3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Yeni Üye ank_gm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16 Dec 08
    Yaş
    35

    Mesajları
    81
    Konuları
    31
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    6
    Kalan
    349

    Standart Hava-yüzey analizleri kriterleri

    Arkadaşlar merhabalar..

    İso 22000 için planlar, talimatlar hazırlıyorum.
    sorum şu; Ürünün dışında ortam havasının , suyun, yüzeylerin ve personelin mikrobiyal yükünün analiz edilmesi gerekiyor , peki hangi parametreler gereklidir, limitler nelerdir? konu hakkında bilgisi olan var mı ?yardımcı olursanız sevinirim ..Teşekkürler..

  2. #2
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: Hava-yüzey analizleri kriterleri

    gıdalar için T.K.B ğının yayınlamış olduğu mikrobiyolojik kriterler tebliğini incele.
    ilgili link:
    http://www.forumfood.org/index.php/f...enlenm-hal.doc

    diğer hava, yüzey ve personel swapları için çalıştığın bi gıda analiz lab.ı varsa onlardanda yardım alabilirsin.

    YÜZEY ve PERSONEL EL SWAPLARINDA: e.coliye (NEGATİF OLMALI) bakılır

    HAVADA: aerobik mezofilik bakteriye bakılır.(bunun için belli bi sınır değer verilmiyor).eğerki hava ile ilgili bi sorunun olduğunu düşünürsen OZON DRYER kullanabilirsin.
    ben eski çalıştığım yere bu icattan aldırmıştım. bu icat ilk başta patron milletine pahalı gibi gözüksede kağıt havludan kar elde ediyor. hem personelin elini hemde dolaylı olarak ortamı ozonlamış oluyor. tavsiye ederim..

    SUDA: toplam koliform,(BULUNMAMALI)
    fekal koliform (BULUNMAMALI)
    e. coli,(BULUNMAMALI)
    jerm sayısı (22 Cde 72 saat), ( 100KOB/ml)
    ve jerm sayısı (37 C de 24 saat), (20kob/ML) bakılır.

  3. #3
    Yeni Üye ank_gm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16 Dec 08
    Yaş
    35

    Mesajları
    81
    Konuları
    31
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    6
    Kalan
    349

    Standart Cevap: Hava-yüzey analizleri kriterleri

    verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

Benzer Konular

  1. Otel mutfaklarında el ve yüzey analizleri
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan ecege
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 16-12-2009, 15:24
  2. Peynirde Dış Yüzey Hataları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan fekici68
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30-05-2008, 15:54
  3. Temizlikten Solunuma Yüzey Gerilimi
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-11-2007, 02:05
  4. Yüzey İşlem Teknolojileri
    Endüstriyel Kimya forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 20-11-2007, 11:17
  5. --uv ışın ile yüzey pastörizasyonu--
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan albatros
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 09-11-2007, 18:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed