1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen hangman123

Konu: Ham Yağlarda Renk Açma(Dekolorizasyon), Ham Yağlarda Koku Giderme(Deodorizasyon)

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    09 Nov 09
    Yaş
    28

    Mesajları
    4
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Ham Yağlarda Renk Açma(Dekolorizasyon), Ham Yağlarda Koku Giderme(Deodorizasyon)

    : Ham Yağlarda Renk Açma (Dekolorizasyon), Ham Yağlarda Koku Giderme (Deodorizasyon)
    : Pdf
    : Bilinmiyor

    Ham Yağlarda Renk Açma (Dekolorizasyon)

    Yağda bulunan doğal renk maddeleri
    - Lipokromlar (α ve β-karoten)
    - Gossipol (çiğit)
    - Antosiyaninler
    Depolama ve işleme sırasında meydana gelen termik ve oksidatif bileşikler
    - Oksi ve poliketoasitler (poliokzoasitler)
    - γ-Tokoferol ve gossipol oksidasyonu (kırmızı kahverengi)
    - Maillard tepkimesi sonucu oluşan melanoidin
    - Demir (yeşil), bakır (sarı-kırmızı), mangan
    Dekolorizasyon’ un Temel İlkesi
    - Ortama katılan adsorbantların renk maddelerini yüzeyine çekmesi ve daha sonra filtrasyonla adsorbanların yağdan uzaklaştırılması

    ...

    Ham Yağlarda Koku Giderme (Deodorizasyon)

    Yağda bulunan, istenmeyen tat ve kokuya neden olan tüm uçucu bileşiklerin, kızgın su buharı destilasyonu ile uzaklaştırılması
    Yağlarda bulunan tipik yağ ve koku maddeleri
    * hammade kaynaklı
    * bozulma ürünleri
    * nakil ve depolama sırasında mas edilen yabancı tad ve koku maddeleri
    - Hidrokarbonlar
    - Serbest yağ asitleri
    - Yüksek moleküllü ve kolay okside olabilen poliyenik yapıdaki yağ asitleri
    - Kolza yağında allilizotiyosiyanat ve tiyoglukozitler
    - Linoleik ve linolenik asitlerin polimerizasyon ürünleri (Tad dönmesi)
    - Oksidasyon ürünleri

    ...

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 2,10 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 62 Kez
    Konu Figen YÜCE tarafından (22-03-2012 Saat 00:07 ) değiştirilmiştir.
    alis bunu beğendi.

Benzer Konular

  1. deodorizasyon ile ilgili slayt
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan keguverc88
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-07-2011, 12:19
  2. Açma iş akiş şemasi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan espiti
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-04-2010, 20:16
  3. Yağda renk tayini (talimatı)
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan osumer35
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-11-2008, 22:40
  4. Deodorizasyon, Rafinasyon (ingilizce)
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan kontrol
    Yorum: 13
    Son Mesaj: 29-04-2008, 21:50
  5. Açma yapımı
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan salimimamoglu
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 24-02-2008, 16:26

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed