2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    24 May 16
    Yaş
    27

    Mesajları
    3
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart HACCP planı Su Ürünleri Hakkında

    Öncelikle herkese merhaba saygı değer forum üyeleri... Yardım isteyecektim sizden bu HACCP konusunda ne yaptıysam ulaşamadım da..
    Profilimde belirttiğim gibi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su ürünleri bölümündeyim ve son sınıf öğrencisiyim araştırma için bana Naturel(Doğal) Karides HACCP planı lazım.... Tarım ve köy işlerine mesaj attım cevap geç gelecek gibi, sonra iyi ki bu foruma denk geldim bana bu konuda yardım edebilecek birileri var mıdır acaba?

  2. #2
    Yeni Üye fgunesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13 Feb 13
    Yaş
    32

    Mesajları
    25
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: HACCP planı Su Ürünleri Hakkında

    Merhaba, HACCP planı baya detaylı bir konu ama genel anlamda şöyle belirteyim; öncelikle karides ürünü ile ilgili Türk Gıda Kodeksine bakmanız ve hangi limitlere dikkat etmeniz gerektiğini tespit etmeniz gerekiyor. Bunlar fiziksel, kimyasal, biyolojik limitler olabilir, Su ürünleri yönetmeliği, Kalıntı Yönetmeliği gibi birbirine bağlı yönetmeliklerde karidesle ilgili limit ve kontrol noktalarınızı bulduktan sonra işlem aşamaları, ürünün lojistiği,paketleme işlemi vs gibi aşamalarını yazıp, hangi aşamada hangi tehlike olabilir bunları yazmanız, kontrol önleminiz, limit değerler,izleme sıklığı gibi durumları belirtmeniz gerekiyor.Ufak bir düzeltmede yapayım bakanlığın ismi Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak geçiyor, buradan tanıdığınız yoksa cevap baya geç gelebilir, önerim Çanakkale de bulunan Dardanel firması ile görüşmeniz, tabi ki direk form vermeselerde su ürünleri konularında uzman oldukları için iyi bir yönlendirme yapacaklardır,İyi çalışmalar dilerim.

Benzer Konular

  1. Unlu Mamuller için Tehlike Analiz Planı, HACCP Planı, O-ÖGP
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan irfankyz
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 06-06-2018, 13:54
  2. SÜt Ürünleri Haccp Planı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan azimecohadar
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-08-2013, 13:15
  3. Op-ÖGP Planı ve HACCP Planı farkı nedir?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan elit
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 08-06-2013, 07:47
  4. süt ürünleri haccp planı
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan cengizyıldırım
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-08-2011, 11:17
  5. HACCP Tehlike Analizi - HACCP Planı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan Şengül PARLAK
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 15-07-2011, 13:39

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed