7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    21 Nov 07
    Yaş
    33

    Mesajları
    63
    Konuları
    21
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    1
    Kalan
    304

    Question gıda teknıkerı yardım

    merhaba arkadaşlar,
    bir kuruyemiş fabrikası ile iş görüşmeleri yapıyorum.gıda teknıkerıyım.pastane,fırınlar ıcın dıplomam gecerlı.yemek sırketlerındede calısabılıyoruz.ancak bır kuruyemıs fabrıkası sorumlulugu ıcın dıplomam yeterlı mi? bunun olçütü nelere bağlı?alan ölçümü gibi bitakım seylere baglı oldugunu söyledıler.yoksa bır muhendıse mı ıhtıyac var? bana yardımcı olursanız cok sevinirim.teşekurler...

  2. #2
    Yeni Üye ayse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Aug 08
    Yaş
    31

    Mesajları
    18
    Konuları
    7
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    20
    Kalan
    285

    Standart Cevap: gıda teknıkerı yardım

    Canım merhaba senin sorun ilgimi çektipek fazla bilgim yok ama bildiğim kadarıyla senin o fabrikaya mühendissiz çalıştıra bilmen için çalışan kişi sayısı önemli orada çalışan kişi sayısı az ve sınırların içindeyse çalıştırabiliyorsun ama çok sayıdaysa yani bu azlık çokluk kanuna göre azlık ve çokluk yanlış hatırlamıyorsam 20 yada 200 olması gerekiodu bu kişi arasında çalıştırabiliosun diee biliorum ama sen istersen jolly-26 diee bir arkadaşımız var ona sor bu sorunu o bilebilir bana anlatmıştı bir aralar ama bven unuttum kusura bakma oldumu bys

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    02 Oct 08

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: gıda teknıkerı yardım

    slm arkadaşım gıda teknikeriyim sana cevap verebilmek istedim. bu bilgiler için internetten gıda mevzuatına bakabilirsin sanırım...tarımve köyişleri bakanlığının sitesinde de böyle bilgiler yer alır.bir şeyi de eklamam gerekir tekniker olarak işimiz çok zor...

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    21 Nov 07
    Yaş
    33

    Mesajları
    63
    Konuları
    21
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    1
    Kalan
    304

    Standart Cevap: gıda teknıkerı yardım

    teşekür ederim canım. haklısın işimiz zor.şuan çalışıyorum başladım işe.yeni bir fabrika olduğu için gerektıgınden fazla calısmam gerekiyo bakalım gelecek gün ne getirecek.

  5. #5
    Ön Lisans Üye zeyna_53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20 Feb 09
    Yaş
    32

    Mesajları
    108
    Konuları
    27
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: gıda teknıkerı yardım

    Allah yardımcın olsun, Allah utandırmasın, başarılar dilerim.

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    21 Nov 07
    Yaş
    33

    Mesajları
    63
    Konuları
    21
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    1
    Kalan
    304

    Standart Cevap: gıda teknıkerı yardım

    çok sağolun

  7. #7
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2729
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: gıda teknıkerı yardım

    Bakın arkadaşlar yönetmelikte aynen şöyle geçer:


    Sorumlu Yönetici Olabilme Esasları
    (15.02.2005 tarih 25728 sayılı Resmi Gazete'de ilan edilen, a ve c bentlerinin değişik şekli)
    Madde 29- Gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten iş yerlerinde, sorumlu yönetici aşağıdaki esaslara göre istihdam edilir.
    a) Gıda üreten ve 60 beygir gücünün üzerinde motor gücü bulunan veya 10 ve üzerinde işçi çalıştıran veya et ve et ürünlerini üreten veya süt ve süt ürünlerini üreten veya su ürünlerini işleyen veya hazır yemek üreten iş yerleri veya yemek fabrikaları veya her türlü gıda katkı karışımları üreten iş yerlerinde; en az 4 yıllık lisans eğitimi almış ziraat, gıda, kimya mühendisleri, veteriner hekimler, kimyagerler, su ürünleri mühendisleri ve biyologlar ile gıda bilimi konusunda en az yüksek lisans yapmış diğer meslek gruplarına mensup kişilerin eğitim dallarına ve üretimin niteliğine göre sorumlu yönetici olarak istihdam edilmeleri her bir iş yeri için zorunludur.
    En az 4 yıllık lisans eğitimi almış Ev Ekonomisi Yüksek Okulu Beslenme Bölümü mezunları ve Diyetisyenler yemek fabrikasında her bir iş yeri için sorumlu yönetici olarak istihdam edilebilirler.
    b) (a) bendi dışında kalan iş yerleri; (a) bendindeki meslek gruplarına uygun olarak azamî 5 iş yeri için tek sorumlu yönetici istihdam edebilecekleri gibi gıda bilimi konusunda eğitim görmüş tekniker ve teknisyen seviyesindeki elemanlar üretimin niteliğine göre en fazla iki iş yerinden sorumlu olacak şekilde istihdam edilebilirler.
    c) (a) bendi dışında kalan iş yerlerinden yılda en çok 3 ay faaliyet gösteren mevsimlik iş yerleri ile 20 beygir gücü ve altında motor gücü bulunan; ekmek ve ekmek çeşitleri üreten iş yerleri, pastacılık ürünleri üreten iş yerleri, mantı, simit, yufka, bazlama, pide, galeta, kadayıf gibi unlu mamul ürünleri üreten iş yerleri, ürettiği ürünleri sadece ürettiği mekânda satan diğer iş yerleri; yetkili makamlarca verilmiş ustalık belgesi almış elemanlar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği/Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu veya bu kurumlarca yetkilendirilmiş bağlı mesleki birimlerinin birlikte açtığı kurslardan sorumlu yöneticilik usta eğitim belgesi almış olmaları hâlinde sorumlu yönetici olarak istihdam edilebilirler.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed