. Tabiki her zaman geliştirme imkanınız var. ama belirli bir iş kültürü ve tecrübeden sonra gelişimin ivmeside o ilk yıllara bağlı olarak ilerliyor. O yüzden başlangıçta sabah 8 akşam 5 gibi bir rüyaya kapılmayın. Zaten sorumluluk sahibi birisiyseniz, işiniz yarım kaldığında sizde işinizi bırakıp saat 5'te çıkıp gitmek istemezsiniz.
    Çalışmaya başlayınca kendinizi mutlaka kalite ve gıda yönetim sistemlerinde geliştirin en azından o sistem içinde çalışacak kadar bilin.

    Sırf sektördeki zorluklardan dolayı lütfen üniversitelerde kalmayın. çünkü o iş basit bir iş veya o olmazsa bari bu olsun denilecek bir iş değil. O iş özveri isteyen kutsal bir meslek. Mesleğini bile sevmeyen bir insanın geleceğin gıda mühendislerini yetiştireceğini düşünmek istemiyorum. Ayrıca şunu da belieteyim. Üniversitede de garantiniz yok. Kadro sıkıntısı var. Bölümünüzde kadro gelse bile doktora için gittiğinizde döndüğünüzde bölümünüzde kalamama ihtimaliniz çok yüksek, Büyük üniversitelerdeki kadroları da almak çok çok zor. Doktoradan sonra sektöre çıkmakta herkesin yapabileceği birşey değil. Anadoludaki yeni açılmış ve imkanları daha kısıtlı olan üniversitelerde mesleğinize devam etmeniz gerekebilir. Yani akademisyenlik öyle sabah 8 akşam 5 haftasonu tatil gibi gözüksede bu işi kalpten sevmeyenlerin yapabileceği bir iş değil.

    Bunların hiçbirini göze alamıyorsanız, ister birinci sınıfta olun iste son sınıfta olun, kesinlikle okulu bırakın. Çünkü ne bu meslek sizi mutlu eder, ne de bu ülkenin mesleğini sevmeyen gıda mühendislerine ihtiyacı var. Sizi mutlu edecek bir meslek mutlaka vardır.

    Belki bazı arkadaşalrımızın morali bozulabilir ama mesleğini severek yapan arkadaşalrımız benim bu yazdıklarımı çok iyi anlayacaklardır.
    Daha çok yazacak şeyim var ama...

    Saygılarımla

  2. #22
    Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    16 Mar 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    277
    Konuları
    14
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cvp: Gıda mühendisliğiyle ilgili merak ettiğim noktalar var yardımcı olurmusunuz?

    oğuz kardeşe katılıyorum eğitim önce üniversitede başlıyor ... ama eğitim sistemi yanlış bir kere üniversite bitiren birisi piyasaya düştükten sonra patron ona sen tecrübesizsin biz sana burda tecrübe kazandıracağız derse ..ki diyor ..o iş orda bitmiştir .. önce bu lafı onlara dedittirmiyeceksin ... nasıl olcak bu .. her seferinde dile getiriyoruz aynı bizim meslek liselerindeki gibi olacak 2 gün ders 3 gün iş.. maaş ta vereceksin öğrenciye.. sonra okul bittikten sonra seyret o cengaveri ::) sorun bu ama bazı kesimin işine mi gelmiyor nedir anlamıyom

  3. #23
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    07 Dec 07
    Yaş
    38

    Mesajları
    27
    Konuları
    12
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart RE: Cvp: Gıda mühendisliğiyle ilgili merak ettiğim noktalar var yardımcı olurmusunuz?

    Alıntı oguzpelikli Nickli Üyeden Alıntı
    Arkadaşlar bütün mesleklerde olduğu gibi bu meslekte özveri gerekiyor.
    iş önce üniversitede başlıyor
    Üniversitede verilen eğitim kesinlikle yetersiz. Hele bir de imkanları az olan üniversitelerde okuyan arkadaşların daha çok çaba sarf etmesi lazım.vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' Üniversitede kendinizi geliştireceksiniz, daha öğrenciyken sektörle irtibata yavaş yavaş geçeceksiniz (teknik geziler, sektörden insanların çağırılıp seminerler verilmesi ','vb',')')
    Her yaz mutlaka staj yapacaksınız, hatta imkan varsa işletmelere girip çalışacaksınız.
    Üniversitede sosyal yönünüzü de geliştirmeniz lazım. Çünkü siz bir ekibi yöneteceksiniz. Bu ekip işyerine göre 20 kişide olabilir, 100 kişide olabilir.
    Topluluk karşısında konuşmayı, karşınızdakini ikna etmeyi bileceksiniz. Ekip her zaman dikatatörlükle yönetilmez. Sizinle aynı görev veya benzer seviyedeki görevdeki insanlarla bir ekip olabilmeniz lazım.
    Araştırmacı olacaksınız. İşletmede sadece sizin önünüze gelen verilerle yetinirseniz, oradaki bir ustadan farkınız kalmaz. Farkınızı araştırma ve geliştirme ile ortaya koyacaksınız.
    Az biraz maliyet muhasebesini araştırın. Yaptınız işin maliyetini hesaplıyabiliyor olmak önemlidir.
    ingilizce eğitiminiz yoksa okul bitmeden mutlaka kursa gidin çünkü okuldan sonra vaktiniz olmayacak.
    Bunları yapmak için kantinde boşboş oturma zevkinden biraz feragat etmeniz lazım

    Okuldan sonrada bir işe girdiğinizde başlangıçta her türlü özveriyi gösterin. çünkü ilk üç sene içinde kendinizi ne kadar iyi geliştirirseniz sonrası ona göre gider. Tabiki her zaman geliştirme imkanınız var. ama belirli bir iş kültürü ve tecrübeden sonra gelişimin ivmeside o ilk yıllara bağlı olarak ilerliyor. O yüzden başlangıçta sabah 8 akşam 5 gibi bir rüyaya kapılmayın. Zaten sorumluluk sahibi birisiyseniz, işiniz yarım kaldığında sizde işinizi bırakıp saat 5'te çıkıp gitmek istemezsiniz.
    Çalışmaya başlayınca kendinizi mutlaka kalite ve gıda yönetim sistemlerinde geliştirin en azından o sistem içinde çalışacak kadar bilin.

    Sırf sektördeki zorluklardan dolayı lütfen üniversitelerde kalmayın. çünkü o iş basit bir iş veya o olmazsa bari bu olsun denilecek bir iş değil. O iş özveri isteyen kutsal bir meslek. Mesleğini bile sevmeyen bir insanın geleceğin gıda mühendislerini yetiştireceğini düşünmek istemiyorum. Ayrıca şunu da belieteyim. Üniversitede de garantiniz yok. Kadro sıkıntısı var. Bölümünüzde kadro gelse bile doktora için gittiğinizde döndüğünüzde bölümünüzde kalamama ihtimaliniz çok yüksek, Büyük üniversitelerdeki kadroları da almak çok çok zor. Doktoradan sonra sektöre çıkmakta herkesin yapabileceği birşey değil. Anadoludaki yeni açılmış ve imkanları daha kısıtlı olan üniversitelerde mesleğinize devam etmeniz gerekebilir. Yani akademisyenlik öyle sabah 8 akşam 5 haftasonu tatil gibi gözüksede bu işi kalpten sevmeyenlerin yapabileceği bir iş değil.

    Bunların hiçbirini göze alamıyorsanız, ister birinci sınıfta olun iste son sınıfta olun, kesinlikle okulu bırakın. Çünkü ne bu meslek sizi mutlu eder, ne de bu ülkenin mesleğini sevmeyen gıda mühendislerine ihtiyacı var. Sizi mutlu edecek bir meslek mutlaka vardır.

    Belki bazı arkadaşalrımızın morali bozulabilir ama mesleğini severek yapan arkadaşalrımız benim bu yazdıklarımı çok iyi anlayacaklardır.
    Daha çok yazacak şeyim var ama...

    Saygılarımla
    güzel yazmışsınız

  4. #24
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2730
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cvp: Gıda mühendisliğiyle ilgili merak ettiğim noktalar var yardımcı olurmusunuz?

    Sayın Bayraktar28,

    Kesinlikle size katılıyorum, üniversitedeyken biz de öğrenci kolu olarak bunu çok anlatmaya çalıştık ama bizim gücümüzde bir yere kadar yetiyor. Örneğin bizim okulun arkasında uygulama tesisi var. Burada küçük çaplı üretimler yapılıyor. hatta bazı bölümler dışarıdan firmalara bile kiralanıyor. işte buralarda biz sadece ders göreceğimize bizzat başımızda bir hocamız veya profesyonel bir gıda mühendisi eşliğinde çalışabilsek süper olurdu. ama bütün bunlar için bizleri anlayacak akademisyenlere ihtiyaç var. Önemli olan bu düşünceye sahip insanların eğitim merkezlerinde göreve gelmeleri. Çünkü sesimiz gücümüz kadar çıkar ve etkili olur.

  5. #25
    KURUCU Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06 Feb 07
    Yaş
    37

    Mesajları
    2215
    Konuları
    195
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2742
    Harcanan
    0
    Kalan
    2742

    Standart Cvp: Gıda mühendisliğiyle ilgili merak ettiğim noktalar var yardımcı olurmusunuz?

    Oğuz hocam herşeyi ne güzel anlatmışsın, bize okuyup her cümleyi onaylamak kalıyor. Geleceğe yönelik özellikle meslektaşlarımızı bu şekilde yönlendirmemiz lazım.
    Ben de bu bölümü kazandığımda biraz canım sıkılmıştı çünkü FTR istiyordum ve 5 puanla kaybetmiştim. Herneyse bölüme alıştıkça sevmeye ve de iyiki yazmışım demeye başladım ve hala bunu demekteyim. En güzeli kendi mesleğimizi yapıyoruz, başka meslekleri icra etmeye çalışmıyoruz Bu mesleği sevmiyorsan yapma kardeşim zorla yapacaksın diye bi durum yok. Sakın mesleğinize laf söyletmeyin emin olun meyve veren ağaç taşlanır, kıskanılana iftira sürülür. Aslında bu tür yaklaşımları duydukça emin olun daha bi şevkle sarılıyorum mesleğime.

    Diğer taraftan "punch" arkadaşım mesleğinizi tam olarak belirtmemişsiniz. Mühendis yazmış bırakmışsınız. Herhalde mesleğinizi belitmekten çekinmiyorsunuzdur, açık olarak yazın sizinde mesleğinizi bilelim. Gıda mühendisi olmadığınız kesin. Çünkü üniversitenizde gıda mühendisliği yok kimya mühendisliği var. Eğer kimyacı iseniz bizim mesleğimiz hakkında bu şekilde yorumlarda bulunmayın çünkü mesleğimizin konum ve koşullarını bilmiyorsunuz. Bazı mesajlarınızda da gıda mühendisi kimliğiyle cevaplar yazmışsınız lütfen dikkat edelim huzur kaçırmak için bunları yapmayalım. Bu 2. uyarım oldu kolay gelsin...

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Benzer Konular

  1. Püf Noktalar
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 19-05-2010, 08:09
  2. Çay ile ilgili merak edilen sorular
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan yemek
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 11-03-2008, 23:52
  3. gıda ve tarım ile ilgili videolar
    Sektörel Video ve Resimler forum içinde, yazan arzu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-02-2008, 10:15
  4. piliç ile ilgili püf noktalar
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-11-2007, 12:04
  5. Organik Tarım ile ilgili merak ettikleriniz
    Organik Üretim forum içinde, yazan suren
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-08-2007, 11:32

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed